Bildirim
Windows 10 için Sürekli Tetiklenen Otomatik Güncelleştirmeleri Durdurma (WindowsUpdate) (2. sayfa)
Milka MMMAX Oreo Tablet Çikolata 300 gr : Amazon.com.tr: Gıda Ürünleri
https://www.amazon.com.tr/dp/B0D6WV648N?ref=ppx_yo2ov_dt_b_fed_asin_title
13 sa. önce paylaşıldı
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
-
Bizim gibi Windows Update uygulamasını tamamen kapatmak istemeyenler için bu ayarlama yapılıyor ama Windows 10 pro kullanmama rağmen bu şekilde ayarladığımda Windows Update uygulamasını çalıştırdığımda güncelleştirmeleri direk indirdi bana seçme şansı bile vermedi Bizim açımızdan devre dışı bırakılması daha iyi tabii
Birde ayrıca Tüm Windows Update özelliklerine erişimi kapatıldığı bir ayar daha var
Yerel Grup ilkesi Düzenleyicisi açın ve Bilgisayar yapılandırması=> Yönetim Şablonları=>Sistem=>İnternet İletişim Yönetimi=> İnternet İletişimi Ayarları'na gelin sağ tarafta "Tüm Windows Update özelliklerine erişimi kapat" seçeneğine çift tıklayın ve açılan sayfada sol üstten etkinleştirin
veya regedit üzerinden ayarlamak zorunda olanlar için
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\WindowsUpdate klasörü üzerindeyken sağ tarafta DisableWindowsUpdateAccess DWORD (32bit) değerini arayın yoksa siz oluşturun mouse sağ tıklayın yeni=> DWORD (32bit) değerini seçin oluşan yeni değerin adını DisableWindowsUpdateAccess yapın ve Onaltılık değer olarak "1" verin
Tabii bütün bu ayarlamalardan sonra bilgisayarı yeniden başlatmak gerekiyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-84B7F5BB9 -- 25 Şubat 2018; 3:42:41 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: Interstellar
Görev zamanlayıcıda gösterdiğiniz öğelerin ilgili açıklamaları alttaki açıklama bölümünde yazıyor.
Automatic App Update: Kullanıcının Windows mağazası uygulamalarını otomatik olarak güncelleştirir.
Scheduled Start: Bu görev, taramalar gibi zamanlanmış işlemlerin gerçekleştirilmesi gerektiğinde Windows Update hizmetini başlatmak için kullanılır.
Windows Mağaza (store) uygulamasını ben kullanmadığım için PowerShell ile kaldırdım. Ayarlardaki Gizlilik seçeneği altındaki bütün uygulamarı kapattım (sadece Arka Plan Uygulamalarında Microsoft edge ve ofisi edinin açık kaldı)
Görev Zamanlayıcısında UpdateOrchestrator ayarlarım
Ayrıca bakın Windows Update Asistant denetim masasında programlar ve özelliklerde yüklümü yüklü ise buradan veya Ayarlar=>Sistem=>Uygulamalar ve özellikler=>Windows 10 Updates Assistant ve Windows 10 Update and Privacy Settings ve sonrada Uygulama Yüklecisi (microsoft corporation) kaldırın
Ayrıca açın regediti ve Windows10Upgrader ile kalan kalıntıları silin
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows10Upgrader
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\WOW6432Node\Microsoft\Windows10Upgrader
Hocam ben kendime özel hazırladığım Windows 10 iso'su ile format atıyorum yani yine bu forumdaki paylaşılan bilgiler doğrultusunda bir programla iso dosyasından tüm mağaza uygulamaları, tüm metro uygulamaları, telemetri gibi gibi bana göre oldukça saçma olan Windows'la alakalı tüm gereksiz şeyleri siliyorum yani ben format attığımda bunlar olmuyor bende temiz yükleniyor, bu yüzden update'in açık olması bu açıdan da sıkıntı bana 2 dk arka planda update asistant açık kalsa hemen önce bu ıvır zıvırları yüklüyor az önce açıldı dediğimde hemen OneDrive'a ait 1-2 hizmet eklenmiş services.msc kısmınan fark ettim. Neyse bu yüzden ilk söylediğiniz "Automatic App Update" kısmı bana göre değil kapattım.
