Şimdi Ara

wedo express- aliexpress

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
1
Favori
3.228
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • merhaba arkadaşlar. ben aliexpressden alışveriş yaptım. ürünün hong kong post air mail gelmesini beklerken satıcı wedo express diye bir şirkete vermiş. biraz nette araştırma yaptım da bu firmanın malesef kendi sitesinden takip edebilirken ürün Türkiye ye giriş yaptığında takip edilmiyormuş. takipsiz olarak yollanıyormuş meğerse. ve gelmesi de uzun sürüyormuş. hatta bazen de gelmiyormuş. arkadaşlar bu kargo firmasıyla bir deneyimi olan var mı. bilgi verir misiniz lütfen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi falconcengiz -- 15 Ağustos 2014; 20:02:17 >

• aynen arkadaşım aynısı bana oldu .banda china post dan gelmesini beklerken wedo exp. den takip nosu konulmuş.kargoyu aratırken bende fotolarda cıkıyor.ürünün paket fotosu ve adıma adreslenmiş kargo bilgilerinin oldugu kargo paketinin.sendede var mı bu fotolar? :S

edit: satıcını adı nedir acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dumany -- 15 Ağustos 2014; 23:50:52 >
  • evet aynı fotolar bende de var. bir tane daha ürünüm var faklı satıcıdan. onda ise fotoğraf da yok. işte bu kargo firmasından sadece çinden çıkarken ve türkiyeye geminin geldiğini görebiliyoruz. ama Türkiye içinde ki hareketlerini göremeyeceğiz. mesela başka firmalarla yollandığı zaman Türkiye içinde ki hareketi nasıl ptt ile görüyorsak bunda olmayacak. sana tavsiyem dispute dolmadan dispute açman olacak haberin olsun. 30 günü dolmadan aç kalsın orda. eğer kargo gelirse de iptal edersin. keza bende böyle yapacam. dispute dolduktan sonra itiraz etmen satıcının insafına kalmış olur.
  • arkadaşlar kargosu gelmiş veya bu firma ile deneyimi olan yok mu? lütfen yardım edin.
  • hocam sence simdi açsam mı? ayın 7 sinde sipariş vermişim?daha önce hiç açmadımda sipariş verdikten 30 gün içinde açmak mı gerekiyor? :S
  • orda ki sayac bitmeden açmak gerekiyor. ayın 7 sinde imiş. daha 9 gün olmuş. erken daha senin için. ama orda ki sayaç bitmeden 10 gün kala falan açmalısın. en az 40 günden başladığını varsaysak senin için beklemek için rahat 15 gün maksimum 23 günün daha var senin. sayaca dikkat et işte.
  • eyvallah hocam inşallah ürünler elimize kazasız belesız ulaşırda uyuşmazlık açmak durumunda kalmayız.ve benim daha ilk alışverişim.daha ilk alışverişten böyle bi deneyim yaşamak istemem dogrusu :/
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Amazon.com - Aramex Kargo
    7 yıl önce açıldı
    Trendyol Express TOPLAYICI Hk.
    4 yıl önce açıldı
    YANWEN -ALİEXPRESS kargo takip
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • benim de ilk alışverişm. inşallah yaşamayız. ben 4 farklı satıcıdan ürün aldım. 3 adam da wedo ya vermiş paketleri. bakalım ne olacak. sen benden önce aldın. muhtemelen benden önce alacaksın paketini. sonucunu buraya yazar mısın. en azından bilgilendirme amacıyla
  • Daha az önce bu yüzden PTT'yi aradım. Paket WD ile yollanmış Türkiye'ye giriş yapmış gösteriyor en son discpatching yazılmış sonrası yok.Aradım PTT'yi söyledim durumu bizim sistemimizde de gözükmüyor işlem sırasını bekliyodur dediler.Bekliyoruz bakalım sonuç ne olacak.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • GercekUykucu kullanıcısına yanıt
    kaç günde geldi Türkiye? işlem sırası 10 günü bulacak gibi gözüküyor üstelik. biraz araştırma yaptım da.
  • falconcengiz F kullanıcısına yanıt
    24 gün sonra Türkiye'ye giriş yapmış gözüküyor.16 gün önce giriş yapmış hala elime ulaşmadı.
    2014-07-07 15:50:35 SHENZHEN OF CHINA Order entry processing center
    2014-07-07 19:51:30 SHENZHEN OF CHINA Awaiting packaging
    2014-07-07 21:46:35 SHENZHEN OF CHINA Departure Scan
    2014-07-09 07:20:00 51810302 Collection
    2014-07-14 14:55:15 51805300 Opening
    2014-07-16 12:53:17 51805300 Departure from outward office of exchange
    2014-07-31 14:33:32 Turkey Arrival at inward office of exchange
    2014-08-09 22:23:08 Turkey Dispatching

• GercekUykucu kullanıcısına yanıt
    gercekuykucu sonunda ne olduğunu buradan bizimle paylaşırsan çok iyi olur. en azından bizim için örnek olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: falconcengiz

gercekuykucu sonunda ne olduğunu buradan bizimle paylaşırsan çok iyi olur. en azından bizim için örnek olur.

Ürün bugün elime ulaştı.PTT'yi arayıp bilgi edinemiştim.Yukarıda siz yada başkası yazmıştı sanırım ürün Türkiye'ye girince takip edilemiyor diye, sanırım bu doğru ürünün Türkiye'ye girdiğini Wd'dan öğrendim ancak daha fazlası yazmıyordu.Ürün elime 1,5 ayda ulaştı yanında 20gün önce verdiğim siparişte yer alıyordu.Bence bu Türkiye'dekilerin işgüzarlığı ürünü uzun süre bekletiyor gümrükte, gerçi araya bayram felan da girdi ama yinede kargoları çok bekletiyorlar.Sonuç olarak ürün elime 1,5 ayda ulaştı araya bayram girmeseydi belki daha da kısalabilirdi diye düşünüyorum.

Edit:Birde postacı izindeymiş o yüzden de biraz uzun sürmüş olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GercekUykucu -- 19 Ağustos 2014; 23:51:27 >

• quote:

Orijinalden alıntı: GercekUykucu

quote:

Ürün bugün elime ulaştı.PTT'yi arayıp bilgi edinemiştim.Yukarıda siz yada başkası yazmıştı sanırım ürün Türkiye'ye girince takip edilemiyor diye, sanırım bu doğru ürünün Türkiye'ye girdiğini Wd'dan öğrendim ancak daha fazlası yazmıyordu.Ürün elime 1,5 ayda ulaştı yanında 20gün önce verdiğim siparişte yer alıyordu.Bence bu Türkiye'dekilerin işgüzarlığı ürünü uzun süre bekletiyor gümrükte, gerçi araya bayram felan da girdi ama yinede kargoları çok bekletiyorlar.Sonuç olarak ürün elime 1,5 ayda ulaştı araya bayram girmeseydi belki daha da kısalabilirdi diye düşünüyorum.

o zaman demek oluyor ki bizimkiler ülke içinde kargoda beklettiler ve sizin 20 gün önce ki ürününzle birlikte yolladılar. tabi araya resmi tatillerin girmesi de sizin için dejavantaj olmuş. bende satıcı ile konuştuğumda en az 45 en fazla da 60 gün içinde gelecek dedi. demek oluyor ki 45 gün gerçekten oluyor sizin deyiminizle. neyde bekleyeceğiz mecbur.

edit: bilgilendirme için teşekkürler.

