Şimdi Ara

Bilgisayarım sadece PUBG oynarken komple uyku moduna giriyor [sorun çözüldü]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
76
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

Anakartın BIOS’unu geçen seneki eski bir sürüme geri güncelledim ve sorun ortadan kalktı. Bu kadar “intensive” olan bir oyunda demek ki bios bile etkiliymiş

Her bios’un son sürümünün savunucusu değildim zaten hiçbir zaman ama güvenlik endişesiyle güncellemiştim geri aldım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MeGaDave06 -- 1 Aralık 2025; 1:53:40 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Oyun ayarlarını bir kontrol edin isterseniz belki bunla alakalı bir güç tasarrufu ayarı filan vardır...

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    Corsair Vengeance LPX CMK32GX4M2D3600C18
    2x16GB DDR4-3600mhz DDR4
    Samsung SSD 990 PRO with Heatsink 1TB
  • franklinda F kullanıcısına yanıt
    Chatgptye de sordum yaptırdı bana bir şeyler bu akşam test edicem gelişmeleri haberdar ederim. Çok enteresan

Geçen sene yoktu hatta oyunu ilk yüklediğim andan itibaren yoktu daha sonrasında Nisan gibi oynamayı bırakmıştım sonbaharın hangi ayıydı hatırlamıyorum ekimde olabilir yüklemiştim oynamaya bi başladım bu sorunla karşılaştım

Daha önce olmayıp sonradan olması benim yaptığım ayarlamalardan kaynaklı olduğunu düşünüyorum ama chatgptye sordum yaptırdı bişeyler

Hile yazılımını silip tekrar yüklettirdi
    Global c statesi kapattırdı

Chatgpt bana şunu söyledi: uyku moduyla aynı belirti olsa bile güç kaynağı ACPI moduna giriyor ve kasa açma düğmesine bastığında bu yüzden komut vermiyor gibisinden bişeyler dedi

Kısacası Görünen belirti uyku moduyla birebir aynı olsada güç kaynağı koruma tetikletiyor gibi bişey dedi

Bakacağız.

AMD Ryzen 7 5800X3D Msi RTX 3080 Suprim X 10G Msi B550 Tomahawk G.Skill Trident Z Neo RGB 32GB 3600Mhz CL16 (16.16.16.36 Samsung B-Die) DeepCool LS520 WH 240MM WD Black SN770 1Tb Gen4 WD Blue SN570 1Tb Gen3 Samsung 870 Evo 1Tb Samsung 860 Evo 500Gb Seasonic Prime Snow Silent 650W 80+ Platinum CM TD500 Mesh V2 ARGB Beyaz Viewsonic Omni XG2431 24" 240Hz IPS

• Sorun çözülmedi. Yaptıklarım;

Global c states devre dışı bıraktım
    BattlEye anti cheat yazılımı sildim
    Steamden oyun dosyalarını tekrar doğrulatıp battleyein tekrar yüklenmesini sağladım
    Uyku modu, karma uyku modu gibi herşeyi devre dışı bırakıp birde yazılımsal olarak tetiklenmesin diye chatgptnin bana söylediği CMD kodunu yazdım;
    powercfg -h off

Başka bir şey yapmadım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MeGaDave06 -- 24 Kasım 2025; 3:48:9 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.