Şimdi Ara

[!] Webmasterlar için Altın Kurallar

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
423
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

1. İyi bir web sayfasına girdiğinizde, sayfa ekrana çabuk gelir.

2. Sayfanın içinde gereksiz resimlere, büyük fotoğraflara rastlamazsınız. Çok büyük boyutlu ve yüklenmesi uzun süren Animated GIFler kullanılmamıştır.

3. Eğer sayfa iyi tasarlanmışsa, resimleri kapatarak bağlansanız bile sayfadaki bütün bilgilere ulaşabilirsiniz.

4. Eğer çerçeve kullanmışsa, çerçeve hataları titizlikle ayıklanmıştır.

5. İyi bir Web Sayfasına bağlandığınızda daha ilk sayfadan sayfanın sahibi ile ilgili bilgilere kolayca ulaşabilirsiniz, onunla iletişim kurabilirsiniz.

6. Sayfada mutlaka sayaç vardır.

7. İyi bir Web sayfasının içinde sadece Internette her yerde gördüğünüz bilgiler bulunmaz, sayfayı tasarlayan Webmaster sayfaya kendisinden bir şeyler katmıştır.

8. Eğer sayfada linkler varsa, hiçbiri kırık değildir, Webmaster bu linkleri düzenli aralıklarla kontrol etmektedir.

9. Eğer bu siteden başka bir siteye sizi yollayan bir link varsa, bu link mutlaka ayrı bir sayfada açılır. Böylece geldiğiniz yeri kaybetmezsiniz.

10. Sayfa mutlaka ama mutlaka tablolar kullanılarak oluşturulmuştur.

Sayfalarınızı Güncel Tutmak İçin 5 Önlem

1. Sık sık sayfalarınızın içeriğini kontrol edin. Eskimiş bilgiler varsa ancak silmek istemiyorsanız, onları sitenizin içinde ARŞİV diye bir bölüm açarak oraya yerleştirin.

2. Sayfalarınızla ilgili Internet kullanıcılarının eleştirilerini almak için mutlaka bir misafir defteri barındırın. Bu eleştiriler sayfanızı güncellemek için altın değeri taşıyacaklardır.

3. Kullanıcılara kim olduğunuzu söylemekten kaçınmayın, e-mail adresinizi mutlaka yayınlayın.

4. Internette bol bol sörf yapın. Yeni gelişmeleri, Webmasterlara sunulan yeni bedava servisleri kaçırmayın. İşinize yarayacak gibi olanları mutlaka kullanın.

5. Sayfalarızda linkler bölümü varsa, bu linkleri düzenli olarak kontrol edin, kırık linkler varsa bunları hemen silin, yerine daha güncellerini bulup koymaya çalışın.

Sayfanızda Mutlaka Bu 9 Öğe Bulunmalı

1. Sayfanızın mutlaka bir ismi olmalı. Ahmetin Web sitesi, Orhanın Web sitesi gibi isimler ilgi çekmez.

2. Sayfanızın ismi, içeriği ile alakalı olmalı. Mehmetin şiir sitesi isimli bir sitede, sadece shareware programlar gören bir kullanıcının size olan güveni daha en başta sarsılır.

3. E-mail adresinizi ve varsa resminizi mutlaka koyun. Internet kullanıcıları dürüst Web sitelerini ziyaret etmekten hoşlanırlar.

4. Bir e-mail listesi oluşturun, ziyaretçilerinizi bu listeye üye olmak için teşvik edin. Güncel gelişmeleri, sayfanıza eklediğiniz yenilikleri bu liste YARDIMı ile Internet kullanıcılarına duyurun.

5. Misafir defteriniz, sayacınız mutlaka bulunmalı. Internet sayfası işine ciddi olarak eğildiğinizi kullanıcılara kanıtlamalısınız.

6. Bütün resimlerin takılarının içinde alt= parametresini kullanın. Resimleri kapatarak sörf yapan kullanıcılar, resimlerin ne anlama geldiğini bilmek isterler.

7. İç bölümdeki sayfaların tamamında geriye, giriş sayfasına dönmek için uygun bir yerde bir link bulunmalıdır.

8. Sayfalarınızda Internet kullanıcılarının işine yarayacak bilgiler verin. Eğer bir Hollywood yıldızı değilseniz sadece kendinizi tanıtan bir Web sayfasının pek fazla bir çekiciliği olmaz.

9. Hiçbir zaman laubali olmayın. Sayfalarınızdaki metinlerde ziyaretçilerinize mutlaka "siz" şeklinde hitap edin. Sayfanızın dünya üzerinde yüzlerce, hatta binlerce alternatifinin bulunduğunu unutmayın.

alıntıdır...

