Şimdi Ara

Widows xp kurarken takılıyor her şeyi anlatıyım içerde

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
893
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle windows xp yi kurmak için cd yi takıyorum ( bu arada anakartım asus ) sonra bilgisayarı yeniden başlatıyorum cd yi okumuyor bende her şeyi denedim anca böle oluyor , hardiski kapaıyorum sonra yeniden başlıyorum bu sfer cd yi okuyor , cd ouduktan sonra işte gerekli olan herşeyi yapıyorum windows u ntfs de birleştirip sonra kuruyorum yani ben başka bilgisayarlarda da kurdum oluyor ama benim bilgisayarımda olmuyor herneyse devam edeyim , kurduktan sonra ( tabi kurarken bi disket felan kullanmıyorum ) bilgisayr yeniden başlıyor ve windows ekranı gidip geliyor işte sorun burada oluyor , bu esnada takılıyor altta yüklenen imleç yani herşey duruyor , ama ben bişi denedim mesala tekrar başlatıyorum tam gidip geldiği yerde cd yi taktığımda okuyor imleç gidip geliyor bu sefer ama sonra cd duruyor ve okumaktan vazgeçiyor bu oaly her yükleyişimde başıma geliyor belki bu sefer düzelir diyorum ama olmuyor bilgisayarcıya götürüyorum ama o yapıyor bana da sölemiyor , bilgisayarcınında benden pek fazla bişi bildiğini sanmıyorum
    Bana yardım cı olurmusunuz .....

• sorununu tam anladığımı söyleyemem. ama ide kablolarını kontrol et derim. bi çıkart tak. power kablolarının filan tam oturduğundan emin ol. ide bağlantıkontrol et ve master-slave ayarlarının doğru olduğundan emin ol. sata hdd kullanıyosan kurulumda sata için disket isteyebilir, disketin varsa satayı öyle tanıt. orda olup sende olmaması aklıma ilk elektiriği getirdi. yani elektrik şebekesinde bi problem olupolmadığını kontrol et(düşük şebeke gerilimi) ayrıca bi de topraklı priz kullan....
    kolay gelsin...
  • yok abi öle bi sorunum yok bağlantılarım felan herşey tam sorun bişiyi eksik yapıyorum yada yapmıyorum budur .. Bilgisayarcı da da aynı sorun oluyor ama o halletiyor ,bilgisayrcı benim sayemde zengin oldu yaw ..
    Şu an bilgisayarımda pardus yüklü , çok gicik bir işletim sistemi windwsu kurmayı öğrenmeyilim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KENZOOvet -- 10 Şubat 2006 2:57:27 >
  • bilgisayarı güvenli modda açmayı denedin mi.
  • Abi sen tam benim sorunumu anlamamışsın windwsu kurarken , dosyallar kopyalandıktan sonra , yeniden başladığında mavi ekran çıkması gerekiyor oradan ayarları yaptıktan sonra windows açılıyor ama işte bende o çıkmyor . Windows yüklenirken takılıyor..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KENZOOvet -- 10 Şubat 2006 3:00:30 >
  • sorunun çok ilginç. kopyalamayla ilgili bi sorun galiba. yani dediğine göre kopyalamayı yapıyo bilgisayar yeniden başlıyo kurulum için. ama windows logosunda kitleniyo. cd ile ilgili bi sorun olabilir mi acaba. bi de kopyalama bittikten sonra biosu default ayarlarına getir ve kuruluma ondan sonra devam etsin bakalım gene kitlenecek mi.
  • ayrıca klavye veya mouse ile ilgili de bi sorun olabilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Biosla ilgisi varmı acaba nası default yapcam , bu arada cd ile ilgili bi sorun yok aynı cd ile bir sürü bilgisayara yükledim windows xp ' i yoğ klavye ve mause olduğunu sanmıyorum ama olursa nası olcak .. bi sürü sorunum var daha acemiyim de

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KENZOOvet -- 10 Şubat 2006 3:15:41 >
  • hııım. ben bunu çözemeyecem. diğer arkadaşlar ilgilenirler.
    bu arada formatlayarak kuruyosun dimi. yani eski işletim sistemini mi arıyo yoksa diye düşündüm.
    klavye sorunu olabilir diye düşündüm. çünkü klavyeyi göremeyince orayı geçmez.

daha fazla önerilerim olamayacak. kusura bakma. ama merak etme diğer arkadaşlar mutlaka post atarlar.
  • yok sanırım cd yi görmüyor gibi ... Yinede yardımların için teşekkürler ...
  • önemli değil. cd yi görme ile ilgili bi sorun varsa cd-romu değiştirip deneyebilirsin. başka bi cdromla deneki en azından cd-rom ihtimalini ortadan kaldır.
  • onuda denedim :D windows logosunda takılıyor orada tekrar cd yi okuyup mavi ekran çıkcak oradan ayarları tıklıycam işte 30 dk felan diycek ama cd yi okumuyor , okuyamıyor değil okumuyor ..
  • Hdd niz sata mı ve kuruluma başlarken sata diski tanıtıyor musunuz?
  • bilgisayarında virüs sorunu olabilir. benim bilgisayarda dediğin gibi yapıyordu. sorunu şöyle çözdüm xp kurarken sana şu alanlar var ne yapayım diyor. sende c: sürücüsünü sil seçeneğini seç. daha sonra c sürücüsünün alanını komple tanımsız yap. daha sonra tekrar o alanı c: sürücüsü olarak tanımla ve tekrar kur.

biraz karışık oldu galiba. şöyle diyeyim. eğer diskin 2 parça ise sana şöyle diyecek

c: xxxxx mb
    d: xxxxx mb sonra seçili bölümü sil. seçili bölüme kur vs. sen c: üzerine gelip seçili bölümü sil diycen sonra

xxxxxx mb bölümlenmemiş alan
    d:xxxxxx mb çıkaracak sonra bölğmlenmemiş alanda yeni sürücü oluşturacaksın ... sonrada bu bölüm üzerine windows kuracaksın... eğer anlatabildiysem kolay gelsin sana...

• kardeş ram inde problem olabilir başka bir ram takıp denemeni tavsiye ederim.....
  • aynı sorunu bende yasıyorum cozumu varmıdr?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.