Şimdi Ara

Windows 10 Exploit Protection ve Defender Firewall sorunsalı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.086
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba. Windows 10 x64 ile Bitdefender Total Security kullanmaktayım. Herhangi bir çakışma veya performans kaybı yaşamamak için bilgisayarımın güvenliğini tamamen Bitdefender'e teslim etmek istiyorum. Ancak bazı noktalarda sıkıntılar yaşıyorum.
    1-Microsoft kendi destek sayfasında, kullandığımız firewall yanında windows defender firewall un mutlaka açık olmasını belirtmiş. Ancak Bitdefender ile iletişime geçtiğimde kendileri Windows Firewall u kapatmam gerektiğini ilettiler. Sorun şu ki Bitdefender Firewall aktif iken Windows Defender firewall'u kapatmama rağmen sürekli kendiliğinden açılıyor. Bunun bir çözümü var mıdır? Windows Firewall'un da açık olması sorun yaşatır mı?
    2-Exploit Protection ayarlarını kapatmam sorun yaşatır mı? Gerçi Bitdefender ile windows exploit protection modülünün bir ilişkisi var mı bilmiyorum. Bu modülde ki işlevi Bitdefender yerine getiremiyor mu?

    Konu hususunda bilgisi olan arkadaşlar aydınlatırsa sevinirim. Şimdiden teşekkürler.







  • bitdefender bunları yapıyor zaten, ayrıca eğer ikisini de ( defender zaten kısıtlı fonksiyon moduna girer bitdefender yüklenildiğinde) regedit ile açarsanız birbiriyle çakışacağından stabil bir koruma elde edemezsiniz.

    bana kalırsa msmg toolkit ile defender ı iso dosyanızdan tamamiyle kaldırın ve formattan sonra direkt antivirüsünüzü yükleyin. yaklaşık 2 senedir bu yöntemle kullanıyorum bilgisayarımı (2016-17 bitdefender total 17-18 mcafee livesafe) 2016 yılında 3 kere falan bd desteğe güvenlik duvarlarının birbirini devreden çıkarması nedeniyle başvuruyorum, bu yöntemi bulduktan sonra ne bitdefender da ne mcafee de sıkıntı yaşamadım.
  • Defender ı genelde major update lerde güncelliyorlar. Zaten bulut tabanlı bir güvenlik çözümü olduğu için pek güncellendiği yok.

    Normal windows güncellemesine ise etki etmiyor. Sisteminizin yedeğini alıp bi deneyin isterseniz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SomeoneWhoCares

    Defender ı genelde major update lerde güncelliyorlar. Zaten bulut tabanlı bir güvenlik çözümü olduğu için pek güncellendiği yok.

    Normal windows güncellemesine ise etki etmiyor. Sisteminizin yedeğini alıp bi deneyin isterseniz.
    Öncelikle yanıt için teşekkürler. Peki toolkit ile iso'dan tamamiyle çıkarmanın dışında, kökten bir biçimde devre dışı bırakma yöntemi biliyor musun acaba?
    Bir de iso oluşturan, güncellemeleri çeken uygulamalara pek güvenemiyorum. Zararlı yazılımı enjekte edebilir diye. Ancak bu söylediğin yazılımı bilmiyorum. Güvenilir bi indirme linki verebilir misin lütfen.
  • Mr.Elm M kullanıcısına yanıt
    MRT_ hocamın konusu var, msmg toolkit için detaylı, onu aratırsanız bulabilirsiniz. Ben bulabilirsem ben de güncellerim burayı.

    Winaero tweaker da disable defender bölümü var ama nasıl kapatıyor hiçbir fikrim yok. Daha önce de denemedim zaten onunla kapatmayı.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.