Şimdi Ara

WİNDOWS 10 BENİM SİSTEMİMDE KASAR MI?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
8.317
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Windows 7 Ultimate 64bit kullanıyorum. Sistemim imzamda yazıyor. 2GB Ram var ve şuanki ram ve cpu kullanım durumu fotoğraflarda gözüktüğü gibi. Win10 a geçersem boşta ne kadar kullanır ve oyun oynarken sorun çıkarır mı yani şimdikine göre daha çok kasar mı? Oyunlarım da gördüğünüz gibi CS:GO, PES16, ETS2 oynuyorum genellikle.
     WİNDOWS 10 BENİM SİSTEMİMDE KASAR MI? WİNDOWS 10 BENİM SİSTEMİMDE KASAR MI?

• Sadece Yandex bütün alanı kaplamış zaten sjshjshsdfgs
  • fbyekta07 kullanıcısına yanıt
    gereksiz launcherları ve programlar çıkarılırsa kamaz :D

Ama gelgelelim fasülyenin faydalarına 2gb ram pes 16 ve ets2 için zate önerilen (neredeyse mininde ) altında kalan bir değer oyuzden oyunlarda neolur bilinmez.

ancak genel olarak win10 en az sistem yoran windows sürümü* buyüzden sistemin hızlanacağını söylemek mümkün.
    window 10 a geçen bir çok arkadaşım var oyunlarında fps artışı olduğu söylüyorlar.
    Benim kendi deneyimlediğim ise win 10 multi tast ı çok gelişmiş olduğunda bir çok işlemde işlemci gücünün yetersisliğini size hissettirmiyor.**

Her ne kadar konudan uzaklaştıysamda önerim 2gb ramle geçmeyin mümkünse 2gb daha ekleyip gönül rahatlığı ile geçebilirsiniz.

*Bu sistemsel(grafik arayüzleri hariş tutulmuş) olarak yapılmış bir değelendirme yani çok iyi bilgisayarlarda karşılaştırılımış ve win 10 en az sistemi yoran olmuş.
    **Aynı anda 1 den fazla işemi iyi yönetmesile bir program ve ya pencere kitlensede pc in geri kalanı sorunsuz aynı hızda işini yapabiliyor.

• Playexata kullanıcısına yanıt
    öncelikle anakartımda 2. bir yuva var mı bilmiyorum. dediğiniz gibi yapmak en mantıklısı. anakartımda yer yoksa da pek sorun olmaz Zaten win10 a geçince geri dönme imkanı var diye biliyorum çok kasma yaparsa geri dönerim. Ama anakartımda başka bir yuva oldupunu içine bakarak mı anlıyoruz yoksa bi program falan var mıdır?
  • Playexata kullanıcısına yanıt
    Bir de orada gereksiz olarak gördüğün programlar ne var? Remotr'ı kapatıyorum zaten o an açık unutmuşum, Hamachi den de çıkış yapıyorum, RocketDock aşağıdaki o sekme gibi olan şey onu kapatsam olmaz ki zaten 10 mb yiyor. Pek etki etmez diye düşünüyorum. Virüs programım var : Avira. Gereksiz olarak gördüklerini söylersen sevinirim :) Bu arada yanıt verdiğin için de teşekkür ederim
  • Başka yorum yapabilecek bir insan tanesi yok mudur??
  • Bir de ben windows loader ile orjinal yaptım windowsuımı. Bir sorun çıkar mı windows 10 a geçirirken???
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • cevap yok bari up up
  • gece indireyim bari kimseden ses çıkmıyor cevap veren biri yok başka
  • Windows 7, Windows 8 ve Windows 10 aynı sistem gereksinimlerine sahip, fakat 2 GB ram 64BIT Windows için çok az, mutlaka 2 GB daha takviye yap ve geçeceksen öyle geç, birde ultimate sürüm şart değil, Windows Home'de oyunlar için fazlasıyla yeterli, ultimate sürümde fazladan gelen birkaç özellik var, bitlocker felan gibi ve bunları kullanmıyorsan tavsiyem Windows 10 Home sürümüdür, ultimate sürümlerde çok fazla ve kullanılmayan özellik geliyor ve bunlar sonuçta arkada çalıştığı için sistem tüketimini artırıyor.
  • Hocam sistem özelliklerinin tamamını yazarsan daha net yardımcı olabilirim .
  • ouzqan sistem yazıyor zaten imzada.

Bir de win 10 a geçtim boşta %50-60 kullanıyor hiç bir sorun yok
  • Kusura bakmayın dikkatimden kaçmış . 2GB ram yine de az kalır hocam boşta bile yarısı (1GB kullanılıyor ) Oyunlarda verim almak istiyorsan eğer anakartında destekliyorsa 4GB yapmanı tavsiye ederim .
  • günüz oyunlarında artık 4 gb bile yetersiz gelmeye başlıyorken 2 gb ram oyunlarda yetersiz kalacaktır
  • Açıkçası ben memnun kalacağını düşünüyorum.Win10 ile arka plan programlarının ve sistem hizmetlerinin çoğu manuel ayara alınmış.2 gb ram için 32 bit win 10 yüklediğin zaman sistem bunun %15 şini kullanacaktır.Yükleyeceğin programlarla bu oran %40 a çıkabilir.Oynayacağın oyunun bilmiyorum ama mesela online 3 gb lık bir oyun oyunun kullanacağı bellek 500-600 mb kadardır.Her halükarda 300-400 mb boş ram kalacağını düşünüyorum.Win10 nun diğer bir artısı mesela bir program belleğe çok yüklendiği zaman arka plan hizmetlerinde o anki kullanılmayan hizmetleri kapatıp belleği rami boşaltıyor.Kim ne derse dersin gerek uyumluluk gerekse henüz tam oturmamış yönlerine rağmen Win10 çoktan diğer sistemleri sildi süpürdü bile.
  • dediğim gibi win 10 a geçtim. Ve boşta %40-%60 arası değişiyor duruma göre neden değişiyor bilmiyorum. oynadığım oyunlar pcme göre olduğu için kalan alan yetiyor.
  • BENİMKİNDE KASARMI ??? GÜNCELLEMEK İSTİYORUM VE DE WİNDWOS 10'NUN KENDİ EKRAN KADETME ÖZELLİĞİ VAR !!! KASARMI ACABA ??? !!!

WİNDOWS 10 BENİM SİSTEMİMDE KASAR MI?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.