Bu laptopa Rufus 3.10 programı ile bir uefi windows 10 kurulum usbsi oluşturdum. Windows 10 kurmaya başladım fakat windows'u nereye yüklemek istiyorsunuz? sorusunun olduğu kısma geldiğinde hiçbir sürücü gözükmüyordu. Daha sonra bunu araştırdığımda BIOS içerisinde Advanced seçeneği altındaki ''SATA Configuration'' yazan kısma girip Sata mode selection yazan yeri AHCI olarak seçmemiz gerektiği yazıyordu. Zaten burada iki seçenek çıkıyor bende biri AHCI diğeri de Intel RST Premium With Intel Optane System Acceleration şeklinde.
Ayarlamayı AHCI şeklinde seçtikten sonra windows 10 kurulum esnasında sürücüyü gördü ve yüklemeye devam ettim. Yükleme devam ederken ''Sizi bir ağa bağlayalım'' seçeneği geldiğinde wifi görmedi bende o işlemi atlayıp kurulumu bitirdim ve windows 10 yüklendi.
Daha sonra Asus'un sitesindendriverları indirip kurmayı denedim. Bu arada driverların boyutu çok küçük değil mi?
Fakat driverlar kurulmuyor daha doğrusu kuruluyor gibi bir tepki veriyor işlem sırasında ama hiçbir değişiklik olmuyor ve wifi, touchpad vs hiçbir bileşen çalışmıyor.
Aygıt yöneticisinden diğer aygıtlar kısmına baktığımda hepsi sarı soru işareti şeklinde sürücüler yüklenmediği için.
Bu problemi nasıl çözebilirim? Hata ya da eksik olan kısım neresidir sizce?
Böyle yeni bir cihazın Windows 10 sürücüleri olmaması mümkün değil.
Konuda da belirttiğim gibi sürücüleri var ve indirdim hatta sizin paylaştığınız adresi konuda da belirttim. İsterseniz kablosuz ağ adaptörü sürücüsü dediğiniz linki indirip dosya içerisine de bakabilirsiniz onun içerisinde Install yazan açıklamasında da windows toplu iş dosyası diyor onu tıkladığınızda ya da pnputil diye bir uzantı var onunda açıklama kısmında uygulama diyor her iki işlemi de gerçekleştiriyorum laptopu yeniden başlatıyorum fakat hiçbir etkisi olmuyor.
Öncelikle internete bağlanıp Windows 10 kurulumunuzu tamamlayın. Windows Update'den güncellemeleri denetleyin.
Ben de Freedos alıp USB'den Windows 10 kurmuştum. Aygıt sürücülerini Windows kendisi indirip kurmuştu. Önceden "bilinmeyen aygıt" diye gözüken ne varsa düzelmişti.
Driver bulma programları kullanmayın. Bilgisayarınıza reklam yazılımı, eskimiş veya uyumsuz driver yüklerler.
Bahsi geçen kablosuz adaptör sürücüsünün kurulum dosyasını okumamış olabilirsiniz
quote:
Step by step 1. Extract the drivers package and get into the folder 2. Click the File option from the upper left corner of the driver package folder 3. Move the cursor to the Open Windows PowerShell option 4. Select Open Windows PowerShell as administrator option 5. Select Yes, Allow this app to make changes to your device. 6. Input .\Install.bat 7. Press Enter key to start drivers installation until return to next command line. 8. After install successfully, please restart.
Kurduğunu ama çalışmayan bir driverin olduğu dosyayı açıp ekran fotoğrafı alıntısını buraya yükleyin. Sonra kurduğunuzu söylediğiniz uygulamayı yazın veya ss alırken paintten düzenleyip yuvarlak içine alın. Bekliyorum
quote:
Orijinalden alıntı: MarcosDH
Öncelikle internete bağlanıp Windows 10 kurulumunuzu tamamlayın. Windows Update'den güncellemeleri denetleyin.
Ben de Freedos alıp USB'den Windows 10 kurmuştum. Aygıt sürücülerini Windows kendisi indirip kurmuştu. Önceden "bilinmeyen aygıt" diye gözüken ne varsa düzelmişti.
Driver bulma programları kullanmayın. Bilgisayarınıza reklam yazılımı, eskimiş veya uyumsuz driver yüklerler.
Şöyleki laptop zaten herhangi bir ağa bağlanamadığı için windows update çalışmıyor. Yoksa zaten dediğiniz gibi internete bağlansa gerisi çorap söküğü gibi gelecek
Bahsi geçen kablosuz adaptör sürücüsünün kurulum dosyasını okumamış olabilirsiniz
quote:
Step by step 1. Extract the drivers package and get into the folder 2. Click the File option from the upper left corner of the driver package folder 3. Move the cursor to the Open Windows PowerShell option 4. Select Open Windows PowerShell as administrator option 5. Select Yes, Allow this app to make changes to your device. 6. Input .\Install.bat 7. Press Enter key to start drivers installation until return to next command line. 8. After install successfully, please restart.
Dediğiniz gibi kurulum işlemini buradan yapmamıştım şimdi buradan da denedim. Sanırım 6.aşamada .\Install.bat kısmını yazıp enter tuşuna basacağız. Sanırım başına Input yazısını eklemeyeceğiz. Bu yöntemi denediğimde başında Input yazısı olmadan nokta ve sonrası olan kısmı yazdığımda ( .\Install.bat ) şöyle bir şey diyor
-i -a *.inf netrtwlane.inf oem2.inf
1 1
şeklinde yazı geliyor laptopu yeniden başlatıyorum ve hiçbir değişiklik olmuyor.
quote:
Orijinalden alıntı: Sismologger
Kurduğunu ama çalışmayan bir driverin olduğu dosyayı açıp ekran fotoğrafı alıntısını buraya yükleyin. Sonra kurduğunuzu söylediğiniz uygulamayı yazın veya ss alırken paintten düzenleyip yuvarlak içine alın. Bekliyorum
Buradaki işaretlediğim iki yeri yönetici olarak çalıştırmayı denedim. Birde az önce yukarıda arkadaşın dediği sıralama üzerinden de denediğimde onda da şöyle bir şey çıktı
SORUN ÇÖZÜLMÜŞTÜR
ÇÖZÜM ŞEKLİ:
ASUS'un kendi resmi sitesinden sürücüleri indirmek istediğinizde sürücüler kısmında ''Tüm dosyaları göster'' hemen yanında da ''Sadece en güncel dosyaları göster'' şeklinde seçenek var.
Tüm dosyaları göster seçeneğini tıklayıp Wireless başlığının altında 3 tane sürüm var. Bu sürümlerden en eski olan sürümü indirip kurduğumda wireless açıldı.
Yardım eden herkese teşekkür ederim
quote:
Orijinalden alıntı: BL@cKLioN
Şöyleki laptop zaten herhangi bir ağa bağlanamadığı için windows update çalışmıyor. Yoksa zaten dediğiniz gibi internete bağlansa gerisi çorap söküğü gibi gelecek
Alıntıları Göster
Laptopun etherneti yok mu yahu? Wireless, kablolu internetin yerini tutamaz.
Neyse, geçmiş olsun
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme