Şimdi Ara

win32 heur bilgisayarımı mahvetti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
20.609
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Flash çubuk ile geldiğini sandığım win32 heur isimli virüs (trojan da olabilir) AVG 8 tarafından algılandı ama temizlenemedi.
    Bu virüs kurulan tüm antivirüs programlarını etkisiz hale getiriyor norton,kaspersky..... ama galiba AVG ye bişi yapamıyor.

şimdi sorun ise: bu virüs AVG tarafından tanınırken Nod32 tanımıyor yani biri tehlikeli derken diğeri demiyor.
    Bilgisayardaki tüm exe dosyalarını bulaşmış, oyun exeleri da nasibini gördü.

AVG temizleyemiyorum direk siliyorum diyor böyle giderse exe kalmayacak pcde
    İnternetten aradım doğru düzgün bir bilgi bulamadım. (ingilizce siteler dahil)

NE önerirsiniz.
    not: Kendi bilgisayarımda internet yok başka bilgisayardan yazdığım için resim ekleyemiyorum.
    Virüs tehlikesi nedeniyle flash disk takamam.

• kardeş bende aynı dertteyim. Bir kişi de çıkıp cevap vermemiş muhtemelen bilmiyor kimse. Kaspersky şu an korumada falan onlarca quarantina ya aldığı halde halen çıkmaya devam ediyor. Bir yerde bitdefender ile kurtulunabildiği yazıyordu hemen yükledim programı tarama yapıyor.
  • format atıldı mecburen hiç bir yolu yok hiç bir virüs programı bulaştıktan sonra müdahale edemiyor. Yalandan karantinaya alıyor bir daha çıkıyor virüs. Ama diğer hdd lere yayılmıyor en azından yedekleme yapıp format atabilirsin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: NeoTrinity

format atıldı mecburen hiç bir yolu yok hiç bir virüs programı bulaştıktan sonra müdahale edemiyor. Yalandan karantinaya alıyor bir daha çıkıyor virüs. Ama diğer hdd lere yayılmıyor en azından yedekleme yapıp format atabilirsin.

Bende Bashka Hddlere Yayılmadıgını umuyorum :)
    Ama ne yazık ki bu virüsü temizlemenin 4 gündür bir yolunu bulamadım,Format attım ama diğer hdd'den driverleri alırken zannedersem yine bulaşmış...

Antivir kullanıyordum fakat,onu etkisiz hale getirdi.. Tekrar yüklememe bile izin vermiyor...
    Nod32 HALA Daha GÖRMÜYOR...
    Avast ile açılışta temizle dedim,Arkadasın dedıği gibi, buluyor Fakat temizleyemiyor :( Bütün .exe leri sildikten sonra pc acılmadı :)
    reader_s.exe ve bir de named.exe dosyalarından Şüpheleniyorum...
    Manuel olarak temizlemek için çalışıyorum,Yardımcı olabilecek birileri var mı ?

• ya bu allahın belsı virüs bendede var arkadaslar nasıl temizliyecegiz arkastıralım 2 gündür arastiriyorum sizde arastırın burda paylasalım bilgileri
  • arkadaşlar bi de g data antivirüs 2009 u deneyin.
  • çözüm bulan oldu mu bu konuda?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Win32:Malware-gen virüsü var
    15 yıl önce açıldı
    avg pc tuneup yükledim ama ?
    14 yıl önce açıldı
    Chrome.exe virüsü
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar aynı virüs benim pc yede uğradı bugün.... AVG 8.5 Anti-Virüs programı ile temizledim....Düzelmiş olması lazım tek sorun yerel disk C ye tıkladığımda Birlikte aç çıkıyo yani açılmıyo onu nasıl halledicez bilmiyorum....
  • bende düzeltmeye çalıştım çok nalet bi virüstür kendileri bütün exelere bulaşıyor. sen çalıştırmasanda virüs aratıpta çalıştırıyo mu bilmiyorum ama her bi exe ye bulaştırıyo kendisini. son çözüm olarak bütün exeleri sildim pc deki ve format attım C ye.
  • 2 kere formar attım c ye ama diğer disk bölümlerinden bulaşıyor güvenlik duvarını etkisiz hale getiriyo, tüm exe lere yayılıyor pc yi acaip kasıyo nod32 ...vb sahteden karantinaya alıyor ama nafile reader_s.exe bulaştı bi kere dedim ya 2 formattan sonra tüm yedek verilerime veda edip low level format denicem umarım başarılı olurum paylaşmak istedim saygılar :(
  • arkadaşlar böyle tehlikeli virüsler girince uğraşmadan direk format atın uğraşınca her tarafa yayılıyo ne D sürücüsü kalıyo ne E sürücüsü kalıyo . bu yüzden 2 defa 16 gb ' lık program ve 40 gb ' lıkta oyun arşivim boşa gitti. bu virüsleri deştikçe hdd nin içine ediyorlar. sana kolay gelsin işin zor.
  • Arkadaşlar o namussuz virüs bir ara beni de uğraştırmıştı. Kis2009 ile hallettim. Kaspersky yi tek geçerim bu tip şerefsiz virüsler konusunda.
  • arkadaslar maalesef bu normal formatla silinebilecek bir virus degildir.heur adı ingilizce heuristic kelimesinin kısaltmasıdır ve sezgisel anlamına gelir.yani tüm antivirus programları bu virusun adını bilmediği icin heur yazar.gercek adı sality dir ve bir mbr virusudur.mbr (master boot record)silinmedikce kurtulamazsınız.format esnasında R tamir konsoluna girip surucuye 1 yazıp enter,parola sorusuna varsa yazıp yoksa enter yapıp fixmbr komutuyla mbr yi silebilirsiniz.yalnız asla eski masaüstünüzü görmeden yeni bir windows kurulumu yapmalısınız.Ve mümkünse eski yedeklerinizi ve virusluyken yazdığınız CD leri ve bellekleri sisteminizden uzak tutun.
  • az önce bilgisayarımdaki soruna çözüm ararken virüsün adını görünce anladım.bu virüsü birkaç gün önce yeni kurduğum kaspersky 2009 buldu ama bulması bir işe yaramadı.kaç gündür pc deki sorunları çözmeye uğraşıyorum.flash belleğe dosya atmama bile izin vermiyor.ayrıca sistem düzeltme konusunda pro.değilim.birkaç format atmadan temizlik yöntemi denedim başka şeylerde bozuldu.sistem geri yükleme yaptım internet ve bazı şeyler gitti.mesela program ekle kaldırdan program dökümü görünmez oldu.artık kaspeskynin raporlar bölümüne giremiyorum sistemi kilitliyor.ne yapıcam bilmiyorum...
  • quote:

