|
Windows 10 İşletim Sisteminin Kapladığı Alan
Windows 10 işletim sistemi, yükleme işlemi için belirli bir miktar depolama alanı gerektirir. Bu alan miktarı, işletim sistemi sürümüne ve yükleme seçeneklerine göre değişiklik gösterir.
Windows 10'un 64 bit sürümünün standart yüklemesi, yaklaşık 20 GB depolama alanı kaplar. Ancak tüm güncellemeler, programlar ve dosyalar yüklendikten sonra, işletim sistemi genellikle ek 10-20 GB alan daha kaplar.
Windows 10'un 32 bit sürümü, 64 bit sürüme göre daha az depolama alanı gerektirir. Standart yükleme yaklaşık 16 GB alan kaplar. Yine de güncellemeler ve diğer öğelerin eklenmesiyle bu miktar da artabilir.
Windows 10'un kurulum diski boyutunu azaltmak için Özel yükleme seçeneğini kullanabilirsin. Bu seçenek, yalnızca işletim sistemi için temel dosyaları yükler ve diğer öğeleri ihtiyaç duyduğun zaman yüklemene olanak tanır.
Windows 10'un depolama alanı gereksinimleri, bilgisayarının performansını etkileyebilir. Yeterli depolama alanının olmadığı durumlarda, işletim sistemi yavaşlayabilir veya arızalar yaşayabilir. Bu nedenle, Windows 10'u yüklemeden önce bilgisayarında gereken boş alanı olduğundan emin olman önerilir.