Şimdi Ara

Windows 10 a yükselttikten sonra formatlamak ve yeniden yükseltmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
6.277
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Konu daha önce açıldıysa özür dilerim.

Şimdi arkadaşlar bilgisayarım win 7 idi win 10 yükselttim ve memnunum fakat formatlama ihtiyacım doğdu. Elimde de Win 7 imajı var formatlasam nasıl geri win10 yaparım veya direk win10 yapabilmem için ne yapmam gerekir. Yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler

• win7 den win 10 a yükselttiysen orjinal win 10 sahibisin demektir. netten orjinal msdn windows 10 isosunu indir(bulamazsan buraya yaz linkini göndereyim microsoftun sitesinden) ve bu iso dosyasını iso yazdırma programıyla yazdır format at. dijital olarak aktivasyonun gerçekleşir ve orjinal temiz bir windows 10 a sahip olmuş olursun aynı şekilde istediğin kadar format atabilirsin bu şekilde..
  • quote:

Orijinalden alıntı: INSURG3NT

win7 den win 10 a yükselttiysen orjinal win 10 sahibisin demektir. netten orjinal msdn windows 10 isosunu indir(bulamazsan buraya yaz linkini göndereyim microsoftun sitesinden) ve bu iso dosyasını iso yazdırma programıyla yazdır format at. dijital olarak aktivasyonun gerçekleşir ve orjinal temiz bir windows 10 a sahip olmuş olursun aynı şekilde istediğin kadar format atabilirsin bu şekilde..

Yardımın için teşekkürler beni bu pc yi bu şekilde kullanmak zorunda kalmaktan kurtardın daha önce buna benzer bişey okumuş fakat kulak arkası etmiştim napacam win10 u diye :D akşam deneyeceğim beceremezsem sizi tekrar rahatsız ederim faydalı bilgilendirmeniz için tekrar teşekkürler.
  • INSURG3NT kullanıcısına yanıt
    Hocam merhaba
    Ben de eski pcye çakma 7 den orjinal win 10 pro ya geçiş yaptım ücretsiz kampanyası ile birlikte. Simdi yeni sistem topluyorum bundaki orjinal windows 10u yeni pcye ssd ye nasıl aktarabilirim acaba? Böyle bişey mümkün müdür acaba? Yoksa yine çakma kurup orjinal key mi girmek gerekir?

http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=121167614

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sch1zophren1C S kullanıcısına yanıt
    rica ederim , takıldığın birşey olursa yazabilirsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: apathetic

Hocam merhaba
    Ben de eski pcye çakma 7 den orjinal win 10 pro ya geçiş yaptım ücretsiz kampanyası ile birlikte. Simdi yeni sistem topluyorum bundaki orjinal windows 10u yeni pcye ssd ye nasıl aktarabilirim acaba? Böyle bişey mümkün müdür acaba? Yoksa yine çakma kurup orjinal key mi girmek gerekir?

http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=121167614

o yükseltme sonucu elde ettiğin ücretsiz windows 10 eski pc ne aittir. yükselttiğin windows o donanıma ait(başta anakart) kimlik bilgileri tanımlanıp yükseltilmiştir. onu yeni pc ye sorun çıkmadan taşıman pek mümkün görünmüyor, eski pc deki hdd yi söksen yeni pc ye taksan veya acronis tarzı bir yedekleme programıyla imajını alıp yeni pcnin ssd sine atsan sıkıntı olur. eski sistemden kalma aygıt sürücüleride taşınır ve sistem karmaşası yaşanır. format atacağın zamanda aktive edemeyeceksin. ama eski pc ne istediğin kadar windows 10 formatı at o artık lisanslı bir pc dir. aktivasyonu otomatik sağlanır. yeni pc içinse ya ücretli orjinal windows 10 edineceksin ya da netten indirdiğin orjinal windows 10 isosu ile kurulum yapıp kms türü aktivasyon araçları ile crackli kullanacaksın..

