Sirefef.Y ve Sirefef.B isimli virüs ve trojan bulaşmış. Bilgisayarın 1 dakika içinde kapanacağı uyarısı geliyor ve kapanıyor.
Vınn dan internet bağlantısı kuramadığım halde verileri hızla sömürüyor.
2 gündür hiçbirşey yapamıyorum, bilgisayar çok hantallaştı.Çıldıtacak beni....
Nedir bunun çözümü arkadaşlar, internette çok fazla makale göremedim.
Kendi kendine kurulmuş bir program mevcut, Live security platinum ...Silinmiyorda...!
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Öncelikle modemi kapat ki trojan bulaştıysa pc ye müdahalede bulunulmasın daha sonra bilgisayarı Güvenli Modda açıp Combofix yazılımıyla taratın. Not: Combofix i interneti kesmeden önce indir
quote:
Orijinalden alıntı: nexus38
Öncelikle modemi kapat ki trojan bulaştıysa pc ye müdahalede bulunulmasın daha sonra bilgisayarı Güvenli Modda açıp Combofix yazılımıyla taratın. Not: Combofix i interneti kesmeden önce indir
Hemen deniyorum.
Combofix siliyormuydu; yoksa tespit mi yapıyordu?
quote:
Orijinalden alıntı: systemexp
quote:
Hemen deniyorum.
tespit edip siliyor. Birde Kaspersky Rescue Disk var isterseniz onuda indirip CD ye çekip sonra bilgisayarı o CD ile boot edip silebilirsiniz(Biraz uzun bir işlem).
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: systemexp
quote:
Hemen deniyorum.
tespit edip siliyor. Birde Kaspersky Rescue Disk var isterseniz onuda indirip CD ye çekip sonra bilgisayarı o CD ile boot edip silebilirsiniz(Biraz uzun bir işlem).
Eyvallah, çok teşekkürler dostum, eğer sonuç alamazsam onuda deniyecem.