Şimdi Ara

win 7 sorunları yardım lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
441
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar sorunlar hep birbirinin tazeliyo önce internete giremiyodum şuanda mousumu görmüyo usb girişinden çıkarıyorum başka birisine takıyorum öyle çalışıyo.ineternete giremiyorum herşey system mechanic kurduktan sonra oldu registery ayalarına bişeyler yaptı sapıttı bilgisyarım. :(( diskimin birisinde xp diğerinde win 7 var xpden pc mi açtığımda internete bağlanmada sorun yok.. böyle bişey başına gelen varsa yardımcı olursa çook sevinirim..

• bunun win7 ile alakası oldugunu sanmıyorum... ya da siz hangi win 7 sürümünü kullanıyorsunuz halen betalar mı? bir digeri win 7 varken 2.cil mi kurdunuz xp yi?
  • win 7 Professional sürümünü kullanıyorum önce xp yi kurdum daha sonra d yede wn 7 kurdum yaklaşık 1 haftadır .böyle sorunlar oluşmaya başladı system mechanic kurduktan sonra bunu yapmaya başladı sorunun ben kesinlikle bundan kaynaklandığını düşünüyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: iaslan

win 7 Professional sürümünü kullanıyorum önce xp yi kurdum daha sonra d yede wn 7 kurdum yaklaşık 1 haftadır .böyle sorunlar oluşmaya başladı system mechanic kurduktan sonra bunu yapmaya başladı sorunun ben kesinlikle bundan kaynaklandığını düşünüyorum

eger sorun dediginiz gibi ise sistem geri yükleme yapın 1-2 hafta öncesine atarsanız hallolacaktır...
  • onu beceremedim işte :((( malesef sorun orda :) elle giriyosun galiba tarihi 7 de xp deki gibi takvimden istediğin zamanı seçip ozamana yükleyemiyomuyuz ayrıca ilgilendiğiniz içinden teşekkür ederim
  • 7 de'' kurtar'' diye aratıyorsunuz daha sonra tarihi giriyorsunuz diye biliyorum, anakartın formattıktan sonra driverini yanlıs yükledigimde bu sekilde yapmıstım...
  • tşkr ederim sağolun deniyorum şimdi sonucunu yazıcam inş. düzelirde sonucu 7 den yazarım :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

tşkr ederim sağolun deniyorum şimdi sonucunu yazıcam inş. düzelirde sonucu 7 den yazarım :)

düzelmesi ümidiyle...
  • malesef düzelmedi aynen devam ediyo önceden mousmu çıkartıp taktığımda düzeliyodu mousm ama şuanda oda olmuyo internete başlanamıyorum formatta atmak istemiyorum 150 gb yedeklerim var :(( kafayı yiycem
  • birde windows boot dvd nizi takın sisteme sistemini açın çalıstıra cmd kodunu girin komut istemi açılacaktır,daha sonra oradan ''sfc/scannow'' diye bir taratın..(eksik sistem dosyalarınızı otomatik bulacaktır...

sanırım bunlardan birine o program zarar verdi;hkey_ local_ machine sorununuzun nedeni olabilir...daha önce yedekleme işlemi yapmış olsaydınız keşke,150 gb dosyanızı yedekleyin başka bir pc ye cross kablo sayesinde daha sonra format atın ancak bunlar son umutlar,birde internette kayıt defteri geri getirme programları diye arastırın ya da forumda bir başlık açabilrsiniz...

* HKEY_CLASSES_ROOT : Bu bölümü silerseniz Windows açılsa bile dosyalarınızın hiç biri açılmaz. Bu bölüm dosya türleri ve OLE (object linking and embedding - nesne bağlama ve gömme) hakkındaki bilgiler dosya ilişkilendirmelerini kısayol bilgilerini ve temel Windows sistem klasör bilgilerini içeriyor.
    * HKEY_CURRENT_USER : HKEY_USERS bölümü ile bağıntılı ve sadece aktif o an oturum açmış olan kullanıcı ayarlarına buradan erişebiliriz.
    * HKEY_LOCAL_MACHINE: Bu bölüm bilgisayardan bilgisayar değişebilen donanım bağımlı ayarları tutuyor. Bunun dışında diğer yazılım ve ayarlarda burada barındırılıyor ve bu ayarlar bilgisayara oturum açan her kullanıcı için uygulanıyor.
    * HKEY_USERS: Bilgisayarın bütün kayıtlı kullanıcılarının özelleştirilmiş ayarları (renkler denetim masası ayarları vs. . . ) bu bölümde kayıtlıdır. Windowslar çoklu kullanıcı tarafından özelleştirilme seçeneğine sahiptir ancak genelde DEFAULT adında tek bir kullanıcıdan söz edilir. O anda bilgisayarı kullanmakta olan kullanıcının özel ayarları HKEY_CURRENT_USER bölümünde gösterilir.