Scheduled Start'ı da kapattım. Daha doğrusu kısaca Görev Zamanlayıcı'daki o Windows Update klasöründe ne varsa kapattım okudum açıklamalarını hepsi update'le alakalı ben komple kapatmak istediğimden hepsini devre dışı bıraktım. UpdateOrchestrator klasöründeki ayarlar da tamamdır sizinki gibi yapmıştım.
Bunun dışında Windows Update Asistant'ı direk Revo Uninstaller ile kaldırdım zaten (ben denetim masasından kaldırma işlemi yapmıyorum uygulamalarla daha temiz sildiğime inanıyorum)
Kayıt defterine de baktım, temiz Windows10Upgrader ile ilgili bir şey çıkmadı.
Son mesajınızla ilgili olarak da o zaman tamamen kapatmak istediğim için ben devre dışı olarak bırakıyorum orayı.
Tüm Windows Update özelliklerine erişimi kapat ayarını siz söylemeden kısa bir süre önce yapmıştım.
Özetle şu ana kadar bu konu içerisinde söylenen çoğu şeyi yaptım sayılır. Bir tek şu Orchestrator hizmetini silmedim, eğer sorun hala bu kadar şeye rağmen devam ederse onu da silerim. Bir de Akıllı Arka Plan Aktarım Hizmeti'nden bahsetmişsiniz bunu da ellemedim şimdilik. Sorun devam ederse bu 2 şeyi yaparım.
-
Windows 10 Updates Assistant bütün bunlara rağmen bu kabus yine gelirse Windows Güvenlik Duvarından engelleyen bir mağdurun yapmış olduğu şu alttaki videodaki uygulamayı yapabilirsiniz. Hem gelen hemde giden kurallarında blokluyor ve test etmek için Windows 10 Updates Assistant uygulamasını çalıştırıyor ve uygulama hata kodu vererek başarısız oluyor.
Oluşturduğunuz Kuralın Aşağıdaki resimdeki gibi Etkin bölümünün işaretli olmasına dikkat edin
Çalıştığından emin olun
Not:
Ben aynı uygulamayı extra olarak denemek için Windows Update ve UsoSvc içinde yapmayı düşündüm ve baktım her iki uygulamada System32 altında svchost.exe dosyasına bağlı Windows Güvenlik Duvarında hem gelen hemde de giden kurallarında blokladım ve bilgisayarı yeniden başlattım ve İnternette herhangi bir sayfayı açmayı denediğimde açamadım o yüzden sadece gelen kurallarını bırakıp oluşturduğum giden kurallarını sildim ve bilgisayarı yeniden başlattım ve internete çıkabildim. yani sadece gelen kurallarında Windows Update ve UsoSvc'yi bloklayabiliyoruz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-84B7F5BB9 -- 25 Şubat 2018; 5:8:35 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: Interstellar
Windows 10 Updates Assistant bütün bunlara rağmen bu kabus yine gelirse Windows Güvenlik Duvarından engelleyen bir mağdurun yapmış olduğu şu alttaki videodaki uygulamayı yapabilirsiniz. Hem gelen hemde giden kurallarında blokluyor ve test etmek için Windows 10 Updates Assistant uygulamasını çalıştırıyor ve uygulama hata kodu vererek başarısız oluyor.