• bende bir ürün aldım hong kong post yazmasına rağmen WEDO express ile yolladı bu ayın 18 inde türkiyeye giriş yaptı ama hala bekliyorum ve takipde edemiyorum bildiğiniz gibi peki bunu hong kong post yazmasına rağmen başka şekilde yolladıkları için şikayet etsek olmaz mı?? çünkü bu wedo denen şey çok sorunlu bir daha göndermesinler yani...
  • m34bjk1903 M kullanıcısına yanıt
    open dispute açarak paranızı geri isteyebilirsiniz. ama başka zaman ürün alacağınız zaman satıcı ile önceden konuşun ve wedo ile yollamamasını söylemeniz daha mantıklı. bende sizin gibi durumdayım. 4 ayrı satıcıdan ürün aldım ve sadece biri hong kong posta verdi. gerisi hep wedo express. mecbur şimdi wedo dan gelecekleri bekleyeceğim. tavsiyem orda ki ürün koruma bitmeden siz satıcıdan ürün koruma süresini uzatmanız ve wedo dan gelecekleri beklemeniz. illa ki gelecektir ama 45 ile 60 gün arasında gelecektir. Türkiye'ye giriş yaptıktan sonra 20 günü buluyor eve gelmesi.
  • Banada wedo ile yollanan ürün 32 günde elime ulaştı.benzer durumu isveç postasında da 42 günle yaşadım.kayıtsız bir china postla gelen ürünü 9 günde teslim aldım.sevkiyat neye göre nasıl yapılıyor anlamış değilim.aynı gün china postla yollanan bir ürün 11 günde gelirken digeri 25-30 günü buluyor.yurtdışına posta yollayan oldumu bilmiyorum ama ben gönderdim bir kaç kez.eğer uçakla gitmesini istersen pahalı ama hızlı gidiyor.gemiyi secersen süreç uzuyor.wedo expresste sanırım adındaki gibi express gitmiyor.kargoyu gemiyle sevk ediyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben ürünlerimin akıbetini burdan haber vereceğimi söylemiştim. şçyle ki aliexpressde ürünü alırken hıng kong post veya swiss post yazıyordu ama birde baktım ki wedo expressden yollamışlar diye. aslında olan şu dedikleri gibi hong kong post veya swiss post ile yollamışlar ürünleri ama takip numarasına da para verdikleri için bunu hong kong post yada swiss posttan almamışlarda wedo expressden almışlar ucuz olsun diye. 3 ayrı satıcıdan ürün almıştım. 2 si hong post ile yolladı 1 i de swiss post ile yolladı. bu ürünleri Türkiye de dış ticaret ofisinde gözükürken bile ürünlerim 28 günde geldi kapıma. ptt tarafından teslim edildi. ama hala 1 satıcının yani hong kong post ile bir ürün dış ticaret ofisinde İstanbulda. o ürün hala gelmemiştir. 12 gün kalmıştır ürün koruma süresi. satıcı ile konuştum 60 gün eklemesini söyledim. beni ciddiye almadı 3 gün bekletti. bende uyuşmazlık ( open dispute) açtım. hemen 60 gün daha ekledi. böylelikle paramı güvene aldım. bilginize...

not: o ürünün akıbetini de gelecekte paylaşacam.

• quote:

quote:

hocam kargo takip numarasıyla bakabildiler mi ptt görevlileri ..ben adresimi değiştirdim o getirene kadar, heniz dispatching yazmıyorda Türkiyeye giriş yaptı..ptt kargo takip te takip edilmiyor zaten ..yeni adresime nasıl sevkettirebilirim bi fikriniz var mı

• quote:

Orijinalden alıntı: sefa0646

quote:

quote:

hocam kargo takip numarasıyla bakabildiler mi ptt görevlileri ..ben adresimi değiştirdim o getirene kadar, heniz dispatching yazmıyorda Türkiyeye giriş yaptı..ptt kargo takip te takip edilmiyor zaten ..yeni adresime nasıl sevkettirebilirim bi fikriniz var mı

Yok hayır verdiğim takip numarası ile de bir sonuç çıkartamadılar bana.Adres değişikliği içinde ne yapılabilir bilmiyorum malesef.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.