Bunların dışında geçerli donanım bilgilerini tutan HKEY_CURRENT_CONFIG ve tak-çalıştır ayarlarını tutan HKEY_DYN_DATA klasörleri de Registry'de yerlerini alıyorlar...

• harici tüm programların bundan sonra registry(kayıt defterini) ellemesine izin vermeyin...
  • arkaadaşım Allah razı olsun bütün söylediklerini yaptım ama değişen bişey yok sağlam bir win 7 kayıt defterini internetten indirsem
    onu benim kayıt defterine kaydetsem düzelirmi acaba?
  • kayıt defterini daha önce denemedim ancak herşeyden önce verileriniz sizin için önemliyse bir yedekleyin sisteminizde d bölümü yok mu? hdd yi bölmediniz mi daha önceden...bugun format atma gereki olmasa bile ileride zatn format atacaksanız işinizi garantiye alın derim...zamanında bende sizin kullandıgınız harici programlardan dolayı bu türk sistem sorunları yasadım...bir sisteminizi yedegini alın ,daha sonra deneyin...kayıt defterinin yedegini alan programlar var indirin kurun bir yedek alın öyle deneyin derim...internetten
  • yapmadığım şey kalmadı birtürlü düzeltemedim deli oldum ilk defa başıma böyle bişey geldi format atmıycama ama inat ettim :) bilgii olan varsa lütfen yardımcı olsun arkadaşlar
  • arkadaşlar yardımcı olucak kimse yokmu
  • maalesef windowstaki bu tür sorunları çözmek çok zor çünkü kayıt defterine zarar verdiginizde en azından daha ben çözemedim format atmanın dısında,bir yedek alın verilerinizi baska bir pc de veya farklı bir harici hdd ye daha sonra format atın...bugun düzeltseniz dahi o sorunu format atmadan saglıklı bir şekilde kullanamazsınız işletim sistemine kalıcı sorunlar yapmıstır,bu tür programları asla kullanmayın işletim sistemini bozmaya yönelik yazılımlar cogu hepsi değil tabi...
  • quote:

arkadaşlar sorunlar hep birbirinin tazeliyo önce internete giremiyodum şuanda mousumu görmüyo usb girişinden çıkarıyorum başka birisine takıyorum öyle çalışıyo.ineternete giremiyorum herşey system mechanic kurduktan sonra oldu registery ayalarına bişeyler yaptı sapıttı bilgisyarım. :(( diskimin birisinde xp diğerinde win 7 var xpden pc mi açtığımda internete bağlanmada sorun yok.. böyle bişey başına gelen varsa yardımcı olursa çook sevinirim..

Win tuşuna basarak search kısmına Restore yaz. En üstte System Restore gelecektir. Tıkla, ve "Choose a Different Restore Point" diyerek önceki restore noktalarından birine bak.
    Varsa eğer, restore edersin. Yoksa eğer, sorunu çözmeye uğraşacaksın demektir...

Sorun nasıl çözülür... Öncelikle Mouse'u USB'den tak çıkar yapıyorsun da görmüyorsa, USB cache'te sorun olabilir...

C:\Windows\System32\DriverStore altındaki INFCACHE.1 dosyasını sil. (Dosya'nın Security tab'ından dosya sahipliğini kendine almanı gerektirebilir. Nasıl yapıldığını bilmiyorsan, aşağıdaki satırları notepad'de yaz ve dosya adını AAA.reg olarak kaydet ve sonra bu dosyaya tıkla. Bundan sonra dosyalara sağ klik yaptığında "Take Ownership" yazan menüye tıklarsan dosya sahipliğini otomatikman sana verir. Win7 ve Vista için pek çok yerde işine yarar.