Oluşturduğunuz Kuralın Aşağıdaki resimdeki gibi Etkin bölümünün işaretli olmasına dikkat edin
Çalıştığından emin olun
Not:
Ben aynı uygulamayı extra olarak denemek için Windows Update ve UsoSvc içinde yapmayı düşündüm ve baktım her iki uygulamada System32 altında svchost.exe dosyasına bağlı Windows Güvenlik Duvarında hem gelen hemde de giden kurallarında blokladım ve bilgisayarı yeniden başlattım ve İnternette herhangi bir sayfayı açmayı denediğimde açamadım o yüzden sadece gelen kurallarını bırakıp oluşturduğum giden kurallarını sildim ve internete çıkabildim.
Hocam çok teşekkürler çok yararlı bilgiler bunlar
-
Eskiden Windows Update yapmak için uğraşırdık şimdi yükseltmeler düzgün değil hele hele son zamanlarda bu windows update iyice saçma sapan oldu. Sizin de varsa veya denk gelip bulursanız başka yeni önlemler paylaşırsanız şimdiden teşekkürler. -
teşekkürler .windows 7 kullanıyorum her ihtimale karşılık konuyu takibe aldım.saygılar -
asıl ben teşekkür ederim, saygılar. -
çok teşekkürler. -
Win 10 home da tarif edilmiş sistem içinden veya iso kurulum içinden güncelleme almamasına yönelik her şey başarısız oldu, yani güncelleme istemeden üç gün sonra geliyor, makinayı çalışmaz hale getiriyor, tekrar kuruyorsun, bir hafta sonra onuda çalışmaz hale getiriyor, gelmiş geçmiş her güncelleme kaldırma iptal önleme gibi her şeyi denedik olmuyor. -
Ben Windows10 Pro kullanıyorum ve bu konuda belirttiğim işlemleri yapınca hiç kendiliğinden Windows update başlamadı Home sürüm içinde en öneribileceğim uygulamaları aşağıya sıralıyorum:
1_ Hizmetlerde Windows Update ve Windows Update için Orchestrator Hizmeti'ni güncelleştiride ( UsoSvc ) durdurup devredışı bırakın
2_ Arka Plan Akıllı Aktarım Hizmeti (BITS)" özelliğini de sınırlandırın
Regedit'i açıp HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\BITS klasörüne gidin
Aşağıdaki anahtarlar DWORD (32-bit) ve değerleri Onaltılık tabandadır.
EnableBITSMaxBandwidth ..... anahtarının değerini "1" yapın
MaxBandwidthValidFrom .....anahtarının değerini "8" yapın (bu ayar defaulttur)
MaxBandwidthValidTo ..... anahtarının değerini "11" yapın (bu ayar defaulttur)
MaxTransferRateOffSchedule ... anahtarının değerini "0" yapın
MaxTransferRateOnSchedule .... anahtarının değerini "0" yapın
UseSystemMaximum ........anahtarının değerini "1" yapın
3_ Yayın öncesi sürüm özelliklerini veya ayarlarını devre dışı bırak
Bu ilke ayarı Microsoft'un kullanıcı tercihlerini veya cihaz davranışını çalışmak için ürün üzerinde deney yapma seviyesini belirler.
Bu ilke ayarını devre dışı bırakırsanız, tüm deneyler kapatılacaktır.
regedit ayarı
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\PreviewBuilds burada EnableConfigFlighting DWORD değerini (32-bit) olarak ve değer verisini Onaltılık tabanda "0" verirsek devre dışı bırakır ve "1"değeri, Microsoft'a sadece cihaz ayarlarını yapılandırma izni verir. 2 değeri, Microsoft'a tam deney yürütme izni veri
4_ Tüm Windows Update özelliklerine erişimi kapatabilirsiniz.
