Şimdi Ara

Win8.1 ile Oluşan Ekran Kart(lar)ı Problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
146
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • HP Dv6 3102et model notebooka sahibim. Bilgisayarımda "ATI Mobility Radeon HD 5650" nin yanı sıra bir de "Intel HD Graphics" güç tasarruflu ekran kartları mevcut.
    Bir süre önce Windows 8.1'e (Windows 7'den...) geçme kararı aldım ve temiz bir Windows 8.1 kurulumu yaptım.

Fakat bir süre sonra "Değiştirilebilir Grafikler" bölümü Intel ikonundan tıklayınca hata vermeye başladı.

Yalnız "Crystal Control Center"dan "Geçişli Grafikleri Yapılandır" seçeneğini seçtiğimde. Grafik kartı değiştirme menüsüne ulaşabiliyorum.

Grafik değiştirme menüsünde "Yüksek Performanslı Gpu" ya geçtiğimde bazen ekran kararması oluyor. Kararma derken ekranın ışıkları tamamen sönüyor, görebildiğim kadarıyla fareyi oynatıp tekrar "Güç Tasarruflu Gpu" ya geçmek zorunda kalıyorum.

Bu arada amd driverlarını da intel driverlarını da Windows update aracığı ile yükledim. Çünkü AMD nin sitesinde driver yükleme aracı ile yükleme yapamıyorum. (Bu linkteki sürücü ile...)
    Kurulum yanlış sürücü yüklemeye çalıştığıma dair bir uyarı verip "son" butonuna tıklamamı zorunlu bırakıyor.

CCC'nin beta versiyonunu da denedim. (Bu linkte mevcut olan...) Beta versiyoun sürücüleri yüklenmesine rağman bir süre sonra en başta bahsettiğim hataya neden oldu.

Acaba yüklemiş olduğum bir yazılım mı birşeyleri bozdu diye. İlk günkü Windows 8.1 imajını attım. Hatasız bir şekilde 2 gün çalıştı. Bu sabah bilgisayarı açtığımda ve yüksek performansı GPU ya geçmek istediğimde aynı hatayı aldım.

Bundan 10 gün öncesine kadar Windows 7 Ultimate ile kartlarımı sorunsuz olarak değiştirerek kullanıyorumdum. Bu nedenle sorunun donanımsal olabileceğine pek ihtimal vermiyorum.

Konu hakkında yardımcı olabilecek arkadaşlar varsa çok memnun olurum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ses Kartım 5+1'e Uyumlu mu?
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.