Windows 10 kullananlar için bilgisayar hızlandırma rehberi hazırladım. Bu adımları yaptığımızda hem arka plandaki internet kullanımını azaltmış oluyoruz, hem arka planda yine çalışan bilgisayarımızın kaynaklarını tüketen uygulamaları kapatmış oluyoruz. Bunun dışında görsellikten kısarak, asıl amacımız olan performans ayarlarına dönüş yapıyoruz. Windows 10 diğer işletim sistemlerinden farklı olmak üzere çok fazla arka planda çalışan uygulamaya sahiptir. Bu uygulamalarda bilgisayarımıza yük olmaktadır, aynı zamanda internetimizi de sömürmektedir. Bu yüzden Windows 10 işletim sistemi diğer işletim sistemlerine ve kendisinden önceki işletim sistemlerine nazaran (Windows 7, Windows 8,8.1) çok daha fazla kaynak kullanmaktadır. Bu özellikle düşük seviyeli sistemlerde darboğaz yapabilmekte ve performansı önemli derece düşürebilmektedir. Video ki adımları eksiksiz bir şekilde tamamladığınızda performansınızda gözle görülür bir artış olacağı kesindir. Basit ama etkili 11 adımdan bahsettim. Kod: get-appxpackage *windowsstore* | remove-appxpackage Herkese iyi forumlar dilerim. Kendinize iyi ve mutlu bakın. |
Bildirim