Arkadaslar bu bır vırus mudur.? Avastta sureklı buluyor sıl dıyorum bılgısayarımı acıyorum tekrar buluyor bunu tamamen sılmemın ır yolu varmı ve bu vırusun zararları nelerdır tabıı vırus ıse .Bırde trojan ıle virus arasındakı farkı anlatacak olan yada anlatım olan bır sayfa ısmı verecek olan arkadaslara sımdıden teşekkurler ..Yardımlarınızı bekliyorum.
senin bu yakaladigin trojan... trojan acik kapi demek yani senin bilgisayarinda acik bir kapi yapar boylece bu trojani sana yollayan kisi istedigi sekilde senin pc ne girip butun bilgilerini calabilir.. virüsten daha tehlikelidir virüs en fazla pc ni cokertir bilgini bir yere goturmez...
trojan icin sana ewido security suite programini oneririm....
Arkadaşım o verdıgın sıte ıngılızce oldugu ıcın anlamadım bana daha acıklayıcı bır bılgı alabılecegım bır sıte verebılırmısın , yada ben bunu nasıl sılecegım avast buluyo sıldım dıyo tekrar acılısta yıne gelıyor.Hele bırde zone alarmı yenı kurdum ve oda sureklı svchost.exe programını buluyor bu nedır yaa kafayı yıcem ...Bunların hepsını nasıl temızlerım ben bılen varsa ne olur yardım etsın .. Güvenli kipde de tarattım buldu avast sıldım ama yıne fayda etmedı ..Yardım ne olur.
sırası ile dene buyuk ihtimal ile HijackThis işini halledecektir..
Teşekkurler akşam evde deneyecegım yanlız bunları kurarken avastı sılmeme gerek yok degıl mı .. Ayrıca svchost ile bir alakası var mı bu trojanın yada bahsettıgın lınktekı programı kurdugumda eger sılerse svchost işinide halledecek mı acaba .?
svchost işi dediğin nedir? öncelikle svchost.exe windows tarafından sistemin kullandığı bi dosyadır yani windowsun işine yarar bu program bi tane virüs bu ismi kullanarak giriyodu bilgisayarlara ama avast'ın onu görür yani svchostta bi problem yoktur merak etme. hijackthis'i kurarken silmene gerek yok ama bazı antivirus programları hijackthis'te trojan var gibi hatalar verebiliyolar buda zannedersem update için internete bağlanmaya çalışmasından kaynaklanıyo.. bence silme ama kapalıyken dene yada sorarsa aklında olsun hijackthis zararlı diil
Who arkadasım , svchost.exe windows ıcın gereklı bır program belkı ama zone alarm da bulunan saldırılara bakıyorum ve buradanda programlara bakıyorum sureklı svchost.exe yazıyor. her ıkı dakıkada bır zone alarm kayıt atıyor. Bılgısayarımı ılk açtıgımda bır seyın calıstıgı bellı cunku ıntel.compworlds için siz ve bir program bağlantı istedi bağlanmak ıstedıgınız modemı secın dıye bağlantı ekranı çıkıyor ...Sanırım bırseyler var benım bılgısayarda ama ne anlamadım ..Bırde ben bu trojanı yedıgım için internette herhangı bır banka hesabını kullanamam dogru degıl degıl mı? Cunku dedıgınıze gore benım bilgisayardakı butun bılgılerı alabılrılermıs.?
arkadasim svchost.exe who'nun dedigi gibi bir cesit sistem dosyasi.. ama bilmelisin ki trojan ya keylogger'lara istedigin bir dosya adi verebilme artik basit bir işlemdir.. yani aslında senin sitem dosyası olarak bildigin bir trojan yada keylogger olabilir.. ki zaten svchost.exe uzantili bir cok dosya resimde de gordugun gibi var yani trojanlarda isim verilirken secilen bir tur dosya adi..
bunun disinda banka işlemlerin icin kullanmanı tavsiye etmem yinede kullanicam dersen ekran klavyesini kullanmak bir yere kadar normal ama unutmamalısın ki oda kesin bir cözüm degil..
bir de ben zone alarm kullanmayali 3 sene felan oluyor unuttum sayilir ama bildigim kadari ile pc ilk acilirken ve internette sitelerde gezerken hep uyari veir yani veri alip gondermeye onya veriyor musun gibisinden onaylarsan gormezsin.. birdaha..
Çok teşekkurler arkadasım aksam evde ılk once dedıgın programı kurayım bakayım ınsallah olur .. Resimde verdıgın dosyada bendekıyle hemen hemen eynı ve svchost.exe dosyası aynı oradakı gıbı gozukuyor.. Internet ıcınde verdıgın bılgı ıcın teşekkurler .. Eger hibiri olmazsa zaten format atmaktan baska carem kalmıyo..:(
Win32.Trojan.Gen(other) banada bulaşmıştı avast la silmeyi denemedim ama antivir kesinlikle siliyor onunlA DENE
aynısı bende de oluyodu. ben de avast kullanıyorum. link için teşekkürler.
arkadaşlar Win32.Trojan.Gen(other) maalesef pazar gecesi 15 ocak 2006 tarihinde bilgisayarı gece ilk defa açık bırakmışım sabah kapamak için PC.nin yanına geldiğimde "avast" programı virüs uyarısı verdi.fakat silinmiyor.ayrıca benim hotmail veya msn açık olmamasına rağmen benim hotmail hesabımdan aynı gece email atılmış ve msn.de 1 arkadaşımla sohbet edildiğini öğrendim allah aşkına nedir?bu arada şifremi değiştirmek istediğimde maalesef kendi pc.de bunu yapamadım.hotmail parola güvenlik seviyesi pasif durumdaydı ne yaptıysam olmadı.ki şifrem sıkı bir şfreydi....!!!!windows altın 2 dosyada bu virüs mevcut.Kullandığım seri WİN98.yardım rica ediyorum...dün gece 3'e kdr uğraştım yaaaa hatta sizlerin önerdiği tüm virüs programlarını denedim ama başarı sağlayamadım en sonunda kapattım ve çektim fişiii lanet olsun ADSL.olması kötü sanırım yaa
çözümü kısa ve öz yazın
HijackThis'i kurup taratın sorun hallolacaktır...
mustafa0205
kullanıcısına yanıt
bu virüs banada geldi. bi arkadaşa flaşbellek verdim flaşı kendi pc me taktım bu hatayı buldu avast ama düzeltemedi bende biligisayara norton antivürüs pro kurdum 2 aylık sonra C yi norton ile temizledim sonra virüs gitti
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme