Şimdi Ara

wifi si güçlü modem tavsiyesi 2013

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
9.069
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • wifi si güçlü modem tavsiyesi 2013 fiyatı önemli degil

• para sorun değilse CISCO lar içinden bir tercih yapmaya çalışın

• wifi icin modeme para gömme kullandigin modem kablosuz ise daha ucuza sinyali tekrarla

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende air 6271 modem var. Sinyal sürekli kopuyor, modem kendi kendine reset atıyor.Evde bu modeme kablosuz bağlı 4 adet bilgisayar ve kablo ile bağlanan cihazlar var (Himedia q5, dune 301, pio 921 ve opticum receiver).
    8 mb biri adsl bağlantı mevcut olup bu kapsamda 4 portlu, wifi ağı geniş ve yüksek olan,kopma sıkıntısı yaratmayan kendisini kanıtlamış bir modem önerir misiniz?

Saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onat -- 18 Kasım 2013; 10:29:04 >
  • para sorun değilse cisco derim. yok eğer iş görecekse Tp link i önerebilirim.
  • tp link 150Mbps Wireless N Access Point TL-WA701ND aldım biraz önce parçaladım sinirden kriz geçirmek üzereydim parçaladım tekrarlayıcı gibi cihazlarla ilgilenmeyin anten güçlendirmeyi deneyacegim omni anten kullananlar tavsiyeniz nedir
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Modem tavsiyesi wifi 6
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ekstrakral

para sorun değilse cisco derim. yok eğer iş görecekse Tp link i önerebilirim.

Cisco'dan özellikle öne çıkan bir model var mıdır. Gelişmeye açık olursa ( yeni standartlar, fiber, torrent vs )daha iyi olur.

Saygılarımla

• quote:

Orijinalden alıntı: karadaş32

tp link 150Mbps Wireless N Access Point TL-WA701ND aldım biraz önce parçaladım sinirden kriz geçirmek üzereydim parçaladım tekrarlayıcı gibi cihazlarla ilgilenmeyin anten güçlendirmeyi deneyacegim omni anten kullananlar tavsiyeniz nedir

anten güçlendirmek iyi olur omni 20 dblik antenler vardı bulursam birde resim eklerim
  • quote:

Orijinalden alıntı: onat

quote:

Cisco'dan özellikle öne çıkan bir model var mıdır. Gelişmeye açık olursa ( yeni standartlar, fiber, torrent vs )daha iyi olur.

Saygılarımla

öncelikle Cisco Linksys X3500 öneririm....
    http://www.linksys.com/tr-eu/products/gateways/X3500

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4FEE439E4 -- 19 Kasım 2013; 15:47:46 >

• quote:

Orijinalden alıntı: DoSöDoKöKo

quote:

Orijinalden alıntı: onat

quote:

Saygılarımla

öncelikle Cisco Linksys X3500 öneririm....
    http://www.linksys.com/tr-eu/products/gateways/X3500

Bilgilendirme için teşekkür ederim. önerdiğiniz cihaz ile Asus N66U cihaz arasında kıyaslama yaparsak hangisi ön planda olur acaba.Bu arada Vatan computer referans alınırsa Asus N66U 419 tl, Cisco X3500 374 tl fiyat görünüyor.

Saygılarımla

• onat kullanıcısına yanıt
    asus rt-n66u // rt-ac66u veya rt-n68u // rt-ac68u serisi kablosuz yönlendiriciler (router) HARİKA (ama modem değiller...dikkat).... ödül canavarları (ne kadarı pazarlama hilesidir bilinmez)
    ancak bunların asus rt-n66u ve asus dsl-n66u gibi iki farklı ürünü var... modelinde rt olan modemsiz router.. dsl olan modemli router dir... aman karıştırmayın
    özellikle rt olarak geçen kablosuz yönlendiricileri tutuluyor.... dsl olarak geçem adsl modemleri arasındaki detay teknik farkı bilmiyorum..

asus ve linksys özellikle n55u veya n65u modelleri ile ea4200/ea4500 veya x3500 modelleri çok kapıştırılıyor
    internette hız testleride var... bazı site asusu birinci yapmış bazı site linksys i yani aralarında belirgin bir üstünlük yokmuş gibi duruyor...
    ancak stabilite (hattın kopmaması ve her türlü cihazın kablosuz ağa kolay bağlanması) konusunda cisco linksys her sitede birinci seçiliyor yada asutan bu konuda üstün bulunuyor... hatta asus dsl adsl modemlerin kullanıcı yorumlarında asusun stabil olmadığını rt modeline geçmeye niyetlenen birkaç kullanıcı yorumu okudum...
    asusu destek anlamında üstün tutan var ama benim tecrübemdir ki asus ürünleri kısa süre sonra (1 enfazla 2 sene sonra) yazılım (firmware) desteği kesiliyor.. her ürününde aynı sıkıntıyı yaşamıştım...

bence kablosuz adsl modem olarak doğru tercih CISCO LINKSYS X3500 (modemi içinde olan router).... çünkü bu işin ustası CISCO....