------------------

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_CLASSES_ROOT\*\shell\runas]
    @="Take Ownership"
    "NoWorkingDirectory"=""

[HKEY_CLASSES_ROOT\*\shell\runas\command]
    @="cmd.exe /c takeown /f \"%1\" && icacls \"%1\" /grant administrators:F"
    "IsolatedCommand"="cmd.exe /c takeown /f \"%1\" && icacls \"%1\" /grant administrators:F"

[HKEY_CLASSES_ROOT\Directory\shell\runas]
    @="Take Ownership"
    "NoWorkingDirectory"=""

[HKEY_CLASSES_ROOT\Directory\shell\runas\command]
    @="cmd.exe /c takeown /f \"%1\" /r /d y && icacls \"%1\" /grant administrators:F /t"
    "IsolatedCommand"="cmd.exe /c takeown /f \"%1\" /r /d y && icacls \"%1\" /grant administrators:F /t"

----------------------------

INFCACHE.1'i silmene rağmen mouse sorunu düzelmezse, Anakartın Chipset Driverlarını update et...

Internetin neden çalışmadığı için de şunu yap:

Command Prompt aç bir tane (Run'dan CMD).

ipconfig /all > deneme.txt

komutunu yaz. Sonra o deneme.txt'yi XP ile görebileceğin bir foldera at ve bilgisayarı XP'den açıp içeriğini buraya paste et...

• HOCAM EN İYİSİ TEK İŞLETİM SİSTEMİİ KULLAN
  • quote:

Orijinalden alıntı: ysselim

quote:

arkadaşlar sorunlar hep birbirinin tazeliyo önce internete giremiyodum şuanda mousumu görmüyo usb girişinden çıkarıyorum başka birisine takıyorum öyle çalışıyo.ineternete giremiyorum herşey system mechanic kurduktan sonra oldu registery ayalarına bişeyler yaptı sapıttı bilgisyarım. :(( diskimin birisinde xp diğerinde win 7 var xpden pc mi açtığımda internete bağlanmada sorun yok.. böyle bişey başına gelen varsa yardımcı olursa çook sevinirim..

Win tuşuna basarak search kısmına Restore yaz. En üstte System Restore gelecektir. Tıkla, ve "Choose a Different Restore Point" diyerek önceki restore noktalarından birine bak.
    Varsa eğer, restore edersin. Yoksa eğer, sorunu çözmeye uğraşacaksın demektir...

Sorun nasıl çözülür... Öncelikle Mouse'u USB'den tak çıkar yapıyorsun da görmüyorsa, USB cache'te sorun olabilir...

C:\Windows\System32\DriverStore altındaki INFCACHE.1 dosyasını sil. (Dosya'nın Security tab'ından dosya sahipliğini kendine almanı gerektirebilir. Nasıl yapıldığını bilmiyorsan, aşağıdaki satırları notepad'de yaz ve dosya adını AAA.reg olarak kaydet ve sonra bu dosyaya tıkla. Bundan sonra dosyalara sağ klik yaptığında "Take Ownership" yazan menüye tıklarsan dosya sahipliğini otomatikman sana verir. Win7 ve Vista için pek çok yerde işine yarar.

------------------

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_CLASSES_ROOT\*\shell\runas]
    @="Take Ownership"
    "NoWorkingDirectory"=""

[HKEY_CLASSES_ROOT\*\shell\runas\command]
    @="cmd.exe /c takeown /f \"%1\" && icacls \"%1\" /grant administrators:F"
    "IsolatedCommand"="cmd.exe /c takeown /f \"%1\" && icacls \"%1\" /grant administrators:F"

[HKEY_CLASSES_ROOT\Directory\shell\runas]
    @="Take Ownership"
    "NoWorkingDirectory"=""

[HKEY_CLASSES_ROOT\Directory\shell\runas\command]
    @="cmd.exe /c takeown /f \"%1\" /r /d y && icacls \"%1\" /grant administrators:F /t"
    "IsolatedCommand"="cmd.exe /c takeown /f \"%1\" /r /d y && icacls \"%1\" /grant administrators:F /t"

----------------------------

INFCACHE.1'i silmene rağmen mouse sorunu düzelmezse, Anakartın Chipset Driverlarını update et...

Internetin neden çalışmadığı için de şunu yap:

Command Prompt aç bir tane (Run'dan CMD).

ipconfig /all > deneme.txt

komutunu yaz. Sonra o deneme.txt'yi XP ile görebileceğin bir foldera at ve bilgisayarı XP'den açıp içeriğini buraya paste et...

ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim ama söylediklerinizin hepsini yaptım ama olmadı yine hala aynı sorunlar devam ediyo malesef

• sorun halaaa devam ediyo yardımcı olabilicek arkadaşımız varsa çok sevinirim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.