regedit üzerinde
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\WindowsUpdate klasörü üzerindeyken sağ tarafta DisableWindowsUpdateAccess DWORD (32bit) değerini arayın yoksa siz oluşturun mouse sağ tıklayın yeni=> DWORD (32bit) değerini seçin oluşan yeni değerin adını DisableWindowsUpdateAccess yapın ve Onaltılık değer olarak "1" verin
Açıklaması:
( "Bu ilke ayarı, Windows Update erişimini kaldırmanıza olanak tanır.Bu ilke ayarını etkinleştirirseniz tüm Windows Update özellikleri kaldırılır. Bu, Başlat menüsündeki Windows Update köprüsünden ve ayrıca Internet Explorer'ın Araçlar menüsünden,http://windowsupdate.microsoft.com adresindeki Windows Update web sitesine erişimi engellemeyi de kapsar. Windows'un otomatik güncelleştirilmesi de devre dışı bırakılır; Windows Update'ten önemli güncelleştirmeleri alamazsınız ve önemli güncelleştirmeler çıktığında bilgilendirilmezsiniz. Bu ilke ayarı, Aygıt Yöneticisi'nin Windows Update web sitesinden sürücü güncelleştirmelerini otomatik olarak yüklemesini de engeller.")
5_ Denetim Masasında Programlar ve özelliklerde bakın Windows 10 Upgrade Assistant programı kurulumu eğer kurulu ise kaldırın sonra hem gelen hemde giden kurallarında bu uygulamayı bloklayın (üstteki mesajlarda nasıl yapıldığını anlatan bir video paylaşmıştım ve etkinleştirmesini göstermiştim). Aynı işlemi Windows Update ve UsoSvc içinde yapın, her iki uygulamada zaten System32 altında svchost.exe dosyasına bağlı yani bu dosyayı Windows Güvenlik Duvarında bu sefer sadece gelen kurallarında bloklayın giden kurallarında bloklamayın.
6_ Windows Mağaza (Store) uygulamasının update ayarlarınıda kapatın. Kullanmıyorsanız kaldırın. Ayarlardaki Gizlilik seçeneği altındaki bütün uygulamarı kapatın (sadece Arka Plan Uygulamalarında Microsoft edge ve ofisi edinin açık kalsın)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-84B7F5BB9 -- 17 Mayıs 2018; 0:2:33 >
-
Teşekkürler , 10 Mayıs 18 sürümünü deniyorum şuan, daha başarılı, edgeyi kaldırdığıma pişman oldum, pdf okuyucu olarak daha kullanışlı olmuş pdf okuyordum üst barda, ortaya fareyi dokunmakla çıkan kısa pdf tuşları zoom + - yapmak çok işe yarar, Explorer tarayıcı çalışıyor ama,
Donanım sürücülerini yüklemedim bir saat sonda baktım kendi kendine yüklemiş, bir tane eksik yok, şuan güncelleme gelmedi bikaç gün sonra başlar, önerilerini uygulayıp bunu kullanacağım, güncelleme gelsin istemiyorum büyük oyun açabilelim, açılış kapanış yavaşlamasın açısından.
Güncelleme istemiyoruz, sistem sorunları yaşasak üst sürümü yüklerim, nedir bu her gün kendi kendine sürüm değiştiriyor. -
IP Optimizer tarzı bir programdan bahsetmiştiniz.
Windows update i dws lite ile durdurunca pc ilk acılısda sağ altta ünlem işareti çıkıyor. DNS ler de tam yazılı ama sarı ünlem çıkıyor. İnternete girmek de sorun yok bu sarı ünlemi nasıl kaybederim. ip optimizer tarzı bişey bahsetmiştiniz bulamadım -
Merhaba konuyu yine uplamak zorundayım üstte de mesajlarım vardı hatırlarsınız belki. Bu sefer sorunum tam tersi olarak silmiş olduğum Windows Update hizmetini geri getirmek. İhtiyacım olacağı hiç aklıma gelmezdi meretin.
