Şimdi Ara

telefonuma virüs girdi...CommWarrior...yardım..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
3.858
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar, 6600 telefonuma virüs girdi..sanırım bluetooth dan..nasıl silebilirim..??

(ekranın sağ üst bölümünde Infected by CommWarrior yazıyor..)

şimdiden teşekürler..

• Sim kartını çıkar,hafıza kartında şifre var ise kaldır.Ardından telefon kapalı iken *3ve yes ve açma/kapama tuşuna ekrana formating yazısı gelene kadar basılı tut.Böylece silebilirsin.Telefon fabrikadan ilk çıktığı hale döneceği için önemli bilgileri yedeklemeni tavsiye ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hüseyin.

Sim kartını çıkar,hafıza kartında şifre var ise kaldır.Ardından telefon kapalı iken *3ve yes ve açma/kapama tuşuna ekrana formating yazısı gelene kadar basılı tut.Böylece silebilirsin.Telefon fabrikadan ilk çıktığı hale döneceği için önemli bilgileri yedeklemeni tavsiye ederim.
    CommWarrior, telefondan telefona SMS (kısa mesaj) ve Bluetooth (10 metre çapında cihazların kablosuz veri transferi yapabilmesi) yoluyla aktarılan virüslerden farklı olarak MMS (görüntü, ses ve yazı içeren mesaj) ile de yayılabiliyor. Virüs, bulaştığı telefonun kart ve belleğindeki bütün bilgileri siliyor. CommWarrior ayrıca, telefonun çalışmasını yavaşlatıp, telefon rehberindeki kayıtlı numaralara kullanıcının onayı olmadan MMS gönderimi de yapıyor.

Virüs, kullanıcıya MMS, Bluetooth ya da SMS ile ulaştığında aktive olması için diğer Symbian virüslerinde olduğu gibi 'yükleme’ onayı istemiyor. Bu nedenle virüsün telefonlar arasında yayılması oldukça hızlı bir şekilde oluyor.

Nokia modellerini seviyor
    Bu virüsün cep telefonlarının donanımına verdiği bir zarar bulunmuyor. Ancak sistem içinde çalışmaya başladığında, kendini başka telefonlara yaymaya çalışırken kapasiteyi zorluyor ve pilin kısa sürede bitmesine yol açıyor.

Cep telefonu virüsleri Bluetooth uyumlu ve Symbian işletim sistemi ile çalışan akıllı telefonlarda daha kolay yayılabiliyor. CommWarrior virüsünden de Symbian işletim sistemi ile çalışan cep telefonları etkileniyor. Bu yüzden Symbian’ın en büyük kullanıcısı olan Nokia’nın pek çok yeni modelinin bu virüsten etkilenme riski bulunuyor.

Nokia 6600, 6680, N70, N90, 9500 gibi pek çok modele buluşma riski bulunan virüs, hem cep telefonu hem de mobil bilgisayar olarak kullanılabilen QTEK cihazları ve HP IPAQ 6500 üzerinde de etkili oluyor.
    milliyetten alintidir...

• quote:

Orjinalden alıntı: sechkin

Arkadaşlar, 6600 telefonuma virüs girdi..sanırım bluetooth dan..nasıl silebilirim..??

şimdiden teşekürler..

Şu zamana kadar o virüse bir çozüm yolu bulunamadı.ister soft,istersen hard format at.Hiçbir şekilde silinmiyor.Ve telefonu günden güne eritiyor diyebilirim.Ayrıca onun için bir virüs programıda çıkmadı.Ne yazıkki telefonun direk ÇÖP...
  • quote:

Orijinalden alıntı: klavyeci

quote:

Arkadaşlar, 6600 telefonuma virüs girdi..sanırım bluetooth dan..nasıl silebilirim..??

şimdiden teşekürler..

Şu zamana kadar o virüse bir çozüm yolu bulunamadı.ister soft,istersen hard format at.Hiçbir şekilde silinmiyor.Ve telefonu günden güne eritiyor diyebilirim.Ayrıca onun için bir virüs programıda çıkmadı.Ne yazıkki telefonun direk ÇÖP...
    hard format atarsan silinir her türlü virüs.telefondaki bilgilerinde silinecektir.telefon hafızasındaki önemli resim,müzik vs. leri hafıza kartına kopyala.sonra hafıza kartını cıkarıp yukarıda arkadasın belirttigi sekilde format at.

• quote:

Orijinalden alıntı: hakan.

hard format atarsan silinir her türlü virüs.telefondaki bilgilerinde silinecektir.telefon hafızasındaki önemli resim,müzik vs. leri hafıza kartına kopyala.sonra hafıza kartını cıkarıp yukarıda arkadasın belirttigi sekilde format at.