• INSURG3NT kullanıcısına yanıt
    Cevap için teşekkür ederim. Gitti gidiyor gibi sitelerde 50 TL ye key satıyorlar bunlardan alıp kurmak da aynı şekilde türkçe orjinal sürüm gibi mi oluyor? Yarın yeni sisteme demo kursam key alınca tekrar format mı atmak gerekir yoksa key girince direkt aktif olur mu? Ve kurulum sonrası istediğim gibi format atabilir miyim? Manuel formatta key girmek yeterli olacak mıdır mesela?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi apathetic -- 20 Ekim 2016; 1:10:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • apathetic kullanıcısına yanıt
    gittigidiyorda ki satıcıların güvenilirliğiyle ilgili bir durum bu.Forumda sıcak fırsatlar bölümünde bu işleri iyi bilen ve satan arkadaşlar var ayrıca gittigidiyor üzerindeki satıcının müşteri memnuniyet profilinede bakabilirsin. Eğer satıcı güvenilirse sıkıntı olmaz ancak üç kağıt işine sarmışsa sana sattığı keyi başkalarınada satmış olabilir o zaman o keyden hayır gelmez kara liste olmuştur veya olmak üzeredir. Ama eğer gerçekten problemsizse tek bir pc ye atmak kaydıyla istediğin kadar bu keyle format atabilirsin.
    sisteme key girmeden format attığında yani aktive olmadan windowsu kullandığında demo kullanım süresi içinde keyini alıp aktifleştirebilirsin tekrar formata gerek yok. ayrıca keyin kara liste bile format atmadan yeni bir key girme imkanın var. manuel olarak girdiğin key microsoft sunucuları tarafından kontrol edilir eğer orjinal lisanssa sıkıntı olmadan tek bir pc de yıllarca kullanırsın
  • Bende orjinal Win7 vardı laptopta ve Win10 ücretsiz yükseltme yapmıştım fakat harddiski bozulunca yeni harddisk takıldı ve takan yer kendisi çakma Win7 kurdu. Eski orjinalden Win7 yükseltme Win10 umu kurabilme olanağı var mıdır acaba?
  • MrWho M kullanıcısına yanıt
    sadece harddisk değiştiyse sıkıntı yok. yeni taktığın harddiske direkt windows 10 cd si ile kurulum yap aktivasyon olur yani yine eski harddiskindeki gibi lisanslı kullanabilirsin daha önce windows 7 den yükseltme yaptığın windows 10unu.
  • apathetic kullanıcısına yanıt
    Sadece bir yolu var. Onu da eski donanımınızı değiştirmeden önce atmanız gereken adımlarla yapabilirsiniz. Umarım donanımınızı değiştirmemişsinizdir.

Öncelikle Win 10 Redstone/Yıldönümü güncelleştirmesine ihtiyacınız var. Düz Win 10'da yapamazsınız.

Daha sonra bir Microsoft hesabına ihtiyacınız var. Eğer bir Microsoft hesabızı varsa onu da kullanabilirsiniz.

Bundan sonrası basit. Yapmanız gereken tek şey ayarlardan hesaplara girip, bu oturumu Microsoft hesabıyla aç veya ilişkilendir mi ne onu tıklayacaksınız.

Önünüze gelen adımları izlemeniz yeterli. En son sizden pin isteyecek onu da yaptıktan sonra, yine hesaplardan yöneticimisiniz değil misiniz? onu kontrol edin. Yöneticiyseniz sorun yok.
    değilseniz, kullanıcı hesaplarının özniteliklerini değiştir gibi bi ayar olmalı ordan kendinizi yönetici yapmanız gerekir. Bunun için de öncelikli olarak diğer yönetici hesabı kullanmanız gerekir.

Yönetici hesabını kullanıyor ve microsoft hesabıyla oturumu açmışsanız, yine ayarlardan güncelleştirme ve etkinleştirmeye gidip lisans durumunu kontrol edeceksiniz,

Orada bu Etkinleştirme başlığının yanında Windows Microsoft hesabına bağlı bir dijital lisansla lisanslanmıştır gibi bir yazı yazmalı,

Tekrar çıkın internete girin. Oradan microsoft'un sitesinden kendi hesabınızla oturum açın. Oturum bilgilerinizde, bu hesaba bağlı cihazlardan kendi pc'nizin görüldüğünden emin olun.
    Görülmüyorsa bi terslik var demektir. Görülüyorsa artık lisansınız sadece anakartınıza değil sizin Microsoft hesabınıza da gömülmüş demektir. Sanırım 9-10 kullanım hakkı mı? ne var.
    İstediğiniz kadar kullanamıyorsunuz.

Bundan sonra bilgisayarınızı tillahına kadar değiştirebilirsiniz ama ben harddisk haricinde herşeyi değiştirmiştim. İşe yaramıştı. Sanırım yine komple değişimlerde belki işe yarayamayabilir.

Neyse ben harddiski değiştirmediğinizi varsayıyorum.

Anakartı filan değiştirdiniz, bilgisayarı açtınız Yine microsoft hesabıyla oturumunuzu açıyorsunuz. Windows etkinleştirilmedi hatası hemen gelmeyebilir, gelince bu dediklerimi uygulayın.

Ayarlara girin, oradan direk etkinleştirme sorunlarını gider diye bir seçenek var onu tıklayın, hemen akabinde o kutucuğun altında hafif silik bir "Yakın zamanda donanım değişikliği yaptım" ibaresi
    çıkacak onu tıklayın, tekrar sizden parola filan isteyebilir, hepsini tekrardan girip Microsoft hesabınıza girin.

