Şimdi Ara

Wifi çekmiyor çekim Gücünü nasıl artırabilirim!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.029
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • modem çocuk odasında pcde orda ama salondada kullanmam gerekiyor tv ve uydu alıcısı için kablosuz nasıl oraya yayabilirim ama modemi değiştirmeden olması lazım öyle bir cihaz varmı acaba modemimde bu ZYXEL VMG3312 300MBPS VDSL2



  • access point Denilen sistemler var vatan computer gibi teknolojik ürünler satan mağazalardan bulabilirsin .
  • kablosuzmu çalışıyor bu modem gibi birsey heralde bu
  • Modeme bağlı olarak çalışan, wireless Çoklayıcı olarak nitelendiriliyor. Modeme bağlı olarak çalışan bir aygıt.
  • yani illa yine bi kabloyla bağlantı yapmak gerekiyor bağlantısız olanı yokmu şunun?
  • Kablolu bağlantıyı daha hızlı kullanırsın kablosuzu da vardır ama iyi verim alamazsın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sonerdursun1

    yani illa yine bi kabloyla bağlantı yapmak gerekiyor bağlantısız olanı yokmu şunun?

    ister kablolu ister kablosuz yayınını tekrarlayabilirsin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • benzer bir konuya cevap verdiğim için alıntı yapıp cevaplıyorum. Detaylı bilgi için konuya göz atmanızı tavsiye ederim. Ağımı genişletmek istiyorum diyenlere, Access Point ve Repeater nedir ? Anlatıyorum.
    quote:

    Merhaba;
    Eğer kablo döşemeyle felan uğraşamam diyorsanız Powerline denen interneti elektrik hattı üzerinden dağıtan cihazlar var bir kutuda iki tane oluyor birini modemden bir kablo ile bağlantı sağlayıp uygun bir yere prize takıyorsunuz diğerini evde bağlantıyı nereye götürmek istiyorsanız orada uygun bir yerde prize takıyorsunuz 1. Powerline cihaz modemden kablolu aldığı interneti elektrik hattı üzerinden diğer powerline adaptöre aktarıyor ve diğer cihaz da bağlantıyı kablosuz olarak dağıtıyor mantık bu. Biraz pahalıdır neredeyse hiç kablo zahmeti yok, yok sağdan geldi halının altından götür şöyle oldu böyle oldu dedirtmiyor size siz prize takıyorsunuz o işini yapıyor :)
    Eğer düşünürseniz;
    TP-LINK TL-WPA2220KIT Powerline Adaptör (Kablosuz) (kablolu olanları da var o yüzden kablosuz yazdım kablolu olanlarında da yine birinci cihaza kablo ile modemden bağlantı veriyorsunuz ikinci cihaz dağıtımı kablo ile yapıyor)
    TP-LINK TL-WPA2220KIT'i internetten satın almak isterseniz en uygun fiyatlar için: tıklayın

    2.yöntem olarak Universal Repeater (sinyal tekrarlayıcı) özelliğine sahip Access Point cihazlar var. Bkz: TP-LINK TL-WA801ND (2 antenli 802.11n, 300 Mbps destekleyen modeli), TP-LINK TLWA901ND (3 antenli yine 802.11n, 300 Mbps destekleyen birden fazla ağ ismi atayabileceğiniz çoklu SSID özelliğine sahip modeli)
    Her iki cihazın da çalışma mantığı aynıdır, cihazı aldınız eve geldiniz ilk önce fişe takıyorsunuz bir ethernet kablosu ile bilgisayara bağlayıp cihazın kullanım kılavuzundan arayüz IPsini öğreniyorsunuz cihazı kullandığım için biliyorum 192.168.1.254'dür. Cihazın arayüzüne girdiğiniz zaman Eğer modemden bağlantıyı kablosuz olarak alacak ve kablosuz olarak dağıtacaksanız ki sizin istediğiniz bu; arayüzde ilk başta modlar listelecektir buradan Universal Repeater modunu seçip modeminizin kablosuz ağını buluyorsunuz ve arayüzden bağlanıyorsunuz sonra cihazın güvenlik ayarlarını yapıyorsunuz (kablosuz ismi, şifre vs) sanki başka bir kablosuz modeminiz varmış gibi cihazı kullanıyorsunuz hepsi bu kadar.
    TP-LINK TL-WA801ND'i internetten satın almak isterseniz en uygun fiyatlar için: tıklayın
    TP-LINK TL-WA901ND'i internetten satın almak isterseniz en uygun fiyatlar için: tıklayın

    Cihazların orjinal resimleri aşağıdaki gibidir akakçe.comdaki görünen cihaz fotoları farklı olabilir.
     Wifi çekmiyor çekim Gücünü nasıl artırabilirim!!  Wifi çekmiyor çekim Gücünü nasıl artırabilirim!!

    eğer Access point alacaksanız evin heryerinden full çeksin istiyorsanız 901ND harika bir seçim olacaktır, bunun dışında 801ND'de işinizi fazlasıyla görecektir.
    801ND aldınız kablosuz olarak sizi mutlaka tatmin eder ama olaki hani bulunduğunuz ortamda kalın oda duvarları, modemle aranızdaki engellerin fazla olması yüzünden cihazı Universal Repeater modunda kullandınız ama sizi tatmin etmedi diyelim ki sanmıyorum hani oldu ki böyle birşey geldi başınıza hiçbirşey kaybetmiyorsunuz elektrikçiden bir kablo alıp cihazı arayüzdeki modlar kısmından (arayüzde RATIO adıyla geçer) Access Point moduna alıp modemden bir kablo ile interneti götürmek istediğiniz odaya kadar kablo çekerek bağlantıyı uzatırsınız 801NDyi access point moduna ayarladınız güvenlik ayarlarını da yaptınız mi sapasağlam bir bağlantınız olur ki benim en sevdiğim, sağlam ve güvenilir olan bağlantı modemden bir kablo ile alınan ve bir Access point yardımı ile kablosuz dağıtılan bağlantıdır hız kaybının en az olduğu bağlantı türüdür.
    Seçim sizin her 3 cihaz da piyasadaki en iyi cihazlardır.
    eğer almak isterseniz böyle bir cihaz bile işinizi görebilir;
    Dark WRT-150 150Mbps 4 Port Ethernet Kablosuz Router




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.