Orjinalden alıntı: cosef

Flash çubuk ile geldiğini sandığım win32 heur isimli virüs (trojan da olabilir) AVG 8 tarafından algılandı ama temizlenemedi.
    Bu virüs kurulan tüm antivirüs programlarını etkisiz hale getiriyor norton,kaspersky..... ama galiba AVG ye bişi yapamıyor.

şimdi sorun ise: bu virüs AVG tarafından tanınırken Nod32 tanımıyor yani biri tehlikeli derken diğeri demiyor.
    Bilgisayardaki tüm exe dosyalarını bulaşmış, oyun exeleri da nasibini gördü.

AVG temizleyemiyorum direk siliyorum diyor böyle giderse exe kalmayacak pcde
    İnternetten aradım doğru düzgün bir bilgi bulamadım. (ingilizce siteler dahil)

NE önerirsiniz.
    not: Kendi bilgisayarımda internet yok başka bilgisayardan yazdığım için resim ekleyemiyorum.
    Virüs tehlikesi nedeniyle flash disk takamam.

arkadasım haklı avast vardı çok salak bi av .görüyor ama silmiyor ,daha önceden kaspersky ve nod deneyimlerim olmuştu,biz korsan kullanıcı oldumuz için genelde updatelerden bunalarak sildim ikisinide AVG yi kurdum güzel çalışıyor ama bu win32/heur ların bazılarını buluyor siliyor yaklaşık d sürücümdeki bütün yedek setuplarımı sildi:P keşke silmeseydi .P avg nin dezavantajıda bu heralde onarım yok sadece silme işlemi.

• arkadaşlar kaspersky, bitdefender, nod 32 vs. kullandım. ama bu arcavir hem remi az kullanıyor hemde win32 heur karantinaya alıyor. bu win32 heur kaspersky türkçe yama da var.

kullanmak isteyen arkadaşlar...

http://r apidshare.com/files/220734948/ArcaVir2009_Full_By_everest73.rar

indirebilirsiniz. 600 gün kadar süresi var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ad min -- 13 Nisan 2009; 11:55:05 >
  • http://www.kaspersky.com.tr/virusscanner.htm
    burdan ücretsiz tarama yaptırdım bütün sorunlar gitti. usb mi biçimlendirebiliyor, görev yöneticisini açıp kapayabiliyorum.
  • evet kaspersky nin sitesi işe yarıyor şu adresten satility için temizleyiciyide indirebilirsiniz.

http://support.kaspersky.com/viruses/utility
  • Evet Arkadaşlar Sorunu Şu Şekilde Çözebilirsiniz Kesin çözüm....

İlk Önce Kaspersky Rescue Disk Oluşturun Eğer Oluşturamazsanız Aşağıdaki Adres Size Yardımcı Olacaktır.

http://devbuilds.kaspersky-labs.com/devbuilds/

Rescue Diski oluşturduğunuzda bilgisayarınızı Cd den başlatın Karşınıza Gelen Ekrandan Text Mod diyip ilerleyin Karşınıza gelen Ekrandan da 6 ya basıp İlk Önce Rescue diskinizi Update edin ve her sürücüyü Tek Tek Taratıp işlemleri Bitirin sorun ortadan kalkacaktır.
  • Birde Bilgisayarı cd ile açıp virüsü temizlemek sonra windowsla açmak olabilir.

yardımcı olacak program

http://www.freedrweb.com/livecd/?lng=en
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.