Yine aynen microsoft hesabınızda ki cihazlar karşınıza çıkacak, daha önceki cihazı tıklayıp artık bu cihazı kullanıyorum kutusuna tikleyip etkinleştir deyin.

Etkinleştir di mi? hayır! Ben Bir bucuk ay vakit buldukça aynı şeyleri tekrar tekrar girdim. Sanırım sunucuları çok yoğun. Ama bir bucuk ay sonunda nihayet etkinleştirdi.
    Takıldığınız yer olursa yine yazın fakat daha da detaylı ve videolu anlatımlar internet te mevcut.

Yani artık donanım değiştiriyoruz diye Win 10 lisansımız kolay kolay gitmiyor ama biraz uğraş ve çokça sabır gerektiriyor.

• Konuyu uzun süre sonra hortlatmış olacağım ama bir sıkıntı yaşıyorum bu konuda.

Elimde satın almış olduğum Windows 10 key'i vardı ve format attığım zamanlar sorunsuz etkinleştirebiliyordum.

Bu lisansı Microsoft hesabıma eklemeden anakart değişikliği yaptım ve şu anda etkinleştiremiyorum Windows'u.

Telefonla etkinleştirme de başarılı olmadı yükleme kimliği numaralarımı verdim ama onay kimliği numarasını oluşturamadı sistem.

Yeni bir lisans satın almama gerek var mı yoksa bir şekilde çözülebilir bir durum mudur bu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Spinata

Sadece bir yolu var. Onu da eski donanımınızı değiştirmeden önce atmanız gereken adımlarla yapabilirsiniz. Umarım donanımınızı değiştirmemişsinizdir.

Öncelikle Win 10 Redstone/Yıldönümü güncelleştirmesine ihtiyacınız var. Düz Win 10'da yapamazsınız.

Daha sonra bir Microsoft hesabına ihtiyacınız var. Eğer bir Microsoft hesabızı varsa onu da kullanabilirsiniz.

Bundan sonrası basit. Yapmanız gereken tek şey ayarlardan hesaplara girip, bu oturumu Microsoft hesabıyla aç veya ilişkilendir mi ne onu tıklayacaksınız.

Önünüze gelen adımları izlemeniz yeterli. En son sizden pin isteyecek onu da yaptıktan sonra, yine hesaplardan yöneticimisiniz değil misiniz? onu kontrol edin. Yöneticiyseniz sorun yok.
    değilseniz, kullanıcı hesaplarının özniteliklerini değiştir gibi bi ayar olmalı ordan kendinizi yönetici yapmanız gerekir. Bunun için de öncelikli olarak diğer yönetici hesabı kullanmanız gerekir.

Yönetici hesabını kullanıyor ve microsoft hesabıyla oturumu açmışsanız, yine ayarlardan güncelleştirme ve etkinleştirmeye gidip lisans durumunu kontrol edeceksiniz,

Orada bu Etkinleştirme başlığının yanında Windows Microsoft hesabına bağlı bir dijital lisansla lisanslanmıştır gibi bir yazı yazmalı,

Tekrar çıkın internete girin. Oradan microsoft'un sitesinden kendi hesabınızla oturum açın. Oturum bilgilerinizde, bu hesaba bağlı cihazlardan kendi pc'nizin görüldüğünden emin olun.
    Görülmüyorsa bi terslik var demektir. Görülüyorsa artık lisansınız sadece anakartınıza değil sizin Microsoft hesabınıza da gömülmüş demektir. Sanırım 9-10 kullanım hakkı mı? ne var.
    İstediğiniz kadar kullanamıyorsunuz.

Bundan sonra bilgisayarınızı tillahına kadar değiştirebilirsiniz ama ben harddisk haricinde herşeyi değiştirmiştim. İşe yaramıştı. Sanırım yine komple değişimlerde belki işe yarayamayabilir.

Neyse ben harddiski değiştirmediğinizi varsayıyorum.

Anakartı filan değiştirdiniz, bilgisayarı açtınız Yine microsoft hesabıyla oturumunuzu açıyorsunuz. Windows etkinleştirilmedi hatası hemen gelmeyebilir, gelince bu dediklerimi uygulayın.

Ayarlara girin, oradan direk etkinleştirme sorunlarını gider diye bir seçenek var onu tıklayın, hemen akabinde o kutucuğun altında hafif silik bir "Yakın zamanda donanım değişikliği yaptım" ibaresi
    çıkacak onu tıklayın, tekrar sizden parola filan isteyebilir, hepsini tekrardan girip Microsoft hesabınıza girin.

Yine aynen microsoft hesabınızda ki cihazlar karşınıza çıkacak, daha önceki cihazı tıklayıp artık bu cihazı kullanıyorum kutusuna tikleyip etkinleştir deyin.

