Şimdi Ara

WİLLİAM BATES METODLARI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
4
Favori
2.791
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, gözlerini iyileştirmek için william bates metodlarını deneyip başarılı olanlar varsa, yorumlarını ve önerilerini yazabilirler mi? William Bates metodları:
    Su Terapisi
    Sakin ve huzurlu bir yerde iki cam kap alın ve birine sıcak su, diğerine ise soğuk su doldurun. Yalnız sıcak su elinizi içine rahatça sokabileceğiniz kadar sıcak olmalıdır. Gözlerinizi yakacak kadar sıcak olmamalıdır. Soğuk suyu ise musluktan doldurup içine 5-6 tane buz atın. Şimdi de iki tane küçük havlu alın ve birini sıcak su kabına, diğerini de soğuk su kabına daldırıp biraz bekleyin.

    Şimdi sıcak su dolu kaptaki havluyu sıkıp düzleştirin ve iki gözünüzü, elmacık kemiklerinizi ve alnınızı örtecek şekilde yüzünüze koyun. Gözlerin üzerine ellerinizle baskı yapmadan, sadece havluyu yerleştirin. Derin derin nefes alarak ve yavaş yavaş bu nefesi vererek havludan gözlerinize gelen ılıklığı hissedin ve bu ılıklığın keyfini sürün. Yaklaşık 30 saniye havluyu tutun ve sırtınız, boynunuz dümdüz ve dik olacak şekilde oturun. İçinizden gözlerinizin her geçen gün daha parlak gördüğünü ve rahat olduğunu belirten cümleler söylemeniz de gözlerinizi daha fazla rahatlatacaktır.

    Şimdi de soğuk su kabının içindeki havluyu alın ve suyunu sıkıp havluyu düzleştirin. Havluyu daha önceki gibi gözlerinizin üzerine yerleştirin. Yaklaşık 30 saniye beklettikten sonra, sıcak su kabındaki havluyu alın ve sıktıktan sonra hiç beklemeden gözlerinizin üzerine yerleştirin. Yaklaşık 30 saniye bekleyin ve soğuk su kabındaki havluya geçin. Bu döngüyü toplam 5 dakika yapın. Her seferinde, gözlerinizdeki serinlik ve sıcaklık sonrasında oluşan rahatlamayı, ferahlamayı hissedin ve tadını çıkartın. Gözlerinizin her an daha iyi gördüğünü ve gittikçe gözlerinizin gevşediğini kendinize hatırlatan cümleler söyleyin.5 dakikalık süre dolduğunda, kuru olan havluyla yüzünüzü kurularken göz çevresine hafif hafif masaj yapın. Gözlerinizi açtığınız zaman, gözlerinizin ve göz çevresinin ne kadar rahatlamış ve özgürleşmiş olduğuna şaşıracaksınız. Şimdi de 10 dakika kadar sessiz bir şekilde oturun ve etrafınızı bebeksi gözlerle seyredin. Bir şey görmeye çabalamadan sadece seyredin. En ufak ayrıntıları bile seyredin ve gözlerinizdeki ferahlığın ve rahatlamanın keyfini sürün. Günde en az iki kez yapın.

    Avuçlama
    Şimdi ellerinizi birbirine sürterek iyice ısıtın, parmaklarınıza biraz masaj yapın. Parmaklarınızdaki ve ellerinizdeki gerginliği gevşetin. Biraz da omuzlarınızı, kollarınızı hareket ettirerek bu bölgelerdeki gerilimleri de gevşetin. Boynunuzu ve başınızı da hareket ettirin ve rahatlatın. Şimdi de sırtınızı gevşetecek birkaç hareket yapın ve vücudunuzun kalça yukarısında kalan bölgelerinin iyice gevşediğinden ve rahatladığından emin olduktan sonra rahat ve dik bir biçimde bir koltuğa oturun.

