Şimdi Ara

Win Xp de lacivert Ekran ! Acil!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
412
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Windows xp home edition kullanıyorum.. dün bilgisayar sürekli lacivert ekran (mavi değil dikkatinizi çekerim :p) da "sistem donanımınızın zarar görmesini engellemek için durduruldu" hatası verdi ve bilgisayarı kitledi. buna benzer ba$ka hata mesajlarıda verdi.. rami kontrol ettim onda sorun yok , format atıp tekrar yükledim ama $imdi yine verdi.. bunun çözümünü bilen warmı ? acaba hard disk mi uçtu



  • Eğer xp yükleyebiliosan dana uçmamıştır...öyle düşünüyosan low level format'ı dene.....anakartta tüm PCI'ları çıkar sadece ekran kartın agp'de kalsın bide öyle dene bakalaım...Ses kartı sorun çıkartıyo olabilir?
  • LLF e hgirmeden önce bir yüzey taraması yaptırsan iyi olur ama neden illa HDD suçlu? buna sebeb olabilcek şeylerin haddi hesabı yok... sonuç olarak sistem bir sebebden dolayı çakılmış bir daha olursa dikkatli ol bakalım en son sisteme neler yaptın(donanım veya yazılımsal yüklemeler) ,ne yaparken hatayı aldın gibi detayları aklında tut gel buraya (hatta bu topice) yaz yardım etmeye çalışalım... ayrıca neden hemen format attını yazmamışsın sistem bir daha açılmadımı?
  • -hdd ye yüzey taraması yaptım.. bölümlemede ve dosya sisteminde hata olabilir diye n tane kontrol yaptım bi sorun yok..
    -ramleri memtestx86 ile test ettim ondada bi sorun yok (bu program en güvenilir test programı)
    -güç kaynağıda sağlam

    geriye bi tek anakart kalıyor ama bugün fark ettimki cdrom bozulmu$ ondan olabilir mi acaba? birde o ekran 2 gündür çıkmıyor düzelmi$ olabilirmi acaba ? eheh yani 2 acaba var
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.