Merhaba, baslıkta da yazdığım gibi evdeki makineye format atmaya calışıyorum c'yi biçimlendirip yükle diyorum mavi ekranda dosya kopyalama işleminde %77 de hata alıyorum ancak yeniden dene dediğimde hata ortadan kalkıyor ve sorunsuz format gerçekleşior. Asıl mesele bundan sonra zaten driver + programları yükledikten sonra yarın veya öbür gün bilgisayara program yükleyemiyorum kaynak sorunlu hatası veriyor ve exe dosyalarını çalıştırmıyor. Antivirüsler otomatik olarak devredışı kalıyor pc kendini resetliyor vs. sıkıntının nedenini anlayabillmiş değilim xp cd'sinden kaynaklanmadığı kesin çünkü 2 - 3 farklı xp cd sindede o %77 deki uyarıyı alıyorum sanırım hardiskimde bi problem var bu sorunu yaşamıs veya bilen varsa lütfen yardımcı olsun iyi forumlar .
chkdisk yapın. hdd nizdeki hataları düzeltmeye çalışacaktır. fiziksel arıza varsa geçmiş olsun.
quote:
Orijinalden alıntı: zurna
chkdisk yapın. hdd nizdeki hataları düzeltmeye çalışacaktır. fiziksel arıza varsa geçmiş olsun.
Buna ek olarak kurulum yaptığın işletim sisteminin medyasında da (DVD-CD) arıza olabilir. Farklı bir medyadan kurulum yapmayı denedin mi?
Bad sector taraması yapın HD TUNE ile.Büyük ihtimal fiziksel hasar vardır.Siz dosyalarınızı yedeklemeye bakın.
c , d ,e 3 bölüm var 100gb lık hardsk bayağı eski az önce 3 bölmüde chdsk yaptım bakalım inş. sorun cıkmz tavsiyeleriniz için teşekkr ederim.
Cd ile onarmayı dene.Az da olsa idare eder seni.Birde arkadaşların dediği gibi hdd de sorun var büyük ihtimal.Olmadı CD-DVD de sorun var.Ondada sorun yoksa cd okuyucunda sorun var.
Kasada DVD-Rw + Cdrom var ikisiylede aynı hatayı Xp kurarken alıyorum, %77 de bir dosyayı atlıyor. Chkdsk yaptım birde Hd Tune ile tarama vs. yaptım aşağıda resimleri mevcut;
Xp kurulduktan sonra aldığım hatalardan birisi çoğu exe dosyasında bu hata ile karşılaşıyorum;
Bu arada 3 farklı xp cd si mevcut sanırım hdd arızalı yedekleyip yenisini almayı düşünüyorum. Yapcak bişey yok, ilginiz için teşekkr ederim.