Şimdi Ara

Win7 de ses takılması!!Lütfen Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.870
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler bi sorunum var belki siz çözersiniz.

Şimdi bilgisayara win7 yükledim(daha önceden vista vardı).çok garip bir şekilde bilgisayar açıldıktan 1 saat sonra firefox falan açarsam winamptaki çalan şarkı sürekli takılıp duruyordu.dedim kaldırmadı heralde.uzun bi süre önce tekrar vistaya döndüm ve onda da aynı sorunla karşı karşıya kaldım.Win7 yi yüklemeden önce vistada böyle bir sorun yoktu ama şimdi vistada da aynı sorunu yaşıyorum.

aynı sorun laptopumda da var.onda da win7 yüklü.winampta şarkı dinlerken takılmalar oluyor.zannedersem cpuya fazla yükleniyor programlar ama niye şimdi olmaya başladı çok merak ediyorum açıkçası.

Özellikler:
    Pentium d 2.66 ghz işlemci
    intel d945plnm anakart
    2 gb 533 ram
    1 gb ddr3 HD4670 ekran kartı

sizce sorun nedir?lütfen yardımcı olunuz.

• kimsenin fikri yok mu??
  • Bahsettiğin şey vistada da oluyodu.. bunda da oluyo.. ama W7 de daha az... bu arada farklı driverlar varsa denemelisin... ses kartı için diyorum.. benim sistem iyi olmasına karşın yapıyo bnu... işletim sistemi hatası diyorum artık nediiym...
  • Aynı sorun bendede oluyor yalnız sürekli olan bi durum değil.
    Genelde flash ağırlığı çok olan sitelerde oluyor.
    Sorunu anlamış değilim ancak şu bilgileri vermekte fayda var firefox 170mb ram götürüyor fakat işlemciyi çok yoruyor işlemcinin %90a çıktığını gördüm ama dediğim gibi flash içeriği bol olan sitelerde oluyor.
    Bu arada bende windows media player kullanıyorum işlemcim p8700 2.53 GHz 4 GB DDR3 RAM var cihazda sanırım sorun win7 ya da dediğim gibi flash ağırlıklı sitelerin sistemi yavaşlatmasından kaynaklı ama dediğiniz gibi vistadada sorun veriyorsa donanım kaynaklı olabilir..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .:EZEL:. -- 29 Ocak 2010; 14:30:04 >
  • Arkadaşlar ben de yarın win7_64 e geçeceğim. Benim sormak istediğim şu: Şu anda vista_64 kullanmaktayım ve dijital ses konusunda sıkıntı yaşıyorum, daha doğrusu dolby digital kodlu filmleri 5.1 ses destekli (z5500) sistemimde dinleyemiyorum. Decoder den optik çıkışa aldığımda ses gelmiyor. Bu xp de olmuyor, rahatlıkla dijital ses alabiliyorum. Acaba win7_64 de böyle bir sorun yaşıyor musunuz?

Bir çözümü ya da yardım edebilecek olan arkadaş var mı?

İyi akşamlar...
  • yakında deliririm ben ya bu sorun yüzünden.

yani direk ses gitse 3-5 saniyeligine ona bişey demicemde şarkıda adam kekeliyor gibi çıkıyor ses.

onboard ses kartında da aynı oluyordu,creative ses kartı aldım onda da aynısı.mecburen bilgisayarı 1-2 saatte bir yeniden başlatmam gerekiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: T®an©e Addi©T

yakında deliririm ben ya bu sorun yüzünden.

yani direk ses gitse 3-5 saniyeligine ona bişey demicemde şarkıda adam kekeliyor gibi çıkıyor ses.

onboard ses kartında da aynı oluyordu,creative ses kartı aldım onda da aynısı.mecburen bilgisayarı 1-2 saatte bir yeniden başlatmam gerekiyor.

Bu sorun bendede var arkadaşlar, kaç gündür arıyorum bişey bulamadım.
    İşletim sistemim Win 7 64 Bit.
    Anakart asus P5KPL am-se ,
    işlemci Q6600, ram 4 GB.,
    ekran kartı 8800 GT,
    ses kartım Creative SB Audigy. Farklı sürücüler, farklı şeyler denedim çözüm bulamadım henüz.

Örnek 1: Tivibu izlerken firefox açıyorum ve o anda tivibudaki ses kekelemeye takılmaya başlıyor.
    Örnek 2: Oyun oynuyorum, menü geçişlerinde ve oyun içinde seste takılmalar meydana geliyor. Arada bir yapıyor bunu. Ve sistemede etki ediyor, o anda sistemdede yavaşlama oluyor.

Şu soruna bi çözüm bulmaya çalışalım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • aynı sorun bendede var ama bence bu winamp ilede alakalı olabilir ornegin winampta şarkı çalarken başka bir işlem yaptıgında kekmeler takılmalar oluyor fakat sistem boşta iken boyle bir sorun yok ses kartının driverleri guncel win 7 uyumlu ram desem 4 gb 1066 Mhz ram var işlemci desem E8500 6mb ön
    belek 3.16 işlemci var bende winampın pluinglerinde dll. uzantı dosyalarında hata olabilir. winamp'ın sadece win7 uyumlu playeri varmı diyecem zaten x86 x64 tabanlı olarak ikiye ayrılmış durumda kısacası arkadaşlar bence bilgisayarımızla ve işletim sistemiyle alakası yok bu durumun ama hala çözüm aramaktayım açıkcası herkeze bol şans
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.