    Karanlık bir yerde ellerinizi iyice birbirine sürterek ısınmalarını sağlayın. Önünüze bir masa ve masanın üzerine de yüksek bir minder koyun. Bunun sebebi; kollarınızın yorulmamasını ve ağrımamasını sağlamaktır. Boynunuzu da dik tutacak şekilde, uygun yükseklikte bir minder koyun. Bu minderin üzerine dirseklerinizi koyun. İyice ısınmış olan ellerinizi, avuç içleriniz gözlerinizi karanlıkta bırakacak şekilde gözlerinizin üzerine koyun. Avuç içlerinizi yuvarlak şekle getirdikten sonra gözlerinizin üzerine yerleştirin. Elleriniz göz yuvarlaklarınıza ve yüzünüzdeki kemiklere kesinlikle baskı yapmamalıdır. Tam anlamıyla bir pamuk yığınını gözlerinizin üzerine yerleştirmişsiniz gibi hiçbir baskı olmadan ve tamamen karanlık olacak şekilde ellerinizi yerleştirin ve bu karanlığı mümkün olduğunca uzun bir süre seyredin. 10 dakika yapın. Sadece karanlığı seyrederek zihninizi sakinleştirin. Dışarıdaki her şeyin simsiyah olduğunu hayal edin. Gözlerinizi saat yönünde hareket ettirin. Ardından gözlerinizle havada yatay bir 8 rakamı çizmeye çalışın. Derin derin ve sakin bir biçimde nefes alarak dikkatinizi bedeninizde gezdirin. Bunu ne kadar uzun süre yaparsanız o kadar faydasını görürsünüz. Bitirmek istediğinizde, ellerinizi indirin fakat gözlerinizi açmayın. Bir süre de bu şekilde bekledikten sonra gözlerinizi açın ve aydınlık bir yere geçerek etrafınızı çocuksu gözlerle seyredin ve görüşünüzün ne kadar netleştiğine şaşıracaksınız. Bir egzersizden diğerine geçerken, gözlerinizi dinlendirmek için ısıttığınız avuç içlerinizi göz kapaklarınızın üzerine koymayı ihmal etmeyin. Avuçlama aynı zamanda gözler yorgun ve sulanmış olduğunda da yardım edebilir.

    Başparmağa Odaklanma
    Başparmağınıza odaklanın. Burnunuzun ucuna yaklaştırdığınız başparmağınızı görmeye çalışın.

    Göz Yogası
    1-) Göz çalışmaları: Bu çalışmalar esnasında, başımız hiç oynamıyor. Sadece göz kürelerimiz hareket ediyor.
    a. Göz kürelerinin yukarı-aşağı hareketi: toplamda 10 kez tekrar edilecektir.
    b. Dinlenme: Basit avuçlama
    c. Göz kürelerinin sağa ve sola hareketi: toplamda 10 kez tekrar edilecektir.
    d. Dinlenme: Basit avuçlama
    e. Göz kürelerinin döngüsel hareketi
    i. Önce, saat yönünde 10 tur
    ii. Dinlenme: Bas-bırak avuçlama
    iii. Sonra, saat yönünün aksine 10 tur
    iv. Dinlenme: Bas-bırak avuçlama
    2-) Mum ışığı konsantrasyonu: Mutlaka sabit bir aleve, göz hizasında bakmak gereklidir. Bu çalışmaları yaparken yüz kaslarımız gevşek ve yüzümüzde yumuşak bir ifade olmalı. Ayrıca gözlerimizi aşırı zorlayacak herhangi bir çalışma içine girmememiz gerekmekte. Bu çalışmalarda gözlerimizi açtığımız zaman direkt olarak mum ışığına bakmıyoruz, bunun yerine gözlerimizi yeri takip ederek yavaşça yukarı kaldırıyoruz.
    a. Mum alevine odaklanma: Alevin tamamına gözümüzü kırpmadan 30-60 saniye arası konsantre oluyoruz. Özellikle çok fazla zorlamıyoruz, tersine bakışlarımız rahat ve gevşek olmalı. Sakin ama kararlı bir şekilde direkt olarak mum alevine bakıyoruz.
    b. Dinlenme: Bas-bırak avuçlama
    c. Fitilin ucuna yoğun odaklanma: Şimdi fitilin uç kısmına bakıyoruz. Yine tamamen konsantreyiz ama bakışlarımız yine rahat ve gevşek.
    d. Dinlenme: Sabit baskılı avuçlama
    e. Odaklanmama:
    i. Önce alevin tamamına odaklanalım.
    ii. Sonra kademesel olarak, odaklanmadan genel olarak aleve bakalım. Böylece alevin çevresindeki görüntünün değiştiğini, hatta alevin çevresindeki hareyi, aurayı gördüğümüzü fark edelim. Yaklaşık 1 dakika bu şekilde kalalım.
    iii. Tekrar dikkatimizi yoğun odaklanma ile aleve bir kaç saniye yönlendirelim.
    iv. Şimdi gözlerimizi kapatalım ve kapalı gözlerimizin gerisinde mum alevinin aynı şekilde canlandığını görelim.
    f. Dinlenme: Basit avuçlama – 5 tur (dişi arı sesi çıkar)
    3-) 5 dakika derin sessizlik ve kapanış.

