Şimdi Ara

Web tasarım başlangıç

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28
Cevap
4
Favori
4.435
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba..Kendimi geliştirmek ve bir sahibi olmak için bu işe başlıcam...Bir web tasarıma başlamdan önce nasıl bir başlangıç yapmalıyım.

• Benim görüşüme göre ilk önce web tasarımın hangi kolunu kullanıcağını karar vermen lazım kodlama olabilir tasarım olabilir animasyon olabilir...

Ama sadece html site yapıcam diyorsan photoshop flash gibi programları öğrenmen gerekicek daha sonrada html e çevirirken sayfaları css/xhtml kodlamalarını öğrenmen gerekicek...

Tek tasarım yapıcam diyorsan photoshop ve ai sana yeterli olucaktır...

Animasyon yapıcam diyorsan Flash Studio max after effect gibi programlara yönelmen gerekir...

Programlama yapayım dersen .net asp php gibi dillerden birini bilmen gerekir...

Kısaca bu şekilde anlatılabilir...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Runoart

Benim görüşüme göre ilk önce web tasarımın hangi kolunu kullanıcağını karar vermen lazım kodlama olabilir tasarım olabilir animasyon olabilir...

Ama sadece html site yapıcam diyorsan photoshop flash gibi programları öğrenmen gerekicek daha sonrada html e çevirirken sayfaları css/xhtml kodlamalarını öğrenmen gerekicek...

Animasyon yapıcam diyorsan Flash Studio max after effect gibi programlara yönelmen gerekir...

bu çeşitler için site örneği varmı.
  • quote:

Benim görüşüme göre ilk önce web tasarımın hangi kolunu kullanıcağını karar vermen lazım kodlama olabilir tasarım olabilir animasyon olabilir...

çok iyi anlatmış..

nereden başlarım diğe sorarsan.. html ile başla bunun yanı sıra fireworks veya photoshop ile tasarım çalışmaları yap.. zaten mecburen çalışma yaptıkça ilerletirsin..

• quote:

Orijinalden alıntı: enesaktaş

quote:

bu çeşitler için site örneği varmı.

Bu çeşitler için benim kendime yaptığım nacizane siteme göz atabilirsin orda yaptığım web tasarımlarını - flash siteleri - flash introları - Animasyonları görebilirsin. Ben tasarım ile başladım sadece photoshopta çiziyordum daha sonra yetmedi web sayfasına çevirmem gerektiğini anladım onu yaptım yetmedi sayfalar çok haraketsiz dedim animasyonlar yapmaya başladım şimdi ufak animasyonlar yetmiyor Max öğrenmeye çalışıyorum bu böyle devam edicek önemli olan bir yerden başlaman dostum. Progamlama okudum fakat programlama konusuna hiç girmedim css/xhtml haricinde

• önerin için saol runo.teşekürler.
  • Rica ederim. Kolay gelsin...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Web Tasarım
    11 ay önce açıldı
    web site tasarımı
    geçen hafta açıldı
    Web Tasarım Nedir?
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Öncelikle bütün hepsini öğrenmeye kalkma boğulursun.
    Html kesin kez öğrenmen şart.Photoshop görsel düzenlemeler ve montajlar için kullanman gerekecek süper seviyede bilmen gerekmiyor ancak montaj yapacak ve bir kaç düzeltme gölge felan vercek kadar bilsen yeter.Flashı flash animasyon ve banner yapacak kadar bilmen yeterli yada bilmesende olur.(actionscript)As2 ve As3 girersen başlı başına farklı bir alan farklı bir mesleğin olur.Cssi öğrenmen gerekecek ilgili video ve dersleri vereceğim uzman olmasanda işine yarayacak kadar bilmen yeterli.Javascripti internetten öğrenmen zor programlama yapısı biraz htmlden farklı ve zordur.Javascript üzerine yoğunlaşıp onda uzman olucaksan kursa felan gitmeni öneririm,javascript ile ilgili hazır web sayfana ekleyebileceğin galeriler manşetler felan var bunları editlicek kadar bilsen yeter sana.
    Programlama
    Html şart demiştik.Php veya asp.nete yöneliceksin photoshop flash felan bunlara artık bulaşma programlamaya gireceksen.
    After efects
    Başlı başına bir meslektir. Çokda iyi gelirin olur uzman olursan bir çok ders ve kaliteli kurslar vardır bunun için.
    3DMAX
    Bundada iyi para kazanırsın ve zevklidir.Bunuda kursa giderek öğrenebilirsin.

