Şimdiden konumu okuyan bütün arkadaşlarıma teşekkür ederiyorum . Yardımcı olabilirseniz cok mutlu olurum . Windows gezgini ile ilgili bir sorunum var , youtubede video izlerken yada mozilla firefox u sekme sayfasından bi sayfayı sectiğimde bu sorun ile karşılaşıyorum ( Farklı Tarayıcılar denedim ) , önceden bilgisayarımı kitliyor siyah ekran geliyor ve restart atmam gerekiyordu bu sorunu windows gelişmişten sistem sorunlarında windowsu resetle işaretini kaldırarak çözmüş bulunmaktayım . Ama bu sefer explorer.exe yi görev yöneticisinden çalıştırmam gerekebiliyor , bazen kendi kendine tekrardan çalışıyor anlam veremedim .
Forumda yer alan bazı şeyleri denedim bunlar dan ;
1) cmd yi yönetici olarak çalıştırıp sfc/scannow komutunu uygulamaktı ancak bu işlem %9 da kesilip hata veriyor çözüme ulaşamadım
2) Bilgisayarı Güvenli modda iken Avg İnternet Sec. ve Avast internet Sec. Programları ile taradım herhangi bir şüpheli ile karşılaşmadım
3) Bilgisayarda yüklü olan k-lite code pack full sürümünüde kaldırdım oda olmadı .
4) Klasör seçeneklerindeki Görünüm sekmesinden her zaman küçük simge göster hiç bir zaman resim gösterme seceneğinide denedim sorunum devam ediyor
Tavsiyelerinizi bekliyor iyi günler diliyorum .
The_BuFFy
kullanıcısına yanıt
1. Harddisk dosya yapısını chkdsk komutu ile kontrol edin, 2. RAM'leri memtest86 programı ile kontrol edin.
chkdsk komutu ile kontrol işlemini gerçekleştirdim , memtest86 iso dosyasına cd ye boot edip tarama gerçekleştirdim herhangi bir error bulmadı .
Yönetim araçlarından windows olay günlügüne girdigimde idm nin bir dll dosyasının explorer.exe yi kapattırdığı uyarısını gorup idm yi uninstall programıyla bilgisayarımdan kaldırdım . izleme işlemine devam ediceğim , bilgilendirmede bulunurum tekrardan .
Hdtunepro programıyla hard disk taraması yaptırdığımda 2 tane bad sector buldu acaba problem bundan dolayı kaynaklanabilir mi ? Ne yapmamı onerirsiniz
The_BuFFy
kullanıcısına yanıt
Sorunu çözmüş gözüküyorsunuz . Sorunu internette yaşadığınız için IDM kaynaklı muhtemelen. Ara sıra bozuk kesim taraması yapın çoğalma olmuyorsa sıkıntı olmaz.
Yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim :) Tabiki tarama işlemini aksatmam iyi akşamlar diliyorum