    Sallama
    Bu egzersizi yapmak için, hasta sabit bir nesne üzerine odaklanmalı sonra başını ya da tüm vücudunu iki yana sallamalıdır. Nesneye bakmayı sürdürürken gözlerini değil yalnızca başını sallamalıdır.

    Test Kartı Egzersizi
    Hastalardan bir harfin üzerine odaklanmaları, sonra gözlerini kapatmaları ve birkaç saniye siyah harfi kafalarında canlandırmaları istenir. Birkaç seans sonra, harflerin daha koyu ve berrak olacaktır.

    Merkezileştirme
    Merkezileştirme ya da merkezi sabitlemenin amacı gözün içine tek seferde çok fazla görüntü alarak kendini yormaması için eğitilmesini amaçlar. Bu egzersiz gözleri bütün bir resimden ziyade tek bir noktaya odaklanmak üzere eğitilmesini içerir. Göz için, bir görüntü alanının ortasında, görüntünün en keskin olduğu bir nokta belirlenir. Bu egzersiz insanların bu noktaya bakmak üzere eğitilmesini amaçlar. Hastalardan bir nesneye bütün olarak bakmaları yerine ona parça parça bakmaları istenmiştir. Bates bütün bir resme bakmanın görüşün bozulmasına neden olacak şekilde yorgunluk yarattığına inanmaktadır. Bu aslında başlı başına bir egzersiz değil, daha ziyade hastaların gün boyunca yapmaları istenen bir şeydir.

    Renk Günleri
    Bu egzersiz tüm günü belli bir renge odaklanarak geçirmeyi içerir. Bir renge bakarken, hastalardan biçime değil renge odaklanmaları istenir. Renkler her gün değişir.

    Derlenmiştir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi at bükücü -- 25 Ocak 2014; 13:31:41 >







  • Sizde bi gelisme oldu mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: birsalkimuzum

    Sizde bi gelisme oldu mu?

    Ya ben bu egzersizleri yarıda bıraktım ya, ama bu egzersizler gozumu fark edilebilir derecede rahatlatıyordu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Avuçlama, Palming, Near to shifting, sallanma ve gözleri çevirme bu egzersizleri her biri 6 dk olmak üzere 2 ay boyunca yaptım. Maalesef bir gelişim sağlayamadım. Ama kişiden kişiye göre değişebilir o yüzden bişey diyemeyeceğim...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: OctaCore

    Avuçlama, Palming, Near to shifting, sallanma ve gözleri çevirme bu egzersizleri her biri 6 dk olmak üzere 2 ay boyunca yaptım. Maalesef bir gelişim sağlayamadım. Ama kişiden kişiye göre değişebilir o yüzden bişey diyemeyeceğim...

    Ben de 1-2 ay falan yapmıştım da o sure yeterli değil sanırım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: at bükücü


    quote:

    Orijinalden alıntı: OctaCore

    Avuçlama, Palming, Near to shifting, sallanma ve gözleri çevirme bu egzersizleri her biri 6 dk olmak üzere 2 ay boyunca yaptım. Maalesef bir gelişim sağlayamadım. Ama kişiden kişiye göre değişebilir o yüzden bişey diyemeyeceğim...

    Ben de 1-2 ay falan yapmıştım da o sure yeterli değil sanırım

    Aynen bende 2 ay bir süre yaptım her gün olmasada bazen 1 gün arayla yaptım (yolculuk falan oldu veya güneş çıkmadı) . Ama toplasan 10 gün eder maximum ama bir sonuç sağlayamadım...
  • Bu tarz hareketler asla göz numarasını düşürmüyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Christopher Nolan Büyüsü
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.