Şimdi Ara

WİN 7 UYKU MODUNA GEÇMİYOR (ÇÖZÜLDÜ)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
2
Favori
5.836
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Windows 7 64 bit işletim sistemi var...bilgisayarı uyku moduna aldığımda monitör kapanıyor ama bilgisayar uyku moduna geçmiyor ve çalışmaya devam ediyor...maustan veya klavyeden monitörü tekrar açamadığım için sürekli güç düğmesinden kapatmak zorunda kalıyorum...

NETTE BULDUĞUM AŞAĞIDA YAZAN ÇÖZÜMLERİN HEPSİNİ DENEDİM..1-2 defa uyku moduna geçiyor ama ertesi gün ne oluyorsa aynı sorun tekrarlıyor..Farklı bir çözümü olan varsa ve paylaşırsa sevinirim..şimdiden teşekkürler.

+++EKRAN KARTINI SÖKTÜM YUVALARI VE FANINI TEMİZLEDİM TAKTIM , SÜRÜCÜYÜ KALDIRDIM TEKRAR KURDUM BİOS UPDATE YAPTIM ŞU AN İÇİN NORMAL ÇALIŞIYOR.. ++++

İzlenecek yol şu:
    ---Denetim masası
    ----Sistem ve Güvenlik
    -----Güç seçenekleri
    ------Plan ayarını değiştir (Hangi profildeyse o profilin)
    -------Gelişmiş güç ayarlarını değiştir
    --------Uyku
    ---------Karma uyumaya izin ver KAPALI konumuna getir
    --------SORUN ÇÖZÜLMÜŞTÜR-------

--------------------------------------------------------------------------------------------

bu sorunu benim mause yapıyormuş ..başlat>denetim masası>sistem güvenlik>sistem>aygıt yöneticisi>fare ve diğer işaret aygıtları>güç yönetimi...orada |bu aygıt,bilgisayarı başlatsın| diye biyer var onun tikini kaldırınca sorun ortadan kalktı...benim sorunum mausedendi sizinkide büyük bi ihtimal ondandır..

-----------------------------------------------------------------------------------------------

Bilgisayarıma sağ tıklayıp aygıt yöneticinden mouse'a gidip HID uyumlu aygıta çift tıklayıp power management (güç yönetimi) sekmesindeki işaretli kutudan işareti kaldırın.

Ardından bir restart atıp bios'a girin, yine güç yönetimi ya da power settings, vb. isimde yazabilir oraya girin ve Wake On LAN ı disable yapın.

Ardından F10 ve Y yapıp tamamlayın.

Tamam işte oldu bitti.

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Başlat -> Çalıştır'a girilir."cmd" komutu yazılır.
    Gelen ekrana "powercfg -devicequery wake_armed" yazılır.
    Ardından fare,klavye,ağ kartı vb. olan bir liste gelir.(Bu liste bilgisayarınızı uyku modundan neyin başlattığının göstergesidir)
    Aygıt yöneticisi açılr.Bu listedeki aygıtları, aygıt yöneticisinden bulup üzerine sağ tıklayarak --Özelliklerine-- gidilir.--Güç yönetimi-- sekmesinden "Bu aygıt, bilgisayarı başlatsın." seçeneğini iptal edin.
    Bunu tek tek deneyerek uyku modunu bozan şeyi bulabilirsiniz.

EKRAN KARTINI SÖKTÜM YUVALARI VE FANINI TEMİZLEDİM TAKTIM , SÜRÜCÜYÜ KALDIRDIM TEKRAR KURDUM BİOS UPDATE YAPTIM ŞU AN İÇİN NORMAL ÇALIŞIYOR..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jeriko77 -- 23 Haziran 2012; 20:12:11 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Bilgisayarınız Uyku Moduna Geçmiyor (Çözüldü)

Bilgisayarınız uyku moduna geçmiyorsa, bu durum can sıkıcı olabilir. Neyse ki sorunu çözmek için deneyebileceğiniz birkaç şey vardır:

• Güç Ayarlarını Kontrol Edin: Bilgisayarınızın güç ayarlarına gidin ve uyku modunun etkinleştirildiğinden emin olun. Ayrıca uyku moduna geçme süresini de kontrol edin ve gerekirse ayarlayın.

• Cihaz Yöneticisini Kontrol Edin: Aygıt Yöneticisinde donanım sorunları olup olmadığını kontrol edin. Özellikle, güç yönetimi sürücülerinin güncel olup olmadığını kontrol edin.

• Windows Güncellemelerini Kontrol Edin: Windows güncellemeleri, uyku modu sorunları da dahil olmak üzere çeşitli sorunları giderebilir. Bilgisayarınızda bekleyen güncellemeler olup olmadığını kontrol edin ve varsa bunları yükleyin.

• BIOS'u Güncelleyin: Bazı durumlarda, eski bir BIOS sürümü uyku modu sorunlarına neden olabilir. Anakart üreticinizin web sitesinden BIOS güncellemelerini kontrol edin ve varsa güncelleyin.

• Güç Kaynağını Kontrol Edin: Güç kaynağının doğru çalıştığından emin olun. Güç kablosunu kontrol edin ve gerekirse değiştirin. Ek olarak, bilgisayarınızı farklı bir elektrik prizine takmayı deneyin.

• Donanım Çatışmasını Kontrol Edin: Birden fazla donanım bileşeni aynı kaynaklar için rekabet ediyorsa, bu uyku modu sorunlarına neden olabilir. Aygıt Yöneticisini kullanarak donanım çatışmaları olup olmadığını kontrol edin ve varsa bunları çözün.

• Sistem Dosyalarını Tarayın: Bozuk sistem dosyaları da uyku modu sorunlarına neden olabilir. Komut İstemi'ni yönetici olarak açın ve "sfc /scannow" komutunu çalıştırın.

Bu adımları uyguladıktan sonra, bilgisayarınızın uyku moduna düzgün bir şekilde geçip geçmediğini kontrol edin. Sorun devam ederse, daha fazla yardım için bir teknoloji uzmanına veya bilgisayar üreticinize başvurmanız gerekebilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • çok teşekkür ederim ağ bağlantı kablosundanmış sayenizde sorunu çözdüm
  • KESİN TESPİT..
    İşlemciye OC yapınca uyku moduna girmiyor, biosu update edip default ayarlara alınca sorun olmuyor..
    AMD işlemci hızını AISuite programıyla 2.6 dan 3.2 ye çıkarıyorum ve uyku moduna girmemeye başlıyor , bios update ile eski haline alıyorum giriyor.
  • Windows 10 için karma uyumayı kapatınca sorun çözüldü bende

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güncelliyorum..
    Sorun şu şekilde çözülüyor, kesin çözüm:
    Aygıt yöneticisinden fare ve klavye özellikler deyip güç yönetiminden bunları kapatın, eğer sadece fare ile açılsın istiyorsanız hıd uyumlu fare diye iki aygıt görünüyor bunlardan üsttekini kapatın alttaki açık kalsın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Windows 10 Uyku Modu Problemi
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.