Bir oyunda, oyunu çalıştırabilmek için .NET Framework 3.5 istiyor ve bunu da manuel olarak Microsoft'un sitesinden indirsem bile kurmak için Windows Update hizmetinin aktif olmasını istiyor. 1. mesajdaki geri getirme yöntemini denedim CMD'de bahsedilen komutu yazınca "RPC sunucu kullanlılamıyor." hatası alıyorum. Bunun için de Yerel Grup İlkesi Düzenleyici'sinden (gpedit.msc) birkaç ayarı Google'dan bulduğum kadarıyla yapmaya çalıştım ama işlemedi.
Velhasıl kelam işin özeti Windows Update'i silmiştim sc delete komutu ile şimdi tekrar nasıl geri getirebilirim komple format atmadan?
-
Silinen Windows Update tekrar yüklendikten sonra çalışmaz ise:
1_"Hizmetler" de RPC hizmeti çalışıyor mu? durmuşsa yeniden çalıştırmayı deneyin
olmaz ise
2_CMD'yi sağ tıklayıp Yönetici olarak çalıştırdıktan sonra:
Bozuk sistem dosyalarını onarmak için aşağıdaki DISM komutunu yazın ve Enter tuşuna basın
dism.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth
Sistem dosyalarını onarmak için aşağıdaki SFC komutunu yazın ve Enter tuşuna basın
sfc /scannow
Tamamlandıktan sonra bilgisayarı yeniden başlatıp güncelleştirmeyi deneyin...
olmaz ise
3_Windows Update "Hizmetler"den durdurulduktan sonra C:\Windows altındaki "SoftwareDistribution" klasörünü silin ve sonra Windows Update tekrar "Hizmetler" den başlatın ve sonra bilgisayarınız yeniden başlatın güncelleştirmeyi deneyin...
olmaz ise
Bu aşağıdaki linkteki "Hangi Windows sürümünde hatayı aldınız?" başlığı altında bulunan Windows10 işletim sistemini seçip "Windows Update Sorun Giderici'yi" indirip çalıştırmayı deneyin
https://support.microsoft.com/en-us/help/10164/fix-windows-update-errors
veya burdan
https://support.microsoft.com/tr-tr/help/4027322/windows-update-troubleshooter
olmaz ise
4_Windows Update bileşenlerini Windows 10 için Manuel Sıfırlamak
CMD'yi sağ tıklayıp Yönetici olarak çalıştırdıktan sonra:
Arka Plan Akıllı Aktarım Hizmeti'ni (BITS), Windows Update hizmetini ve Şifreleme hizmetini durdurun. Aşağıdaki komutları sırası ile yazın ve her komut için teker teker Enter tuşuna basın
net stop bits
net stop wuauserv
net stop appidsvc
net stop cryptsvc
BITS tarafından oluşturulan tüm qmgr * .dat dosyalarını PC'nizden silmek için aşağıdaki komutu yazın . ve Enter'a basın
Del "%ALLUSERSPROFILE%\Application Data\Microsoft\Network\Downloader\*.*"
("Y" Silme işlemini onaylamak için)
Windows Update önbelleğini temizlemek için aşağıdaki komutları yazın, sisteminizde zaten indirilmiş olan dosyaları bozuk olabilir ve her satırda Enter tuşuna basın
rmdir %systemroot%\SoftwareDistribution /S /Q
rmdir %systemroot%\system32\catroot2 /S /Q
BITS ve Windows Update hizmetlerini varsayılan güvenlik tanımlayıcısına sıfırlayın. Aşağıdaki komutları yazın ve her satıra Enter tuşuna bastığınızdan emin olun
sc.exe sdset bits D:(A;;CCLCSWRPWPDTLOCRRC;;;SY)(A;;CCDCLCSWRPWPDTLOCRSDRCWDWO;;;BA)(A;;CCLCSWLOCRRC;;;AU)(A;;CCLCSWRPWPDTLOCRRC;;;PU)
sc.exe sdset wuauserv D:(A;;CCLCSWRPWPDTLOCRRC;;;SY)(A;;CCDCLCSWRPWPDTLOCRSDRCWDWO;;;BA)(A;;CCLCSWLOCRRC;;;AU)(A;;CCLCSWRPWPDTLOCRRC;;;PU)
Aşağıdaki komutu kullanarak System32 klasörüne gidin ve Enter tuşuna basın
cd /d %windir%\system32
Windows Update aracısının yeniden düzgün bir şekilde çalışmasını sağlamak için, ilgili tüm BITS ve Windows Update DLL dosyalarını Kayıt Defterinde kaydetmeniz gerekir. Aşağıdaki komutları doğru yazdığınızdan emin olun ve her satıra Enter tuşuna bastığınızdan emin olun.
