geçen hafta win386.swp diye bi dosya gördüm.. 55 mb falandı.. tamam dedim silmeye gerek yok; zaten c:windows dizininde.. şimdi 50 mb tasarruf yapalım derken problem olmasın sistemle alakalı.. herneyse; ertesi gün öylesine baktım 75 mb olmuş.. canım sıkıldı her gün bakmaya başladım.. her gün arttı ve 1 hafta sonra yani bugün 124 mb oldu.. hergün arta arta 124 mb a geldi hala a artıyor .. bu neyin nesidir bilen var mı? silsem problem olur mu? win386.swp dosyanın adı... yardımınızı bekliyorum..
swap dosyası geçici bellek dosyası anlayacağın win hdd i bir kısmını bellek gibi kullanıyor
Windows disk üzerindeki işlemlerden çok kolay etkilenir. Özellikle disk üzerinde hatırı sayılır yer kaplayan win386.swp dosyası Windows un çalışması için bir bel kemiği niteliğindedir. Diskin çok fazla bölümlenmiş olması Windows un çalışma verimini düşürecektir. Özellikle eski dsklerdeki hız yetersizliği, bir de disk bölünmesi ile bir araya gelince çekilmez bir yavaşlık durumu oluşturur.
ben genelde silerim tabi dos'ta. hatta win2000de pagefile.sys var onuda win98 de silerim devamlı bunu silmekten zevk alıyorum nedense :)
Ben de birkaç yıl önce bilgisayarı yeni aldığımda system.ini diye bir dosya gördüm. Dur şunu bi sileyim bakalım ne olacak dedim ve sonra windows tekrar açılmadı. Şu an swap dosyasını d sürücüsüne aktardım ve genişliğini en az 512mb olacak şekilde ayarladım. Oyunlarda falan iyi oluyormuş dediler. Hatta bazıları swap için yeni partisyon falan yap dedi ama sanmıyorum pek fark olacağını.
yok yaw ben 2gb yer verdim swap'a da hiç bişey değişmedi. windows kurulu harddiskte şöyle 500 mb yer olsun yeter. Yani elle ayara gerek yok bırak windows halletsin...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme