Şimdi Ara

winamp geç açılma sorunu...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
1
Favori
3.034
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • winamp bende 6sn de açılıyor... kuzenimin bilgisayarında 1-2 sn gibi bir sürede açılıyor ve kuzenim sistem özellikleri benimkinin yanında baya bir zayıf... daha güçlü bir sisteme sahip olmama rağmen daha fazla bekleyen ben oluyorum bütün driverlar son sürüm... nerede bir sorun olabilir?

sitem özellikleri:
    gigabyte x48-dq6
    intel core Quad Q9550 2.83ghz
    geforce gtx275 1792mb
    patriot 4 gb ddr2 1066mhz
    segeate seagate barracuda 7200.12 1tb

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayaz1987 -- 8 Şubat 2010; 23:09:27 >

• Dostum, sistem özelliklerimiz aynı sadece ekran kartım ati 512 anakartımda asus bendede geç açılıyor anlamış değilim bizim işlemciyle mi alakalı acaba belkide format zamanı gelmiştir
  • 2 gün önce formatladım onunla alakası yok işlemcimiz gayet iyi diye düşünüyorum kuzeniminki core 2 duo çift çekirdek.. ekran kartıyla alakasını olacağını sanmıyorum... aklımda tek şey var oda hdd kuzeniminki western digital caviar black 1tb erişim sürelerinden falan kaynaklanır diye düşünüyorum.. windows 7 kurarken mavi ekranda ben dakikalarca bekliyom kuzeniminki hemen geçiyor orayı.... kuzenime pc+yazıcı+ses sitemi+monitör
    1500tl ye aldık ben sadece kasaya 1700tl harcadım onunki daha performanslı zoruma gidiyo resmen bidakine ucuz sistem topluyacam daha hızlı çalışıyor

• Hocam bence işletim sistemiyle alakalı. Sistemle alakası olacağını sanmıyorum. Ya da kasayı temizleyebilirsiniz. W7 mavi ekranda çok bekliyorum derken şu windows logosunun çıktığı yer mi ?
  • MyDefrag programı ile disk birleştirme yapmayı denermisiniz? Diskiniz defraglı olursa belki daha hızlı açılır.
  • aimp2 neden kullanmıyorsunuz bende winamp'sız yapamayanlardandım fakat ne zaman aimp2 ile tanıştım o zamandan beri bende vazgeçilmez oldu aimp2 , tavsiye ederim.
  • işletim sistemi ikimizdede windows 7 yüklü... disk birleştirme denendi olumsuz... formattan sonrada denedim aynı şekilde geç açılıyor... kasayı 2 haftada bir kompresörle bir güzel temizliyorum pırıl pırıl hiç toz yok Aimp2 kullanıyorum çok memnunum ama neden winampta böyle bir şey yapıyor vede windows 7 kurarken mavi ekran windows logusunda fazla bekliyor...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Senin sisteminde daha fazla program yüklü olabilir. Arka planda çalışan işlemlerin daha fazladır buda kasmaya sebep olur. Arkadaşımın PC si zayıf diyorsan zaten pek birşey yüklemiyordur. Bu kasma konusunda yüzlerce etken var. Yalnızca donanımsal olarak konuya bakılmaması gerekir. Bakılsa bile kendi içinde işlemci frekansı-modeli, harddisk türü-okuma-yazma hızı, ram frekansları,ön bekleme süreleri, sanal arabellek vs. onlarca etken vardır. Bunlar üzerinde çeşitli ayarlar yapılmış olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nirvanaLAB -- 9 Şubat 2010; 0:34:24 >
  • Playlistteki dosya sayısından olabilir, kullanılan skinden falan olabilir(bayadır winamp kullanmıyorum ama classic skin daha hızlıydı mesela). Eğer daha hızlı bi şeyler arıyosan foobar2000 ya da aimp2'yi deneyebilirsin. Benim antika pc'de bile harikalar yaratıyo foobar2000. aimp de iyi de foobardan sonra yavan geldi biraz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: black_sea_28

aimp2 neden kullanmıyorsunuz bende winamp'sız yapamayanlardandım fakat ne zaman aimp2 ile tanıştım o zamandan beri bende vazgeçilmez oldu aimp2 , tavsiye ederim.

kesinlikle katılıyorum...
  • pavlov arkadaşın dediği gibi playlist fazla şarkı içeriyiorsa arkadaşınızın listesinden biraz geç açılabilir diye düşünüyorum.

Ama belirgin bir özellik söyleyeyim onu deneyin. winamp versiyonunuz kaç bilmiyorum ama 5 üstü olduğunu farzederek yazıyorum.

Mevcut winampı kaldırın. tekrar kurarken aşağıdaki resimde görüldüğü gibi işaretleri kaldırın. bu şekilde kurun. Ben çok belirgin bir şekilde hızlı açıldığını görüyorum.Normal kurulum da ise en az 3 saniye daha geç açılıyor.

• bende çok daha geç açılıyordu. sebebini araştırdığımda kasperskynin açılışta taraması sonucu olduğunu anladım ve güvenli bölgeye ekledim. şimdi normal açılıyor.

virüs programı kapatıp dene gene aynımı.
  • winamp a iyi bir alternatif bulamadım bir türlü windows 7 çıkalı yıl oluyor daha uyumlu hale getiremediler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gonulbas

pavlov arkadaşın dediği gibi playlist fazla şarkı içeriyiorsa arkadaşınızın listesinden biraz geç açılabilir diye düşünüyorum.

Ama belirgin bir özellik söyleyeyim onu deneyin. winamp versiyonunuz kaç bilmiyorum ama 5 üstü olduğunu farzederek yazıyorum.

Mevcut winampı kaldırın. tekrar kurarken aşağıdaki resimde görüldüğü gibi işaretleri kaldırın. bu şekilde kurun. Ben çok belirgin bir şekilde hızlı açıldığını görüyorum.Normal kurulum da ise en az 3 saniye daha geç açılıyor.

kurulum sırasında gereksiz olanları kaldırdım şimdi hzılı açılıyor... öneri için tşkler...

• wınamp 5.0 surumu en ıyısı hızlı acılıyor bıde arkadasın dedıgı secenegı uygulayarak yaparsanız tadından yenmıyo..
    eskı versıon olan 5 surumunu kurum bence...
  • eğer winamp ın 1 saniyeden kısa sürede açılmasını istiyorsanız.www.oldversion.com adlı siteye girip winamp ın 2.81 versiyonunu yükleyin. eğer sadece mp3 dinlemek için kullanıyorsanız sizi paklayacak budur.
  • winamp windows 10 lisanssız pc kurulumda sorunsuz çalışıyor.

lisanslı yeni alınan laptop'ta çalışmıyor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.