• Güzel Calısma...
  • Güzelmiş benim site yapmamda işleri kolaylaştırcak gibi...
  • sayaç olayına katılmıyorum.sayaç koyulcak site var koyulmucak site var.kalanı güzel.teşekkürler.
  • Email adresini metin olarak yayımlamak çok kötü sonuçlara neden olabilir. mail adresi resim olarak yayımlanabilir veya dinamik bir iletişim formu kullanılarak mail adresi yayımlanmadan ziyaretçilerin bu form ile ulaşmak istedikleri kişilere ulaşması sağlanabilir.
  • yeni web standartları tablo değil div ile tasarım yapmanızı öneriyor sanırım eski bir yazı.
  • Kimin yazdığını bilemiyorum ama eski olduğu belli. Büyük fotoğraflar kısmı doğru değil mesela. Modern tasarımlara baktığınızda gayet büyük fotoğraflar görmek mümkün. Yani aslında bu şekilde standart bir tasarımcı yaratmak fikri de doğru gelmiyor bana. Sayfanın hızlı gelmesi sunucu ile alakalı. Yani burda bahsedilen şey sitedeki resimlerin ve sayfaların boyutunun düşük tutulması sanırım ama artık onlar çok büyük etken değil. Sunucuya erişimdeki gecikmeler sıkıntı yaratır. Aktarım başlayınca zaten artık bir sayfayı çekmek çok büyük sorun olmuyor günümüz bağlantılarında. Flash animasyonlar ise zaten istisnai bir durum. O şekilde düşündüğünüzde alt="" bölümleri de gereksizdir ve boşuna dosya boyutunu büyütür. Siteleri resimler kapalı gezen de kaç kişi kaldı merak ediyorum. Yeni siteler de maalesef GPRS kullanan insanlara hitap etmiyor. Mecburen açacaklar resim özelliğini. Bazı sitelerde metin formatlı içerik de konuluyor. O belki kullanılabilir. Onun dışında birkaç kişi resimleri kapatacak diye böyle işler yapılmaz. Sayaç kısmına katılmıyorum, ayda yılda birkaç kişi girecek diye bunu koymak da şart değil. Ha ziyaretçi durumlarını merak ederseniz o tarz kodlar eklersiniz de, illa SİTEMİZE 9999 KİŞİ GİRDİ tarzı bir yazı şart değil. E-posta listesi ve ziyaretçi defteri gibi şeyler de popülerliğini yitirdi bence. Bilmiyorum ben sıcak bakmıyorum artık onlara. Ayrıca yukarda belirtilen "İyi bir Web sayfasının içinde sadece Internet'te her yerde gördüğünüz bilgiler bulunmaz, sayfayı tasarlayan Webmaster sayfaya kendisinden bir şeyler katmıştır. " maddesiyle de çelişiyor bu.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Olsun sonuçta güzel onları bilenler kendi bildikleri gibi yapar zaten ellerine sağlık arkadaşım.(Klavyene ve mouse'unada sağlık)
  • Yazı güzel ama çoğu kişi resim olayına takılmış, belki de bu yazı dial-up zamanından kalmadır ? Şimdi nerdeyse herkes internete adsl le bağlanıyo ama bu yazı o zamanlardan kalmış olabilir
  • kesinlikle kaile alıancak bi yazı
  • yazı gerçekten çok iyi. Fakat sayfanın ismine takıldım. Sayfanın ismi derken girilen sayfanın ismimi? Sonuçta domain alınırken ahmetinsitesi.com diye alınmışsa kişinin yapabileceği pek bişi yok gibi. Diğer şartlarda zaten domain sayfanın ismi olur kanaatindeyim.
  • webmaster lığa ilk girdiğim amanlar bi metin ziyeterçilerinizle bire bir iletişim kurun , resmi bir siteniz yoksa sen diye hitap edin diyodu hangisine inanıyım?

sayaç konusuna katılmıyorum sadece ben bilsem yeter ziyaretçiye ne mesela google hitini bizimle paylaşmıyor

misafir defterinede katılmıyorum. Profesyönel kaç sitede misafir defteri gördünüz?

katılmadığım bir çok konu var mesela ben resimleri kapatarak giren birinin siteme girmesini istemem, kapattıysa resmi sitelere girsin artiz!

açıkçası ben pek beğenmedim makaleyi
  • Ayrıca bu webmaster kelimesi resmen ayağa düştü. Frontpage'i alıp 2 tablo yapan veya bir forum kuran kendini webmaster ilan ediyor. Tek satır html veya php (asp de olur) yazamayan insanların kendilerini böyle tanıtmaları düşünüdürücü. Olsa olsa en fazla web designer olurlar. Hatta "desinged" falan yazar bu kişiler :)
  • güselmiş ..
    saolasın ...
  • quote:

Orjinalden alıntı: oneex

Ayrıca bu webmaster kelimesi resmen ayağa düştü. Frontpage'i alıp 2 tablo yapan veya bir forum kuran kendini webmaster ilan ediyor. Tek satır html veya php (asp de olur) yazamayan insanların kendilerini böyle tanıtmaları düşünüdürücü. Olsa olsa en fazla web designer olurlar. Hatta "desinged" falan yazar bu kişiler :)

hayır dostum o da webmaster'dır fakat kalifiye webmaster değildir...
  • @oneex
    Görme kusuru olan kişiler internette dolaşmak istediğinde bu web sitesini bir reader ile okuturlar. Doğal olarak bu readerlar resim dosyalarını okuyamadıklarından bunların "alt=" kısmında yazan metni okurlar. Engellileri düşünürsek bu özellik önemlidir.
    Büyük firmalar web sitelerinin dizaynında uyumluluğu hiç dikkate almaz. Bu nedenle bazı sitelerde iç içe iki veya üç adet <html> tag'i bile görebilirsiniz. Ayrıca etkileşimi arttırmak amacıyla javascript kullanırlar ve bu kodlar da genelde IE için dizayn edildiği için (uyumluluğu göz ardı edince) diğer browserlar bu kodları çalıştırmakta sıkıntı çekebilir. Günümüzde HTML 4.0'dan itibaren büyük gelişmeler oldu ve XHTML 1.1, CSS 2.0 ve AJAX doğdu. Bu iki formatı birbiriyle harmanlayınca ortaya profesyonel, engelliler için sorun çıkarmayan, CSS ve AJAX ile güçlendirilmiş web siteleri oluşturulabilir. Fakat XHTML 1.1'in çok katı kuralları olduğu için kimse bu kurallara uymuyor ve hatalı kod içeren site yapıyor (genelde site dizayn eden kişiler bilgisayarında yüklü olan tüm browserlar ile siteyi açarlar, düzgün görünüyorsa tamamdır deyip siteyi bitirirler. Bu browserların hata toleransını hesaba katan az kişi vardır) ve bu siteler malesef pda, smartphone gibi aygıtlar tarafından düzgün görüntülenemiyor.

http://www.w3.org/WAI/intro/accessibility.php

• quote:

Orjinalden alıntı: Twister

@oneex
    Görme kusuru olan kişiler internette dolaşmak istediğinde bu web sitesini bir reader ile okuturlar. Doğal olarak bu readerlar resim dosyalarını okuyamadıklarından bunların "alt=" kısmında yazan metni okurlar. Engellileri düşünürsek bu özellik önemlidir.
    Büyük firmalar web sitelerinin dizaynında uyumluluğu hiç dikkate almaz. Bu nedenle bazı sitelerde iç içe iki veya üç adet <html> tag'i bile görebilirsiniz. Ayrıca etkileşimi arttırmak amacıyla javascript kullanırlar ve bu kodlar da genelde IE için dizayn edildiği için (uyumluluğu göz ardı edince) diğer browserlar bu kodları çalıştırmakta sıkıntı çekebilir. Günümüzde HTML 4.0'dan itibaren büyük gelişmeler oldu ve XHTML 1.1, CSS 2.0 ve AJAX doğdu. Bu iki formatı birbiriyle harmanlayınca ortaya profesyonel, engelliler için sorun çıkarmayan, CSS ve AJAX ile güçlendirilmiş web siteleri oluşturulabilir. Fakat XHTML 1.1'in çok katı kuralları olduğu için kimse bu kurallara uymuyor ve hatalı kod içeren site yapıyor (genelde site dizayn eden kişiler bilgisayarında yüklü olan tüm browserlar ile siteyi açarlar, düzgün görünüyorsa tamamdır deyip siteyi bitirirler. Bu browserların hata toleransını hesaba katan az kişi vardır) ve bu siteler malesef pda, smartphone gibi aygıtlar tarafından düzgün görüntülenemiyor.

http://www.w3.org/WAI/intro/accessibility.php

Haklısın. Engellileri düşünmemiştim. Bir dahaki sitelerde koymaya çalışayım o zaman. Uyarın için teşekkürler.

• uplayalım herkes okusun birşeyler kapsın...
  • tablo yerine css kullanmak çok daha avantajlı.buyrun örnek makale:

http://www.alistapart.com/articles/practicalcss/
  • quote:

Orjinalden alıntı: oneex
    Haklısın. Engellileri düşünmemiştim. Bir dahaki sitelerde koymaya çalışayım o zaman. Uyarın için teşekkürler.

Rica ederim Bu vesile ile web sitesi dizaynının sadece tablo çizmekten ibaret olmadığını da insanlara göstermiş olduk
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.