Şimdi Ara

Windows 10 1903 Resmi Türkçe Final Sürümü (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
245
Cevap
4
Favori
49.978
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Konu güncellendi. Resmi Türkçe ISO kalıbı eklendi.
  • Türkçe ISO dosyasında N sürümler bulunmaz. İçerdiği sürümler şu şekildedir.

Microsoft Windows [Version 10.0.17134.706]
    (c) 2018 Microsoft Corporation. Tüm hakları saklıdır.

C:\WINDOWS\system32>dism /Get-WimInfo /WimFile:H:\sources\install.wim

Deployment Image Servicing and Management tool
    Version: 10.0.17134.1

Details for image : H:\sources\install.wim

Index : 1
    Name : Windows 10 Home
    Description : Windows 10 Home
    Size : 13.783.648.413 bytes

Index : 2
    Name : Windows 10 Home Single Language
    Description : Windows 10 Home Single Language
    Size : 13.785.442.620 bytes

Index : 3
    Name : Windows 10 Education
    Description : Windows 10 Education
    Size : 14.062.720.980 bytes

Index : 4
    Name : Windows 10 Pro
    Description : Windows 10 Pro
    Size : 14.060.505.393 bytes

Index : 5
    Name : Windows 10 Pro Education
    Description : Windows 10 Pro Education
    Size : 14.062.650.742 bytes

Index : 6
    Name : Windows 10 Pro for Workstations
    Description : Windows 10 Pro for Workstations
    Size : 14.062.685.627 bytes

The operation completed successfully.

C:\WINDOWS\system32>

• MRT_ kullanıcısına yanıt
    Hocam SHA-1 kodu da var. Bu şekilde geçiyor istiyorsanız indirip bir kontrol edin.
  • ISO bende var. İçerdiği sürümler diye eklediğin resimdeki sürümler İngilizce ISO dosyasına aittir.
    Tamamdır hocam yani ISO'da sıkıntı yok. İçerdiği sürümler resmi mi yanlış?
  • Evet
    Bu arada hocam teşekkür ederim forumun WZOR'u sizsiniz diyebilirim. Microsoft yazılımları hakkında.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Shadow Ryzen

Konu güncellendi. Resmi Türkçe ISO kalıbı eklendi.
    Hocam şimdi ilk mesajdaki en güncel ve içerisinde Single Language olan versiyon mudur?
    Anladığım kadarıyla stabil sürüm değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chill Out -- 21 Nisan 2019; 21:54:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Chill Out kullanıcısına yanıt
    Güncel, Stabil, MSDN yani resmi ISO kalıbı.

• .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-86G53N200 -- 29 Ekim 2020; 23:2:3 >
  • Herhangi bir sorun yaşayan var mı?İndirme aracını düşmesini bekliyim mi yoksa bu isodan sıfır kurayım mı ?Ayrıca RTM ne oluyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fenomertcan -- 22 Nisan 2019; 15:17:52 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • fenomertcan kullanıcısına yanıt
    RTM tüketiciye sunulan son sürüm oluyor. Media Creation aracı da bu ISO ile gelecek.

• quote:

RTM tüketiciye sunulan son sürüm oluyor. Media Creation aracı da bu ISO ile gelecek.
    Windows 10 1903 Resmi Türkçe Final Sürümü

Bende böyle bir uyarı veriyor, şu an windows un üzerine kurup bakmayı düşündüm nedir ne değildir diye daha sonra temiz kurulum yapıcaktım diskleri silerek fakat şu an böyle bir hata alıyorum bunun sebebi nedir? bilen var mı ? Temiz kurulum yaptığımda problemsiz kurabilir miyim acaba ? Şu an 1809 437 sürümündeyim orjinal single language kullanıyorum. MSI GP62 7rd

• quote:

Orijinalden alıntı: cantekim

Windows 10 1903 Resmi Türkçe Final Sürümü

Bende böyle bir uyarı veriyor, şu an windows un üzerine kurup bakmayı düşündüm nedir ne değildir diye daha sonra temiz kurulum yapıcaktım diskleri silerek fakat şu an böyle bir hata alıyorum bunun sebebi nedir? bilen var mı ? Temiz kurulum yaptığımda problemsiz kurabilir miyim acaba ? Şu an 1809 437 sürümündeyim orjinal single language kullanıyorum. MSI GP62 7rd

Alıntıları Göster
    Ben de aynı hatayı aldım.Tekrar format atmak çok zahmetli .Nasıl 1903 format atmadan yükseltebileceğiz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dark-Child -- 23 Nisan 2019; 12:55:21 >

• Dark-Child kullanıcısına yanıt
    Yükseltme işlemi için size 3 seçenek sunuyor oradan kaynaklı problem muhtemelen. Ben hiç birşey kalmasın komple sıfırla dediğimde hata almadan kurdum şu an 1903 den yazıyorum. Gelen updatelere baktım, şimdi onları indirip kendime MSMGTool ile yeni bir güncel windows yapacağım.

Fakat toolkit henüz desteklemiyormuş -_-

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cantekim -- 23 Nisan 2019; 13:1:7 >
  • quote:

Hayır. Bu Final versiyonu. Sizin bahsettiğiniz haftalardır olan Insider Preview sürümü.
    MSMGTool ile farklı bir windows yapayım dedim ama insider Preview sürümü olduğu için desteklemediği uyarısı alıyorum. Bu problem msmgden mi kaynaklanıyor yoksa iso dosyası gerçekten insider preview sürümümü bilginiz var mı ?
  • Bu sürüm ilk olarak Insider Preview kullanıcılarına sunulmuştur.