regsvr32.exe /s atl.dll
regsvr32.exe /s urlmon.dll
regsvr32.exe /s mshtml.dll
regsvr32.exe /s shdocvw.dll
regsvr32.exe /s browseui.dll
regsvr32.exe /s jscript.dll
regsvr32.exe /s vbscript.dll
regsvr32.exe /s scrrun.dll
regsvr32.exe /s msxml.dll
regsvr32.exe /s msxml3.dll
regsvr32.exe /s msxml6.dll
regsvr32.exe /s actxprxy.dll
regsvr32.exe /s softpub.dll
regsvr32.exe /s wintrust.dll
regsvr32.exe /s dssenh.dll
regsvr32.exe /s rsaenh.dll
regsvr32.exe /s gpkcsp.dll
regsvr32.exe /s sccbase.dll
regsvr32.exe /s slbcsp.dll
regsvr32.exe /s cryptdlg.dll
regsvr32.exe /s oleaut32.dll
regsvr32.exe /s ole32.dll
regsvr32.exe /s shell32.dll
regsvr32.exe /s initpki.dll
regsvr32.exe /s wuapi.dll
regsvr32.exe /s wuaueng.dll
regsvr32.exe /s wuaueng1.dll
regsvr32.exe /s wucltui.dll
regsvr32.exe /s wups.dll
regsvr32.exe /s wups2.dll
regsvr32.exe /s wuweb.dll
regsvr32.exe /s qmgr.dll
regsvr32.exe /s qmgrprxy.dll
regsvr32.exe /s wucltux.dll
regsvr32.exe /s muweb.dll
regsvr32.exe /s wuwebv.dll
Sorunun bir parçası olabilecek ağ yapılandırmalarını sıfırlayın (ancak henüz bilgisayarınızı yeniden başlatmayın). Aşağıdaki komutları yazın ve her satıra Enter tuşuna bastığınızdan emin olun.
netsh winsock reset
netsh winsock reset proxy
Aşağıdaki komutları kullanarak BITS, Windows Update ve Şifreleme hizmetlerini yeniden başlatın ve her satıra Enter tuşuna bastığınızdan emin olun
net start bits
net start wuauserv
net start appidsvc
net start cryptsvc
Tüm bu yukarıda ki işlemleri başarıyla tamamladıktan sonra bilgisayarı yeniden başlatın. Windows Update sıfırlanmalı ve Windows 10 cihazınızda tekrar çalışmalıdır.
Not: 4. bölümdeki manuel işlemleri kısa yoldan çalıştırmak için bu alttaki linkteki programlardan birini yönetici olarak çalıştırın
https://gallery.technet.microsoft.com/scriptcenter/Reset-Windows-Update-Agent-d824badc
veya
http://dosya.co/dpqqmbe1y4d4/Windows10UpdateSifirlama.rar.html
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-84B7F5BB9 -- 15 Haziran 2018; 15:32:43 >
-
Önce Anakartınızın Lan (Ethernet) driverini kaldırın sonra yeniden yüklemeyi deneyin. Windows 10 en son versiyon yüklendiyse en son Ethernet driveri yükleyin
Sanırım bu alttaki programı kastediyorsunuz bu program ping düşürmek ve interneti hızını iyileştirmek için.