Alıntıları Göster
    Arkadaşım benimde telefonuma yanlışlıkla common varior bulaşmıştı.Soft format hard format attım silinmedi gene.Mc afee virus scan'la tarattım buldu ve sildim.3 aydır sorunsuz kullanıyorum.Virus programını bulup download edersin sanırım..kolay gelsin.

• quote:

quote:

şimdiden teşekürler..

nasıl ya öyle şey olurmu roma bulaşaçak hali yokya bunun
    quote:

Orjinalden alıntı: klavyeci

quote:

şimdiden teşekürler..

• quote:

Orijinalden alıntı: reddlion111

nasıl ya öyle şey olurmu roma bulaşaçak hali yokya bunun
    quote:

quote:

şimdiden teşekürler..

Alıntıları Göster
    ilk başta güncel bir antivirüs programı yükle ve tarat.eğer bir sonuç alamazsan hard format at işini görür..

• arkadaşlar hepinize teşekkür ederim...:) bilgileri yedekleyip işleme başlayacağım..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-0173FC748

CommWarrior, telefondan telefona SMS (kısa mesaj) ve Bluetooth (10 metre çapında cihazların kablosuz veri transferi yapabilmesi) yoluyla aktarılan virüslerden farklı olarak MMS (görüntü, ses ve yazı içeren mesaj) ile de yayılabiliyor. Virüs, bulaştığı telefonun kart ve belleğindeki bütün bilgileri siliyor. CommWarrior ayrıca, telefonun çalışmasını yavaşlatıp, telefon rehberindeki kayıtlı numaralara kullanıcının onayı olmadan MMS gönderimi de yapıyor.

Virüs, kullanıcıya MMS, Bluetooth ya da SMS ile ulaştığında aktive olması için diğer Symbian virüslerinde olduğu gibi 'yükleme’ onayı istemiyor. Bu nedenle virüsün telefonlar arasında yayılması oldukça hızlı bir şekilde oluyor.

Bu virüsün cep telefonlarının donanımına verdiği bir zarar bulunmuyor. Ancak sistem içinde çalışmaya başladığında, kendini başka telefonlara yaymaya çalışırken kapasiteyi zorluyor ve pilin kısa sürede bitmesine yol açıyor.

Cep telefonu virüsleri Bluetooth uyumlu ve Symbian işletim sistemi ile çalışan akıllı telefonlarda daha kolay yayılabiliyor. CommWarrior virüsünden de Symbian işletim sistemi ile çalışan cep telefonları etkileniyor. Bu yüzden Symbian’ın en büyük kullanıcısı olan Nokia’nın pek çok yeni modelinin bu virüsten etkilenme riski bulunuyor.

Nokia 6600, 6680, N70, N90, 9500 gibi pek çok modele buluşma riski bulunan virüs, hem cep telefonu hem de mobil bilgisayar olarak kullanılabilen QTEK cihazları ve HP IPAQ 6500 üzerinde de etkili oluyor.
    milliyetten alintidir...

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: sungur 13

milliyetten alintidir...

arkadasım bilmiyorum virüstenmidir ama ben ve kardesim 3250 kullanıyoruz.co sağlıklı bir telefonumuz varken sybianlı telefonumuza programyüklemeye kalkıstık sonuc 1 haftayayakın giden pilim simdiler de yarım gün ile 1 gün arası gidiyor burda da sen pili azalttığını söylemişssin bende de sanırım bu virüsten var ama benimki kimseye mesaj atmıyor belirtilerden sadece pilin kısa sürmesi uyuyor yokmu bir caresi not: ben zate bütün formatları attım hafıza kartımı bile iki kere biçimlendirdim.

• quote:

Orijinalden alıntı: hakan.

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: hakan.

Arkadaşım benimle iddia etme.Hiçbir şekilde o virüs silinmiyor.ister Soft format,istersen Hard format at.Silinmiyor.Bana onlarcası geldi.Sadece UM değiştirilirse oluyor.Anladın mı?...

• quote:

quote:

Arkadaşım benimle iddia etme.Hiçbir şekilde o virüs silinmiyor.ister Soft format,istersen Hard format at.Silinmiyor.Bana onlarcası geldi.Sadece UM değiştirilirse oluyor.Anladın mı?...

