Şimdi Ara

Windows 10 kaç GB yer kaplıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
6.858
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Mrb. Windows 10 un Sistem klasörü yani (Windows) klasörü benim pc de 16.5 GB. Biraz fazla geldi bana . Sizde kaç Gb ?

Bide Yerel Disk C > Kullanıcılar klasörü de 6.5 GB. yer kaplıyor. Sizin pc de kaç gb yer kaplıyor bunlar ?

Teşekkürler.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Windows 10 İşletim Sisteminin Kapladığı Alan

Windows 10 işletim sistemi, yükleme işlemi için belirli bir miktar depolama alanı gerektirir. Bu alan miktarı, işletim sistemi sürümüne ve yükleme seçeneklerine göre değişiklik gösterir.

Windows 10'un 64 bit sürümünün standart yüklemesi, yaklaşık 20 GB depolama alanı kaplar. Ancak tüm güncellemeler, programlar ve dosyalar yüklendikten sonra, işletim sistemi genellikle ek 10-20 GB alan daha kaplar.

Windows 10'un 32 bit sürümü, 64 bit sürüme göre daha az depolama alanı gerektirir. Standart yükleme yaklaşık 16 GB alan kaplar. Yine de güncellemeler ve diğer öğelerin eklenmesiyle bu miktar da artabilir.

Windows 10'un kurulum diski boyutunu azaltmak için Özel yükleme seçeneğini kullanabilirsin. Bu seçenek, yalnızca işletim sistemi için temel dosyaları yükler ve diğer öğeleri ihtiyaç duyduğun zaman yüklemene olanak tanır.

Windows 10'un depolama alanı gereksinimleri, bilgisayarının performansını etkileyebilir. Yeterli depolama alanının olmadığı durumlarda, işletim sistemi yavaşlayabilir veya arızalar yaşayabilir. Bu nedenle, Windows 10'u yüklemeden önce bilgisayarında gereken boş alanı olduğundan emin olman önerilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • . Windows 10 kaç GB yer kaplıyor
  • win 10 enterprise 23 GB
    USER klasör 10 gb
  • açmayın-bağıran-karı kullanıcısına yanıt
    Hocam seninki az yer kaplamış . Peki aynı işletim sistemini kullanıyoruz ama neden değerler farklı ? Benim pc yeni format attım Win 10 kurdum içinde hiç program fln yok ama genede User(Kullanıcılar) klasörü 6.5 GB yer tutuyor. Bide Windows klasörü de 15.5 GB.
  • TiSKE kullanıcısına yanıt
    Hmm. Senin daha fazla Gb tutmuş. User klasöründe ne var ki 10 gb yer kaplıyor. ? Ben yeni format attım User yani kullanıcılar klasörü 6.5 Gb yer tutmuş. içinde klasörler fln var ne dir anlamadım yani.
  • ee işte fark var
    Ben 14 aydır kullanıyorum. autocad. pshop office vs bir şeyler yüklü.
    güncelleştirmeler de cok yer tutuyor..
    bana zararı yok 240 lık SSD yi win için ayırdım zaten.
    Karıstırma windows kendisi ayarlıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zlatan.İbrahimovic

Hocam seninki az yer kaplamış . Peki aynı işletim sistemini kullanıyoruz ama neden değerler farklı ? Benim pc yeni format attım Win 10 kurdum içinde hiç program fln yok ama genede User(Kullanıcılar) klasörü 6.5 GB yer tutuyor. Bide Windows klasörü de 15.5 GB.

Benim users klasörü normalde daha az 1,60gb müzik var şuan.
    Windows klasörü içinde driverlar falan diyeceğim ana o kadar fark ettirmemesi lazım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Users klasörünün kapasitesi Belgeler, Resimler, Müzik, Videolar, Masaüstü ve İndirilenler klasöründeki verilere göre değişiklik gösterir.
    Bu klasörlerin boş olduğunu varsayarsak boyut yaklaşık 1-2 gb'ı geçmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cmldrs -- 6 Mayıs 2016; 17:59:27 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.