İLAVE NOT: eğer adsl modeminiz var ise ve size sadece kablosuz yönlendirici veya access point gerekiyor ise veya kapsam genişletmek düşüncesindeyseniz ve en önemliside bütçe sıkıntısı yok ise ASUS RT-AC68U veya ASUS RT-AC66U (modemi içinde olMAyan routerlar) modelerinden birini alın işi bitirin derim....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4FEE439E4 -- 19 Kasım 2013; 21:23:23 >

• quote:

asus rt-n66u // rt-ac66u veya rt-n68u // rt-ac68u serisi kablosuz yönlendiriciler (router) HARİKA (ama modem değiller...dikkat).... ödül canavarları (ne kadarı pazarlama hilesidir bilinmez)
    ancak bunların asus rt-n66u ve asus dsl-n66u gibi iki farklı ürünü var... modelinde rt olan modemsiz router.. dsl olan modemli router dir... aman karıştırmayın
    özellikle rt olarak geçen kablosuz yönlendiricileri tutuluyor.... dsl olarak geçem adsl modemleri arasındaki detay teknik farkı bilmiyorum..

asus ve linksys özellikle n55u veya n65u modelleri ile ea4200/ea4500 veya x3500 modelleri çok kapıştırılıyor
    internette hız testleride var... bazı site asusu birinci yapmış bazı site linksys i yani aralarında belirgin bir üstünlük yokmuş gibi duruyor...
    ancak stabilite (hattın kopmaması ve her türlü cihazın kablosuz ağa kolay bağlanması) konusunda cisco linksys her sitede birinci seçiliyor yada asutan bu konuda üstün bulunuyor... hatta asus dsl adsl modemlerin kullanıcı yorumlarında asusun stabil olmadığını rt modeline geçmeye niyetlenen birkaç kullanıcı yorumu okudum...
    asusu destek anlamında üstün tutan var ama benim tecrübemdir ki asus ürünleri kısa süre sonra (1 enfazla 2 sene sonra) yazılım (firmware) desteği kesiliyor.. her ürününde aynı sıkıntıyı yaşamıştım...

bence kablosuz adsl modem olarak doğru tercih CISCO LINKSYS X3500 (modemi içinde olan router).... çünkü bu işin ustası CISCO....

İLAVE NOT: eğer adsl modeminiz var ise ve size sadece kablosuz yönlendirici veya access point gerekiyor ise veya kapsam genişletmek düşüncesindeyseniz ve en önemliside bütçe sıkıntısı yok ise ASUS RT-AC68U veya ASUS RT-AC66U (modemi içinde olMAyan routerlar) modelerinden birini alın işi bitirin derim....

Tekrar teşekkürler. Evet evde modem mevcut ( Airties 6271 ) ancak sıkıntılı. Durmadan reset atıyor, bağlantı kopması vs vs.
    Kısaca benim için evde 4 adet laptopa kablosuz bağlanacak, pio 921,himedia q5,opticum receiver kablolu bağlanacak ve gelişmelere açık olacak ( fibere açık,hdd ile torrent yapayım ) sıkı bir modeme ihtiyacım var ve sanırım bu x3500 olarak gözüküyor.

Saygılarımla

• AIR-5650 de olabilir. Şu anda piyasadaki modemlerin çoğu aynı kapsama alanına sahip. arttırmak için tekrarlayıcılar kullanılması tavsiye ediliyor.
  • Tp-link TL-ANT2414A 2.4Ghz 14dBi İç mekan Anten aldım yarın elime geçecek sonuçları paylaşırım
  • eğer gerçek güç arıyorsanız asus dsl-n66u,rt-n66u,rt-ac66u,rt-ac68u modellerine göz atın mutlaka rt serisini herhangi bir modem ile beraber kullanırsınız.ayrıca firmware olayına katılmıyorum belki geçmişte öyledir ama bir süredir adamlar her hafta firmware çıkarıyor, hatta birçok modeli için custom firmware ler var özellikle merlin serisine bakabilirsiniz, bunlarla çıkış gücü ve çekimi deli gibi arttırabiliyorsunuz yapılan yorumlara göre

asus dsl-n66u

asus rt-n66u

asus rt-ac66u

asus rt-ac68u

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hey -- 20 Kasım 2013; 17:13:04 >

• hey kullanıcısına yanıt
    bu 3 antenli baya canlı birşeye benziyor antenleri kaç dbi acaba
  • quote:

