Şimdi Ara

WİN10 lu laptop driver yüklü mü geliyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.222
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar bu sorunun cevabına acil ihtiyacım var. misal vatandan laptop aldım win10 yüklü peki ya driverlar da yüklü mü geliyor?



  • Yüklü gelir. Ama güncellemek gerekebilir. Özellikle ekran kartının yazılımını çünkü stoklara girdiği gün hangi yazılım sürümü varsa o dönemde o yüklü olarak gelir.
  • Cok cok tesekurler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu konuda merakı olan arkadaşlara genel bilgi veriyorum. İnternet alışveriş siteleri ,vatan,teknosa v.s yerlerden işletim sistemi windows olan bilgisayarlarda işletim sitemi yüklü geliyor. üzerindeki işletim sisteminde sürücüleri yüklenmeden satış yapılmaz. Free dos sisteminde lisanslı yazılım olmadığından elinizde driver cd/dvd bulunur. Yeni işletim sistemi yükledğinizde imaj dosyası direk microsofttan indirildiği için üzerinde sürücüler olmayacaktır. Ubuntu işletimi yüklenmiş sistemlerde de sürücüler yüklenmiştir.

    Peki işletim sistemi ve sürücüler yüklenmiş bilgisayarınızı ilk internete bağladığınız ne yapmalıyız. Üretici firmanın sitesinden güncel driver versiyonları yayınlamışsa sistemdeki sürücüleri güncellenmesi gerekir. İşletim sisteminin update etmelerini tavsiye ederim.

    Neden güncelleme yapıyoruz?

    Bilgisayarımızın üzerinde koşan yazılımların başka programlarla kullanımlar esnasında çakışmalar (yazılımsal bozulma) yaşanabiliyor. Dolasıyla yazılımsal problemlerin tespitinden sonra hatalı kodlar düzelterek yazılımın performansının artması sağlanıyor.

    Neden işletim sistemini güncellemek gerekir?

    Bilgisayarımızı yöneten bu yazılımın zaman diğer yazılımlarla uyumsuzluk çıkarmaktadır. Dolasıyla hata kodları tespit edilerek gerekli iyileştirmelerden sonra problemi giderilir. Ayrıca kullanılan işletim sisteminin güvenlik açıklarının tespit edilerek bilgisayarımıza sızan hackerler tarafından bilgilerimiz başkaları tarafından kullanılarak ciddi sorunlar yaşanılır.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.