Alıntıları Göster
    Doğru... O virüs formatla silinmiyor... Bildiğim ve kaç kez gördüğüm için yazma gereği duydum. Format attığınızda silinmiş gibi görünsede, en fazla 5 dk sonra yine aktif oluyor... Bunu ancak servis temizleyebiliyor. Cihazınız garantili ise ücretsiz, garanti dışıysa ücretli olarak... Bunu KVK yapıyor ve yaptırdık... Onun dışında bir çözüm arama, çünkü yok...

quote:

quote:

• quote:

Orijinalden alıntı: Noxco

Doğru... O virüs formatla silinmiyor... Bildiğim ve kaç kez gördüğüm için yazma gereği duydum. Format attığınızda silinmiş gibi görünsede, en fazla 5 dk sonra yine aktif oluyor... Bunu ancak servis temizleyebiliyor. Cihazınız garantili ise ücretsiz, garanti dışıysa ücretli olarak... Bunu KVK yapıyor ve yaptırdık... Onun dışında bir çözüm arama, çünkü yok...

quote:

quote:

Alıntıları Göster
    allah yardımcın olsun

• quote:

Orijinalden alıntı: dmc_dmx_mim

allah yardımcın olsun

Alıntıları Göster
    Antivirüs programı yükle.
    Sorunu Çözmezse Hard Format At.
  • quote:

Orijinalden alıntı: natrium

Alıntıları Göster
    arkadaslar formatın kac türlüüsnü attım düzelmiyor hala pil süresi cok az gidiyori idda etmeyin format atınca düzelir anti virüsle düzelir diye bi kere anti virüs olayı hikaye klavyeci kardes sen demişsin ki ancak um değişirse düzelir demişin o nedir acaba birades
  • quote:

Orijinalden alıntı: natrium

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: Soul_Reaver

Hala format atmaktan bahsediyorsunuz yaa.......Format mormat hikaye.Ne çok biliyormuşsunuz ya.Sanki birebir denemişsiniz gibi konuşuyorsunuz...
    Recosir kardeş.Bu UM dediğim şey tlf.nun içindeki önemli parçalardan bir tanesi.Yani konu uzun...Bir nevi beyin.Yani bu virüs tlf.nun beyni yerine geçiyor ve herşeyi yapabiliyor.Yani birnevi de yönetici oluyor.Telefonunu istediği şekilde yönetebiliyor.O yüzden başka bir tlf.nun UM parçasıyla,virüslü tlf.nun UM'ni değiştiriliyor.Birnevi sorun çözülüyor.Fakat virüs Z'nin içine bulamışsa (Büyük ihtimal öyle sanıyorum) işin çok zor ve çok masraflı.Arkadaşın dediği gibi,ya servise vereceksin,ya da bildiğin,güvendiğin ve işi bilen bir ustaya...Bana kalırsa iyi bir telefoncuya verirsen daha iyi olur.Servise versen dahi kullanıcı hatası olacağından büyük bir ihtimal garanti dışı olacak.Yani paran ile yaptıracaksın.Bence yeni bir tlf.alırsan daha karlı çıkarsın.Çünkü bu masraf tlf.nun 2. el fiyatının yarısı kadar tutabilir.Hatta geçebilirde diyebilirim.Eğer çözüm bulamazsan veya sormak istediğin birşey olursa bana PM atabilirsin.Kolay gelsin.

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: Soul_Reaver

Hala format atmaktan bahsediyorsunuz yaa.......Format mormat hikaye.Ne çok biliyormuşsunuz ya.Sanki birebir denemişsiniz gibi konuşuyorsunuz...
    Recosir kardeş.Bu UM dediğim şey tlf.nun içindeki önemli parçalardan bir tanesi.Yani konu uzun...Bir nevi beyin.Yani bu virüs tlf.nun beyni yerine geçiyor ve herşeyi yapabiliyor.Yani birnevi de yönetici oluyor.Telefonunu istediği şekilde yönetebiliyor.O yüzden başka bir tlf.nun UM parçasıyla,virüslü tlf.nun UM'ni değiştiriliyor.Birnevi sorun çözülüyor.Fakat virüs Z'nin içine bulamışsa (Büyük ihtimal öyle sanıyorum) işin çok zor ve çok masraflı.Arkadaşın dediği gibi,ya servise vereceksin,ya da bildiğin,güvendiğin ve işi bilen bir ustaya...Bana kalırsa iyi bir telefoncuya verirsen daha iyi olur.Servise versen dahi kullanıcı hatası olacağından büyük bir ihtimal garanti dışı olacak.Yani paran ile yaptıracaksın.Bence yeni bir tlf.alırsan daha karlı çıkarsın.Çünkü bu masraf tlf.nun 2. el fiyatının yarısı kadar tutabilir.Hatta geçebilirde diyebilirim.Eğer çözüm bulamazsan veya sormak istediğin birşey olursa bana PM atabilirsin.Kolay gelsin.

