Geçenlerde AVG Internet security uygulamasını denemek için bilgisayarıma kurmuştum. Deneme süresi bittikten sonra kaldırdım. Aynı markanın free antivirüsünü kurdum. Haliyle windows güvenlik duvarı tekrar aktif oldu ancak, o günden beri bazı sorunlar baş göstermekte ;
1. Yazıcıya gönderdiğim dökümler eskisi gibi hızlı çıkmıyor, örneğin on sayfalık bir dökümü her sayfa arasında yaklaşık on saniye bekletip basıyor. Bunu yaparken de yazıcının ağ iletim ışığı yanıp sönüyor. Sanırım bilgisayarın ağ ayarlarından kaynaklı bir geç biriktirme ya da kuyruklama hizmeti sorunu oluyor. Yazıcı şirketin ağına bağlı ortak bir yazıcı. Diğer bilgisayarlardan alınan çıktılarda bir sorun yok sadece benim bilgisayarımda, o da yukarda anlattığım olaydan sonra başıma geldi.
2. Çalıştığım bazı dosyaları paylaştırmak üzere bir ortak klasör açtım. Paylaştığım dosyalar ağ üzerindeki bilgisayarlar tarafından görülebiliyor. Ancak eskiden beklemeden açılan ortak klasörlerim şimdi bir süre bekledikten sonra açılıyor. Bu da yine yukarıda anlattığım gibi ağ sistemindeki bir problemden kaynaklanıyor diye düşünüyorum.
Bu sorunlara sebep ne olabilir ve bu sorunları nasıl ilk haline döndürebilirim. Fikri olan var mı ?
Çözüldü..
Yazıcıyı bilgisayara kurarken ağdan bulup kurmuştum. Bunun yerine ağda yüklü bir makineden bulup kurdum düzeldi. İlginçtir, ağdaki problem de düzeldi.