Şimdi Ara

Win7 ve Win8 arasındaki puanlama farkı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
604
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar birkaç gün önce w8 pro 64 bit sürümünü kurdum.
    bütün driverler ayarlar vs tamam.
    sistem hoşuma gitti gitmesine de puanlamada donanımların aldığı fark kafamı karıştırdı biraz.

Win7 kullanırken aldığım puan.

Bu da win8 de aldığım puan.

w7 32 bitti bu 64 bit ama ben w7 64 biti kurduğum zaman da yine aynı puanı vermişti.
    Ram puanı 7.2 iken 5.9 a , ekran kartı 6.6 iken 5.5 e düşmüş.

acaba donanımları w7 kadar iyi kullanmıyor mu diye düşündüm.

• Puanlama Windows 7'de 7,9 üzerinden, 8'de 9,9 üzerinden yapılıyor fark ondandır. Dikkatli bakarsan puanlama sistemi sayfanın üzerinde yazıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cmldrs -- 3 Mart 2013; 12:12:28 >
  • hiç dikkat etmemişim ona :)
  • İyide 7,9 üzerinden 7,2 alan bir birim için 9,9 üzerinden 5,9 alması ortada yinede bir sorun olduğunu gösterir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Windows puanlarına takılı kalmayın.
  • Driverlarını güncelledikten sonra dene.
  • quote:

Orijinalden alıntı: oğuz*han

Windows puanlarına takılı kalmayın.

Yok arkadaşım puana takılmak gibi bir durum yok. İsterse 1 puan versin ama performans yüksek olsun.
    Merak ettiğim şey acaba donanımı farklı mi kullanıyor? Haliyle şu an w8 i inceleme ve öğrenme aşamasındayız.

@cagdas70
    driverlar güncel.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Öner -- 3 Mart 2013; 19:59:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Öner

quote:

Orijinalden alıntı: oğuz*han

Windows puanlarına takılı kalmayın.

Yok arkadaşım puana takılmak gibi bir durum yok. İsterse 1 puan versin ama performans yüksek olsun.
    Merak ettiğim şey acaba donanımı farklı mi kullanıyor? Haliyle şu an w8 i inceleme ve öğrenme aşamasındayız.

@cagdas70
    driverlar güncel.

Aynı durum bende de oldu. Ancak sisteme ait her parçanın puanında 1 veya 2 oranında bir artış oldu.
    Üstelik hiçbir sürücü yüklemedim. Ancak sürücülerin güncel olması mutlaka önemli.

Bir de windows puanlamayı yaparken parçaların birbiriyle uyumlu çalışıp çalışmadığını göz önünde bulunduruyor.
    Bu yüzden işletim sistemi değişikliğinde puan farklarının oluşması gayet normal. Üstelik win8 de puanlama sistemi,
    puan üst sınırı ve derecelendirme ölçütü win7 ye göre bazı farklılıklar gösteriyor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.