Etkinleştir di mi? hayır! Ben Bir bucuk ay vakit buldukça aynı şeyleri tekrar tekrar girdim. Sanırım sunucuları çok yoğun. Ama bir bucuk ay sonunda nihayet etkinleştirdi.
    Takıldığınız yer olursa yine yazın fakat daha da detaylı ve videolu anlatımlar internet te mevcut.

Yani artık donanım değiştiriyoruz diye Win 10 lisansımız kolay kolay gitmiyor ama biraz uğraş ve çokça sabır gerektiriyor.
    Sa 3 senede geçm
    ş ama uzerınden bır sey soracağım. ben 8.1 den yukseltmısttım win 10 pro idim 3 4 kere format attım 10 pro devam ettim. bugun format attım usb den win 10 home oldu. bunu nasıl yuksetebılrım. dijital lisans ile etkınlestırıldı dıyor ama home oldu pro nasıl olacağım? mağazaya yükselt dıye gırıyorum yuksetmıyor

• feanor86 F kullanıcısına yanıt
    Windows 10 ile beraber artık manuel etkinleştirme diye bir şey söz konusu değil. Anakartı değiştirmediğiniz müddetçe istediğiniz kadar format atabilirsiniz. Hatta işlemci ne bileyim harddiski bile değiştirebilirsiniz. Çünkü artık lisanslar anakartın çipine gömülüyor. Yani sizinle bir ilgisi yok. Anakartınızı değiştirmediğiniz için kendisi zaten otomatikmen aktivasyonu yapıyor.

Gelgelelim Microsoft hesabınızla ilişkilendirmediğiniz Win 10 anahtarına. Bunun için tek yol Microsoft müşteri hizmetlerini aramak. Fakat gerçekten anahtarı oradan mı yani Microsoft dan mı aldınız? Aldıysanız telefonla size geri dönüş yapıyorlar ve anahtarı orijinal olarak Microsoft tan almışsanız mutlaka aktivasyonu bizzat kendileri yapıyor. Yapmama diye bir şey olamaz. Tüketici mahkemesine kadar yolu var. Paranızı veya yeni bir aktivasyon kodu alırsanız. Ama dışardan almışsanız (bir 3.Şahıslardan) maalesef yapacak bir şey yok. Telefonla da olmaz o işler. Çünkü Microsoft un doğrudan size karşı bir sorumluluğu yok. Kimden aldıysanız artık ona gideceksiniz.

Kısaca anakartınızın başına bir şey gelmediyse, bulun o anakartı. Tekrar kurup, yükleyip. Daha sonra da aktivasyonu yapılmış Win 10 da Microsoft hesabınıza aktivasyon anahtarını kayıt etmekten başka çareniz yok ne yazık ki.

• Mümkün değil. İkisinin kurulumları bile ayrı diye biliyorum. Sorun bir şekilde usb den kaynaklanmış olabilir. Yani usb den home olarak kurulmuşsa olabilir. Maalesef kafadan bir kere tekrar format atıp Win 10 pro olduğuna emin olarak tekrar yükleme yapmanız gerekebilir. Böyle tuhaf bir sorunu da ilk defa görüyorum. ilginçmiş.
  • Win 7 orijinal kullanıyordum 2 yıl öncemi tam hatırlamıyorum microsofttan win 10 yükseltme iconu geldi yükselttim yükelttikten sonra microsofttan temiz kurulum için boot dvd veya flash yapın diye mesaj çıktı ekrana 4 gb flash microsoft win 10 boot dosyaları yaptı.

O zamandan bu güne kullandım 1 hafta önce virüs problemi çıktı akşam oturdum hdd yi formatladım win 10 u boot ettim sorunsuz kurdu şimdi be bunu nasıl aktive ederim..

Cevaplarınızı bekliyorum ..
    Saygılar.

Not :
    isteyen arkadaşlar olursa flash taki dosyaları gönderebilirim..
  • oyi22 O kullanıcısına yanıt
    İnternete bağlanınca normalde otomatik olarak etkinleştmesi gerekiyor. Eğer otomatik olarak etkinleşmediyse yanlış bir versiyon yüklemiş olabilirsiniz.

Windows 7 den yükseltme yolu ile geçtiğiniz versiyonu tekrar yüklemeniz gerekiyor.

Örnet olarak format atmadan önce Windows 10 Home kullanıyorsanız tekrar Home sürümü yüklerseniz etkinleşir ama Pro kurarsanız etkinleşmez.
  • microsuftun verdiği win 10 boot u kurdum . Bunu neren görebilirim etkinleşip etkinleşmediğini gerçi çok fazla güncelleme yaptı ama bilemiyorum
  • oyi22 O kullanıcısına yanıt
    Ayarlar/Güncelleştirme ve güvenlik/Etkinleştirme bölümüne girip öğrenebilirsiniz.
  •  Windows 10 a yükselttikten sonra formatlamak ve yeniden yükseltmek

Olmuş..
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.