Alıntıları Göster
    eyvallah bilgilendirmen için ama simdi cok telaslandırdın beni ya bu virüsün belirtileri nelerdir bende sadece pil az gidiyor anlatılanlar gibi ne kimseye benim iznim dısında mesaj atıyor ne dee baska bişey yapıyor telin kontrolu tamamen benim kontrolumde tek sorunum kardesimin de 3250 si var aynı sekilde biz programları yükledikten sonra pilimizin olağandan cok az sürede bitmesi sence bu belirtilerden sadece pilin az gitmesi olsa bile dedğin tehlike var mı

• quote:

Orijinalden alıntı: recosir

eyvallah bilgilendirmen için ama simdi cok telaslandırdın beni ya bu virüsün belirtileri nelerdir bende sadece pil az gidiyor anlatılanlar gibi ne kimseye benim iznim dısında mesaj atıyor ne dee baska bişey yapıyor telin kontrolu tamamen benim kontrolumde tek sorunum kardesimin de 3250 si var aynı sekilde biz programları yükledikten sonra pilimizin olağandan cok az sürede bitmesi sence bu belirtilerden sadece pilin az gitmesi olsa bile dedğin tehlike var mı

Alıntıları Göster
    Bu virüsün çeşitli yaptığı işlemler var.

1. Bataryayı normalden çabuk bitirir.
    2. internete bağlanır.(Bağlantın aktif ise)
    3. MMS gönderir.
    4. Bluetooth aracılığı ile kendini (virüs) başka telefonlara gönderir.(Senin Bluetooth açık olsada olmasada)
    5. Bazılarında Operatör Logosu bölümüne kendi logosunu koyar.
    6. Telefonu kendi kendine kapatıp açar.(Restart)

Şimdilik aklıma gelenler bunlar.Saçma gibi gelebilir ama gerçek.Ama senin şu an telefonun ne durumda bilmiyorum.Ayrıca bu özelliklerin hepsi mevcut olacak diye birşeyde yok.O virüse kalmış birşey.Bu virüs içinde bir program çıkmış degil.Ben kendim şahsen virüsü File Explorer aracılıyla buldum.Sildim.Fakat geri gelip tekrar klasöre girdiğimde virüsün parçasını tekrar karşımda buldum.Yani kendi parçalarını sisteme dağıtıyor.Çok PİS bir olay.Bu virüs özellikle N70,N90 gibi modeller için çok sakat oluyor.Bunlar direk çöp durumuna düşüyorlar.Ama ilerde ne olur bilemem.Şimdilik cevaplarım bunlar.Başka sormak istediğin varsa sorabilirsin.

• quote:

Bu virüsün çeşitli yaptığı işlemler var.

1. Bataryayı normalden çabuk bitirir.
    2. internete bağlanır.(Bağlantın aktif ise)
    3. MMS gönderir.
    4. Bluetooth aracılığı ile kendini (virüs) başka telefonlara gönderir.(Senin Bluetooth açık olsada olmasada)
    5. Bazılarında Operatör Logosu bölümüne kendi logosunu koyar.
    6. Telefonu kendi kendine kapatıp açar.(Restart)

Şimdilik aklıma gelenler bunlar.Saçma gibi gelebilir ama gerçek.Ama senin şu an telefonun ne durumda bilmiyorum.Ayrıca bu özelliklerin hepsi mevcut olacak diye birşeyde yok.O virüse kalmış birşey.Bu virüs içinde bir program çıkmış degil.Ben kendim şahsen virüsü File Explorer aracılıyla buldum.Sildim.Fakat geri gelip tekrar klasöre girdiğimde virüsün parçasını tekrar karşımda buldum.Yani kendi parçalarını sisteme dağıtıyor.Çok PİS bir olay.Bu virüs özellikle N70,N90 gibi modeller için çok sakat oluyor.Bunlar direk çöp durumuna düşüyorlar.Ama ilerde ne olur bilemem.Şimdilik cevaplarım bunlar.Başka sormak istediğin varsa sorabilirsin.

Alıntıları Göster
    anlıyorum ama sana bişey söylicem ilginçtir ki formatları attıktan sonra hiç bir etki yapmadığı sarjım yine cok az dayandığı halde 1 2 saat sonra şarja takma sürem 2 saati doldurmus olcak ama hala full durumda görünüyor acaba düzeldi mi yarın aksama kadar da cok az giderse bu iş olmus demektir ayrıca bugün bluetooth u cok sık kullandım diğer günler asla acmıyordum sok içindeyim noluyor bu tele yahu hiç bişey yapmadım bugün telciye gittim sadece adam da bişey yapmadı servise göderelim dedi ilginç bişey yok eger düzelmediyse direk servis sen naptın hala aynı teli mi kullanıyorsun virüslü teli yoksa kurtuldun mu kurtuldunsa nasıl simdiden tesekkürler

• Arkadaşlar bu konuda çok bilgim yok ama merak ettiğim için soruyorum. Nokia software update le tekrar versiyon reinstall yapılsa bulaşan virüs silinmiş olmaz mı, hani tüm bilgiler siliniyorya o bakımdan.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.