Şimdi gelelim ilgili öğrenmene yardımcı olacak web sitelerine.
    Html öğrenilecek bir kaynak.Not Defteri programını kullanacaksın hazır çıkan kod cart curt bilmemne programlarını kullanma html öğrenirken not defteri kullanman gerekli ve asla kodları kopyala yapıştır yöntemiyle girme tek tek yaz öğrenme için gerekli bu
    http://www.webdersleri.com/sayfa.asp?id=221
    dreamweaver html öğrendikten sonra bunu muhakkak öğrenmen gerekicek.
    http://yazarlikyazilimi.meb.gov.tr/egitim/Dreamweaver/index.html
    Şimdi Photoshop için görsel dersler.
    http://ankara.meb.gov.tr/sistem/kursiyernet.aspx
    Photoshopu genel hatlarıyla öğretir.
    http://www.grafpedia.com/
    http://psd.tutsplus.com/category/tutorials/
    bunlar ingilizcedir ancak programı çözünce dersleride anlıcaksın bunlar photoshopdaki farklı yöntemleri öğretir grafpedia daha çok photoshopda site yapımlarıyla ilgili dersler mevcut.
    http://yazarlikyazilimi.meb.gov.tr/egitim/Flash/index.html
    flash temel eğitimi
    http://www.flash-arkadash.com/
    flash as2 ile ilgili süper bir kaynaktır.

• Saolun bana yardımcı oldunuz
  • ARkadaşlar merhaba ben herhangi bir siteyi yaptıktan sonra nasıl yayınlayacam bu konuda bana bilgi verirseniz sevinirim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: bilisimemrah

ARkadaşlar merhaba ben herhangi bir siteyi yaptıktan sonra nasıl yayınlayacam bu konuda bana bilgi verirseniz sevinirim...

Teorik olarak bir alan adı (www.benimsitem.com gibi) ve bir web alanına (500 mb alan, 4 gb aylık trafik gibi) ihtiyacınız var.

Barındırma ve Alan Adı kavramlarını öğrenmek için ufak bir Google araştırması yapın. Daha ayrıntılı sonuçlara ulaşacaksınız.
  • Abicim konuyu okudumda kolay bir iş değilmiş.Yapanlara helal olsun vallahi.
  • muratgun çok güzel özetlemişsin teşekürler tavsiyelerin için saol..
    Bir şey sormak istiyorum Fireworks photosp kadar işe yaramazmı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: enesaktaş

muratgun çok güzel özetlemişsin teşekürler tavsiyelerin için saol..
    Bir şey sormak istiyorum Fireworks photosp kadar işe yaramazmı?

yarasa bile döküman ve örnek dersler açısından photoshop çok daha önde.
  • Fireworks kullananda var photoshop kullananda bence 2 sinide öğrenebilirsin benzer programlar hele photoshopu biliosan fireworksde zorluk çekmessin dersleri nette mevcut fireworksun imzamda var görsel anlatım.
  • muratgun kardeşim ve konuya destek verenlere teşekürlerimi sunarım..gerçekten web sayfası düzenleyip sunmak zevkli bir iş..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aktas34 -- 26 Nisan 2010; 0:00:55 >
  • peki joomla olayına ne diyorsunuz arkadaşlar.
  • Tasarımcının işini elinden almak konusunda üstüne yoktur. Heleki insanlaırmız Joomla kurdum webmaster oldum edasında olduğundan onlara göre harikadır. He Joomla'dan para kazanan yok mu? Var. Eklentidir temadır bunlardan malı götüren çok. Ama bi de el emeği göz nuru - artık tabiri cazise - yapılan siteler için felaketin önde gideni. ondandır ki istediği kadar açık kaynak olsun, CMS kullanmam kullananla da kendine webmaster diyorsa muhatap olmam
  • merhaba arkadaşlar;
    şimdi hepiniz iyi güzel yazmışsınız elinize sağlık, yalnız
    bide benim soruma cevap verin şimdi ben html dilini biliyorum ama taple yapısını kullanmadım tasarımları photoshop'dan yapıyorum sağolsun muka'nın paylaşımı photoshop'u öğrenmemde yardımcı oldu neyse konuya gelelim, benim ps'de yaptığım tasarımları dreamwear'ile açtığımda kodlar taple olarak gözüküyor
    yalnız hakan çamoğlu denen adobe serfitikalı adam taple döneminin bittiğini söylüyor iyi güzel ama ps benim tasarımları taple çıkarıyor ben tasarım bozulmadan bunları nasıl div yapacağım
    acill yardım
  • quote:

Orijinalden alıntı: hanım keleşi getir

merhaba arkadaşlar;
    şimdi hepiniz iyi güzel yazmışsınız elinize sağlık, yalnız
    bide benim soruma cevap verin şimdi ben html dilini biliyorum ama taple yapısını kullanmadım tasarımları photoshop'dan yapıyorum sağolsun muka'nın paylaşımı photoshop'u öğrenmemde yardımcı oldu neyse konuya gelelim, benim ps'de yaptığım tasarımları dreamwear'ile açtığımda kodlar taple olarak gözüküyor
    yalnız hakan çamoğlu denen adobe serfitikalı adam taple döneminin bittiğini söylüyor iyi güzel ama ps benim tasarımları taple çıkarıyor ben tasarım bozulmadan bunları nasıl div yapacağım
    acill yardım

O zaman neymiş, PS ile beleşe konmak yokmuş. Yetkin olmak lazımmış. PS'den resimleri aktarmak kodları da kendin yazmak lazımmış

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.