SG TCP Optimizer
https://www.speedguide.net/downloads.php
TCP Doktoru SSS
https://www.speedguide.net/faq_in.php?category=100
"Online oyunlar için önerilen en iyi TCP Optimezer ayarları" için alttaki bağlantıyı okuyun
https://www.speedguide.net/faq/35-what-are-the-best-tcp-optimizer-settings-for-474
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-84B7F5BB9 -- 15 Haziran 2018; 22:21:53 >
-
Hizmetlerden windows update devredışı yapıp kapatıyorum. usosvc diye bir şey yok benimkinin altında. Bir süre sonra kendiliğinden yeniden açılıp update dosyalarını indiriyor. software distribution'dan manual olarak silmek zorunda kalıyorum. Windows laptopun 32GB kapasiteli ssd diskine kurdum harddiskimde yeterli alan yok. format atmak istemiyorum. Bu update hizmetinin açılmasını nasıl engellerim? -
Windows sürümünüz Türkçe mi? ayrıca başlat çalıştıra winver yazıp entere basarsanız windows sürümünüzün detaylı bilgisini alırsınız.
Genel olaraksa tavsiye edebileceğim
1-Spybot Anti Beacon yazılımını indirip yükleyin ve yönetici olarak çalıştırın tüm telemetry hizmetlerinin bloklama işlemini yapın. yada isterseniz benim gibi 24 immünizer mevcuttu hepsini bloklayın gitsin...
İndirme linki
https://www.safer-networking.org/products/spybot-anti-beacon/
2-Windows Update hizmetini Güvenli Duvarında sadece Gelen kurallarında engelleyin ( Giden kurallarında ise engellemeyin yoksa internete çıkamazsınız)
Denetim Masası\Tüm Denetim Masası Öğeleri\Windows Güvenlik Duvarı' nda Gelişmiş ayarlara tıklayın
Açılan pencerede Gelen Kurallarına tıklayın...
Sağ taraftaki Yeni kural... yazısına tıklayın...
Kural Türü Program olarak kalsın ileri butonuna tıklayın...
Açılan pencerede Bu programın yoluna tıklayını seçip Gözata tıklayın ve bu sefer açılan pencerede Windows/System32 altında bulunan svchost dosyasını bulun ve Açbutonuna tıklayın
Özetle "Böyle bir kural oluşturmak istediğinize emin misiniz?" diye soran bir uyarı yazısı çıkaçak aldırmayın ve Evete tıklayın
Bağlantıyı engelleyi seçin ve ileriyi tıklayın
Etki Alanı, Özel, Ortak hepsi seçili olsun ve ileriyi tıklayın...
Ad yazan bölüme yapmış olduğumuz kurala anlaşılır bir isim veriyoruz örnekte WindowsUpdateEngellendi yazdım
Gelişmiş Güvenlik ile birlikte Windows Güvenlik Duvarı bölümünde yapmış olduğumuz kuralı buluyoruz ve başında kırmızı yuvarlak bir engeli temsil eden sembolü görürsek yapmış olduğumuz kural Etkin demektir, bu sembol yoksa üstünde sağ tıklayıp özellikleri açın ve Etkin kutucuğunu işaretleyin ve bilgisayarı yeniden başlatın sonra internete çıkabiliyor muyum diye kontrol edin.
3-Windows 10 Updates Assistant diye bir program Denetim Masasında Programlar ve Özelliklerde yüklü mü diye bakın yüklü ise kaldırın...Bu program kaldırdığınız halde tekrar gelirse; C sürücüsü altında Windows10Upgrade dosyası oluşturuyor bu dosyanın içindeki WinREBootApp64.exe ve WinREBootApp32.exe uygulamarını hem gelen hem de giden kurallarında yukardaki gibi engelleyin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-84B7F5BB9 -- 13 Eylül 2018; 1:7:20 >
-
Çok güzel paylaşım olmuş ellerinize sağlık.
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X