Slow Ring, Relase Preview Ring kanalları 10.0.18362.53 yapısını test ediyorlar.

Daha sonra 18362.30 yapısı derlenerek MSDN (Microsoft Developer Network)(Microsoft Geliştirici Ağı) üyeleri için ISO dosyası yayınlanmıştır.

Normal şartlarda 18362.1 yapısı RTM'dir 18362.30 yapısı ise GDR sürüm olmuştur fakat 1809 sürümündeki kırıtık hataları tekrar yaşamamak için Microsoft 1903 sürümünün RTM/GDR yapısını uzun bir test aşamasından geçirmek istemektedir.

RTM demek Released To Manufacturing demektir. Yani bu sürüm ISO dosyası üreticiler için sunulmuştur üreticilere uyumlu sürücüler çıkartmaları için gönderilmiştir.

Genel olarak yayınlacak olan sürümde GDR sürüm olacaktır.

GDR demek General Distribution Release demektir. Genel yayın sürümü'dür.

Kısaca özetlersek bu sürüm şuan hem Insider Preview sürümüdür hemde değildir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MRT_ -- 23 Nisan 2019; 13:20:7 >

• quote:

Orijinalden alıntı: MRT_

Bu sürüm ilk olarak Insider Preview kullanıcılarına sunulmuştur.

Slow Ring, Relase Preview Ring kanalları 10.0.18362.53 yapısını test ediyorlar.

Daha sonra 18362.30 yapısı derlenerek MSDN (Microsoft Developer Network)(Microsoft Geliştirici Ağı) üyeleri için ISO dosyası yayınlanmıştır.

Normal şartlarda 18362.1 yapısı RTM'dir 18362.30 yapısı ise GDR sürüm olmuştur fakat 1809 sürümündeki kırıtık hataları tekrar yaşamamak için Microsoft 1903 sürümünün RTM/GDR yapısını uzun bir test aşamasından geçirmek istemektedir.

RTM demek Released To Manufacturing demektir. Yani bu sürüm ISO dosyası üreticiler için sunulmuştur üreticilere uyumlu sürücüler çıkartmaları için gönderilmiştir.

Genel olarak yayınlacak olan sürümde GDR sürüm olacaktır.

GDR demek General Distribution Release demektir. Genel yayın sürümü'dür.

Kısaca özetlersek bu sürüm şuan hem Insider Preview sürümüdür hemde değildir.
    O halde dönüyoruz gerisingeriye 180x'e daha stabil ve performans için 1803 öneriyordunuz geçenlerde okumuştum, peki ben bu sürümü kendime göre uyarlayıp nasıl güncellemeleri kapatabilirim ? sadece driver updatelerini almasını istiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cantekim -- 23 Nisan 2019; 13:20:9 >

• cantekim kullanıcısına yanıt
    Her bir sürüm genel olarak 18 ay destek alır. Normal şartlarda her bir sürümün sadece 6 ayını Microsoft bize kullandırır ve sonra bir sonraki üst versiyona yükseltme yaptırır.

Bu şekilde kullanımı önermiyorum. Çünkü her sürümün ilk altı ayı çok sorunlu geçer.

Ben her sürümün son altı ayında olgunlaşmış halinin kullanılmasını öneriyorum.

Şuan 1803 sürümü son 6 ay içine girmiştir ve artık olgunlaşmıştır.

Pro, Education yada Enterprise sürümlerinden birini kullanıyorsanız Yerel grup ilkesi düzenleyicisinden Otomatik güncelleştirmeleri yapılandır ayarını Devre dışı bırakıldı olarak ayarlayıp güncelleştirmeri engelleyebilirsiniz.

Fakat kalite güncelleştirmelerini engellemenizi tavsiye etmiyorum. Kalite güncelleştirmelerini ala ala kullandığınız sürümün son altı ayını geçirip bir sonraki sürüme geçmenizi şiddetle öneririm.

• quote:

Orijinalden alıntı: MRT_

Her bir sürüm genel olarak 18 ay destek alır. Normal şartlarda her bir sürümün sadece 6 ayını Microsoft bize kullandırır ve sonra bir sonraki üst versiyona yükseltme yaptırır.

Bu şekilde kullanımı önermiyorum. Çünkü her sürümün ilk altı ayı çok sorunlu geçer.

Ben her sürümün son altı ayında olgunlaşmış halinin kullanılmasını öneriyorum.

Şuan 1803 sürümü son 6 ay içine girmiştir ve artık olgunlaşmıştır.

Pro, Education yada Enterprise sürümlerinden birini kullanıyorsanız Yerel grup ilkesi düzenleyicisinden Otomatik güncelleştirmeleri yapılandır ayarını Devre dışı bırakıldı olarak ayarlayıp güncelleştirmeri engelleyebilirsiniz.

Fakat kalite güncelleştirmelerini engellemenizi tavsiye etmiyorum. Kalite güncelleştirmelerini ala ala kullandığınız sürümün son altı ayını geçirip bir sonraki sürüme geçmenizi şiddetle öneririm.
    Single lang. kullanıyorum onda nasıl kapatabilirim updateleri, yaptığım sürümde kalsın istiyorum açıkcası. 1809 437 sürümünü yükledim fakat kasılıyor pc 2-3 kere kurdum ve deniyorum. Diğer sürümler daha stabil geldi bana benim pc için. 300 lü versiyonlar da kalmalı bence :D

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.