Merhabalar. Aylar öncesinde WhatsApp adlı uygulamayı ve hesabımı sildim kullanmıyorum fakat daha önce konuştuğum rehberimde halihazırda kayıtlı olan bir numaraya aralıklarla 2 kere ["kişi adı" ile aranızdaki güvenlik kodu değişti.] uyarısı gidiyor. Bu uyarı WhatsAppı silip tekrar yükleyince, güncelleyince ya da başka bir sebeple gidiyor olabilirmiş. Karşımdaki kişi sadece WhatsAppı geri yüklediğim için değiştiğini söylüyor ve beni yalancı konumuna düşürüyor. Tekrar yüklemediğimi söylemem kar etmiyor. Bu konuda ne yapabilirim. Silip yüklemekten başka gitmesinin ne sebebi olabilir. |
WhatsApp Güvenlik Kodları: Bilmen Gerekenler
WhatsApp, mesajlaşma deneyimini daha güvenli hale getirmek için iki faktörlü kimlik doğrulamayı kullanıyor. Bu, hesabınıza giriş yaparken bir güvenlik kodu girmenizi gerektirir. Son zamanlarda "aranızdaki güvenlik kodu değişti" mesajı aldıysan, aşağıdaki bilgiler senin için yararlı olacaktır.
- Güvenlik Kodunun Değişmesi Ne Anlama Gelir?
"Aranızdaki güvenlik kodu değişti" mesajı, WhatsApp hesabının birisi tarafından kaydedilmeye çalışıldığını gösterir. Bu, farklı bir cihazdan giriş yapıldığında veya birisi telefon numaranı doğrulamaya çalıştığında olabilir.
- Ne Yapmalısın?
Eğer güvenlik kodunun senin bilginden habersiz değiştiğini gördüysen, derhal aşağıdaki adımları uygulamalısın:
1. WhatsApp'tan çıkış yap ve tekrar giriş yap.
2. Hesabının e-posta adresini ve telefon numarasını kontrol et.
3. Başka bir cihazda WhatsApp hesabında oturum açılıp açılmadığını kontrol et.
4. Şüpheli etkinlikleri WhatsApp'a bildir.
- Güvenlik Kodunu Değiştiremezsen Ne Olur?
Güvenlik kodunu değiştiremiyorsan, WhatsApp hesabının ele geçirilmiş olabileceği anlamına gelebilir. Bu durumda, hesabını geri almak için aşağıdaki adımları uygulamalısın:
1. WhatsApp'tan çıkış yap.
2. Telefon numaranı doğrulamayı tekrar dene.
3. WhatsApp'ın destek ekibiyle iletişime geç.
- Güvenlik Kodlarını Güvenli Tut
WhatsApp güvenlik kodlarını başkalarıyla paylaşmaktan kaçınmalısın. Ayrıca, kodları güvenli bir yerde saklamalı ve bilgisayar korsanlığı girişimlerine karşı dikkatli olmalısın.