Orijinalden alıntı: hey

ayrıca firmware olayına katılmıyorum belki geçmişte öyledir ama bir süredir adamlar her hafta firmware çıkarıyor, hatta birçok modeli için custom firmware ler var özellikle merlin serisine bakabilirsiniz, bunlarla çıkış gücü ve çekimi deli gibi arttırabiliyorsunuz yapılan yorumlara göre

öncelikle katılmadığınız nedir anlayabildinizmi?

ben ürünlerine verdikleri yazılım desteği kısa sürüyor diyorum... 1-2 sene sonra bakalım yazılım/firmware desteği alabilecekmisiniz?
    işyerinde şubelerde kullandığımız zyxel 8 senelik linksys 7 senelik modem/router/switchlere geçen sene ve evvelki sene (2012-2011) firmware yayınladılar.... üzerinden uzunca bir zaman geçtikten sonra artık senede bir yayınlıyorlar ama biri 7 diğeri 6 sene sonra firmware yayınlamaya devam edebiliyor... bunu asus da asla göremezsiniz... buna mı katılmadınız????

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4FEE439E4 -- 21 Kasım 2013; 1:21:06 >

• quote:

quote:

ayrıca firmware olayına katılmıyorum belki geçmişte öyledir ama bir süredir adamlar her hafta firmware çıkarıyor, hatta birçok modeli için custom firmware ler var özellikle merlin serisine bakabilirsiniz, bunlarla çıkış gücü ve çekimi deli gibi arttırabiliyorsunuz yapılan yorumlara göre

ben ürünlerine verdikleri yazılım desteği kısa sürüyor diyorum... 1-2 sene sonra bakalım yazılım/firmware desteği alabilecekmisiniz?
    işyerinde şubelerde kullandığımız zyxel 8 senelik linksys 7 senelik modem/router/switchlere geçen sene ve evvelki sene (2012-2011) firmware yayınladılar.... üzerinden uzunca bir zaman geçtikten sonra artık senede bir yayınlıyorlar ama biri 7 diğeri 6 sene sonra firmware yayınlamaya devam edebiliyor... bunu asus da asla göremezsiniz... buna mı katılmadınız????

hayır anlayamadım,, kastınız 6-7sene sonrasıysa haklı olabilirsiniz ama yine katılmıyorum çünkü herhangi bir marka 7sene sene sonra firmware update yapıyorsa ya aynı modeli satmaya devam ediyordur ve ekstra özellik eklemek istiyordur ya da bu ürünlerde 6-7 sene sonra farkettikleri ciddi problem vardır onu çözmek zorunda kalmışlardır, ha durum sizin dediğiniz gibiyse herşey çok güzel ve yıllar boyunca düzenli destek veriyorlarsa o zaman size katılıyorum

• quote:

quote:

quote:

hayır anlayamadım,, kastınız 6-7sene sonrasıysa haklı olabilirsiniz ama yine katılmıyorum çünkü herhangi bir marka 7sene sene sonra firmware update yapıyorsa ya aynı modeli satmaya devam ediyordur ve ekstra özellik eklemek istiyordur ya da bu ürünlerde 6-7 sene sonra farkettikleri ciddi problem vardır onu çözmek zorunda kalmışlardır, ha durum sizin dediğiniz gibiyse herşey çok güzel ve yıllar boyunca düzenli destek veriyorlarsa o zaman size katılıyorum

satılmaya devam etmemelerine rağmen destek vermeye devam etmeleri üretici firmanın ürününe ve "müşterisine verdiği önemi gösteren" ÇOK OLUMLU BİRŞEY....

teknoloji çok hızlı değişiyor ve standartlarda düzeltmeler yapılıyor... mesela adsl vardı adsl2 çıktı ardından adsl2+ çıktı.... eğer ürün bu yeni teknolojilere uyarlanabiliyor ise yeni firmware çıkarmak zorunlu olur... veya anakartlarda olduğu gibi yeni bir işlemci veya yeni bellekler için yeni bir firmware çıkarmak gerekir.... veya modem üzerindeki firewall ile ilgili açıklar ve güncellemeler için firmware çıkarmak gerekir.... işte bu nedenler ile yazılım desteğinin uzun seneler sürüyor olması önemlidir.... çünkü yazılım güncellemesi ile ürün daha verimli çalışmaya başlar ve güncel teknolojiye daha uygun hale gelir.. lütfen aksini iddia etmeyin....

yazılım desteği en kısa zamanda sonlandıranlardan biri asus dur... bu anakart forumlarda çok tartışılmış bir konudur ve artık bir asus klasiği oldu hatta sağır sultan bile duymuş olabilir siz kabul etseniz de etmeseniz de durum bu....

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.