Şimdi Ara

Wifi modem sinyal güçlendirme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
127
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam bugün turktelekom fiber bağlandı .benim sorunum demiyeyim de modem sinyali belli bir mesafeden sonra kopmalar oluyor. bu kopmaları önlemek için prize takılan sinyal çoğaltıcılar var. bunlar da marka model uyum sorunu var mı. örnek vermek gerekirse. modem tp link. sinyal çoğaltıcı asus. ve birbirine bağlanma ma böyle bir durum olma ihtimal varmı. yoksa harngi bir marka alsam da iş görür mü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sireno52 -- 10 Şubat 2026; 16:49:26 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Mesh ağı kuramazsınız ama repeater olarak farklı marka ürünler kullanabilirsiniz.

Kutudan çıktığı gibi kurulum yaparken sorun yaşarsanız wifi güçlendiricinin firmware güncellemesini mutlaka yapınız.

Özellikle 5 GHz ağında wifi güçlendiricideki kanal numara aralığı dar olabilir. Mesela wifi güçlendirici max 56'ya çıkabilir ama modem 100'e ayarlıdır. O zaman wifi güçlendirici modemin 5 GHz ağını görmez, modemin ayarından kanal numarasını wifi güçlendiricinin aralığına çekmeniz lazım.

Wifi güçlendirici yerine ucuz 5 GHz (AC1200) router da bakabilirsiniz. Routerda kablolu adaptör olduğu icin daha yukarı konumlandırma yapabilirsiniz.

Mercusys, tplink, keneetic, cudy gibi markalardan bakabilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

bende tp link`in modemi vardı. harici omni anten aldım iki adet gene çekmiyordu. gelecek olan modem de aynı olur diye bu konuyu açtım turk telekom`un verdiği fiber uyumlu modem evin en uzak noktasında dahi çekiyor gerek kalmadı. sorduğum soruya cevap verdiğin için çok teşekkür ederim çok sağol

Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.