Şimdi Ara

Win32 sality virüsü mü ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
829
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar geçenlerde bir linke tıkladım ve internette dolaşamaz oldum hep alakasız sizteler çıkıyor newsbuster.org gibi ya da 404 not found internet aşırı yavaşladı sitelere giremez oldum .pcde yavaşladı win32 salitynin tanımlarından biri ikisi uyuşuyor. Essentials deaktive olmuştu avastı yükleyene kadar öldüm.exelerde sorun yok şu anlık.herhangibir linke tıkladığımda alakasız sitelere girince avast web malvare alarmı veriyor çözüm için ne önerirsiniz genel olarak böyle

• ilk önce virüs programını değiştir eset kaspersky vs olmazsa aşğıdaki programlarla sırayla tarattır

http://www.bleepingcomputer.com/download/combofix/dl/12/

http://downloads.malwarebytes.org/mbam-download.php
  • combofix olmadı ve virüs programı indirtmiyor ve çok zor kurduruyor değitirdikten sonra ne yapacağım peki ?
    malwarebytes'ı denicem
  • bide malwarebytesla avast çakışır mı ? avastı kapatayım mı kurarken
  • sağlam antilerden birini kur (eset. kaspersky. norton)deneme sürümü işini görür pc güvenli modda başlatıp tam tarama yap.
    malware byts veya combofix işini görmezse gerçi görse bile avast kullanmanı tavsiye etmem.
  • quote:

Orijinalden alıntı: city016

bide malwarebytesla avast çakışır mı ? avastı kapatayım mı kurarken

sıkıntı yok çakışmaz
  • kasperskyi kurdum tarama başlattım çok kastı ilerlemedi (güvenli modda yaptım bunu).Peki bana bu illetin adının ne olduğunu söyleyebilirmisin ? Win32 sality mi bu?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Win32:Malware-gen virüsü var
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • >>>Sality için kaldırma programları<<<<

bu linkteki zipli dosya ve kasperky sality killer dosyalarını indirip onlarla silmeye çalış.

zipli dosya içerisindekileri sırasıyla uygula

1.disable autorun
    2.Safeboot Winxp yada WinVista seçeneklerinden sisteminize uygun olanı seçip tıklayın.
    3.Sality off programını çalıştırıp işlemin bitmesini bekleyin.

Bide bilgin olsun diye söylüyorum bilgisayarımda kaspersky varken bulaşmıştı bana sality.o yüzden hep güncellenebilir Eset smart security kullandım.Allahtan şimdi sorunum yok.

Sality yi temizledikten sonra yapman gerekecek yeni bir işlem daha var.
    bütün exe dosyalarını bozmuştur sality. D de yedek olarak sakladığın programların driverların vb isimlerini bir kenara kaydet ve o dosyaları silip internetten yeniden yükle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi z123456 -- 11 Aralık 2012; 20:41:50 >

• quote:

Orijinalden alıntı: city016

kasperskyi kurdum tarama başlattım çok kastı ilerlemedi (güvenli modda yaptım bunu).Peki bana bu illetin adının ne olduğunu söyleyebilirmisin ? Win32 sality mi bu?

güvenli modda tarama uzun sürebiir hdd boyutuna bağlı olarak sabretmen gerek

ismini bulabilirsin virüs programı uyarı sekmesinde virüsü ayrıntıları vardır burda dikkat etmen gereken ana virüsü bulman o görünmeye bilir zaten silinmemeside bu yüzdendir genelde başlangıçta çalışan ana virüs kendini çoğaltır çoğalttıklarının isimleri farklı olur combofix i tekrar denemeni tavsiye ederim (virüs programını devre dışı bırak) veya virüs ismini bularak netten onunla ilgili temizleme proramları vardır (ciddi bir virüs ise) o şekilde sil
  • format çözüm olur mu
  • dostum bi ara bana da dadanmıştı. virüsü yediysen eğer formattan başka çaren yok. yani c sürücüne değil sadece diğer sürücülere de format atmak zorundasın. çünkü bir tanesine format atsan da diğerine geçip yeni sistem kursanda kendini yeniden aktif ediyor. arivin falan varsa geçmiş olsun. tecrübeyle sabit.
  • kardeş yani bu win32 sality mi yahu anlayamadım :S eseti yükledim şimdi tarama yapıcam hadi hayırlısı artık.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.