Şimdi Ara

Web sitesi boyutu ne kadar olmalı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
4.340
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

php ile bir web sitesi kurdum butonları css ile degilde image olarak png formatında hazırladım ve hover özelliği içinde 2. butonları kullandım
    ve diger image dosyalarımla sitenin dosyasının toplam boyutu 12MB oldu bu dosya boyutu normal mi yoksa çok mu fazla ve ortalama
    bir web sitesinin host a atılırken ortalama dosya boyutu ne kadar olmalıdır. Konu hakkında bilgisi olanlar yardımcı olursa çok sevinirim,
    ve ayrıca herkese şimdiden çok teşekkür ederim.

• Merhaba

Dosya boyutu önemli değiildir. 12 MB Yerine 120 MB olmasi pek birşey değiştirmez, peki değiştiren nedir?

Değiştiren önemli faktörler CSS dosyasinin karmaşık ve görsel ögelerin o'an yüklenme durumudur. Mesela bir sayfanizda boyutu fazla olan görsel ögeler kullanıyor iseniz yüklenme uzun sürebilir. Ögelerinizde PNG kullanmaniz görselligin daha net olmasini sağlıyor ama bazen gec yüklenmesine sebep olabiliyor. PNG dosyalarini hazırlarken Fireworks CS4 yada CS5 yazılımınıı kullanın, PNG dosyaniz hazir oldugunda "File" menusunun alt taraflarinda yer alan "Wizard" ile website idea boyutuna getirir ve kaliteden ödün vermez.

CSS dosyasinda ise çok fazla karmaşık hale getirirseniz sunucunun okumasi gec olacaktir. Bunun için procssor.com sitesini kullanabilirsiniz. CSS kodlarınızı kopyalarak size düzgün şekilde cıktı verir.

Sunucunun buradaki en büyük payı alıyor. Sunucu saglayiniz iyi bir firma ise bant genişliklerini iyi sunar ve siz de ziyaretcilerinizin daha saglikli gezmelerine yardımcı olursunuz. Bu nedenle kücük firmalar yerine bu işi gercekten önem veren firmalarla calişmanizdir. Örnegin; ihs.com.tr

Ayrıca sunucuya dosya atarken Filezilla programini öneririm.

• Öncelikle yorum ve host için teşekkür ederim fakat sorunumu tam olarak anlatamadım sanırım şu şekilde düzeltiyorum sorumu

bu 12 mb lık dosya içerigi sadece tek bir sayfadan oluşuyor.kullanıcıların ilk ziyareti için bu boyut çok mu yüksek veya ideal bir sayfanın ortalama boyutu
    ne kadar olmalı.

ayrıca butonları Fireworks CS5 ile hazrladım wizard özelliğini bilmiyordum fakat farklı türlerde kaydetmem pek işe yaramıyor açıkcası 2-3 kb oynatıyor sadece
    400kb gibi bir boyutta ise çok birşey ifade etmiyor bu azalma
  • quote:

Orijinalden alıntı: DeMoNofDreaM

Öncelikle yorum ve host için teşekkür ederim fakat sorunumu tam olarak anlatamadım sanırım şu şekilde düzeltiyorum sorumu

bu 12 mb lık dosya içerigi sadece tek bir sayfadan oluşuyor.kullanıcıların ilk ziyareti için bu boyut çok mu yüksek veya ideal bir sayfanın ortalama boyutu
    ne kadar olmalı.

ayrıca butonları Fireworks CS5 ile hazrladım wizard özelliğini bilmiyordum fakat farklı türlerde kaydetmem pek işe yaramıyor açıkcası 2-3 kb oynatıyor sadece

cok yuksek pngleri fireworks de export wizard ile cikart
  • quote:

Öncelikle yorum ve host için teşekkür ederim fakat sorunumu tam olarak anlatamadım sanırım şu şekilde düzeltiyorum sorumu

ne kadar olmalı.

Tüm dosyaların boyutunu 12MB anladim, 12 MB fazlasi ile cok agir bir dosya ve ziyaretcilerinizin bu sayfayi yüklenmesi bekleyecek ve sonra sayfayi gezilmesi saglanacak. Bir ziyaretci maksimum 10 saniye bekler ve daha sonra sayfayi kapatir.

Sayfanizin tam yapisini anlatirsaniz tam şekilde ne yapmanızı gerektiginize yardımcı olabiliriz. Sayfanizin için de fotoğraf serisi mi var? Yada diğer görsel objeler var?

Eğer bir fotoğraf galerisi yaptıysanız bunu Ajax teknolojisi ile yaparsaniz böylelikle ziyaretcinin görmek istedigi fotoğraflar yükleniyor otomatik olarak ve böylece tüm 12 mb yüklenmez.

• siteye herhangi bir içerik atamadım henüz birkaç ufak resim var sadece fakat resimlerin boyutları çok düşük benim sorunum butonlar ile

buton ları iptal edip tekrar farklı butonlar yaptım yaklaşık yarı yarıya düşü toplam boyut
    20civarında buton kullandım ve bunlara rolloverimage özelliğini kullanmak için 20 adet 2. butonlar yaptım (sadece butonlar 5mb)
    butonlar 2 farklı bölgede yer alıyor aslında spry menu bar özelliği ile backgraund yapıp toplam 2 butonlada halledile bilecegini biliyorum fakat
    ben tablo içerisinde ayrı ayrı butonlar kullanmak istiyorum bu seferde karşıma boyut sorunu çıkıyor

şu an toplam dosya boyutum 7 mb oldu

site içerigi genel olarak düz yazı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeMoNofDreaM -- 23 Aralık 2011; 1:28:05 >
  • butonları png olarak değil, html olarak export et(Dosya menüsü - Dışa Aktar - Tür olarak : html and images). o zaman butonları jpeg'e döştürür ve az yer kaplar. meüler daha hızlı çalışır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • butonlarım oval jpeg kullandıgım zaman background bozuluyor
  • quote:

Merhaba arkadaşlar ,

php ile bir web sitesi kurdum butonları css ile degilde image olarak png formatında hazırladım ve hover özelliği içinde 2. butonları kullandım
    ve diger image dosyalarımla sitenin dosyasının toplam boyutu 12MB oldu bu dosya boyutu normal mi yoksa çok mu fazla ve ortalama
    bir web sitesinin host a atılırken ortalama dosya boyutu ne kadar olmalıdır. Konu hakkında bilgisi olanlar yardımcı olursa çok sevinirim,
    ve ayrıca herkese şimdiden çok teşekkür ederim.

- Hover efektleri ve navigasyon için resim kullanmayın. Bu işi CSS ile yapabilirsiniz.
    - PHP gibi bir dil kullanarak tüm resimlerin thumb imagesini oluşturup onu çekin sayfaya. Yani 1600x1200 resim varsa, bunu width="120" height="120" diyerek göstermeyin. PHP ile resim_120_120.jpg gibi bir thumb (küçük resim) oluşturun ve onu çekin. Büyük resmi çekmeniz gerektiği yerde (slayt scripti vb.) linkini büyük resim olarak verin.

12mb bir websitesi için çok çok büyük bir rakam. (Zaten bunun 11.5 mb'si zaten resim dosyasıdır.) Resimlerinizi küçültebildiğiniz kadar küçültün, resim kullanmamanız gereken yerlerde CSS kullanın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aristona_ -- 24 Aralık 2011; 2:32:01 >

• buton boyutlarım zaten 180x40 ayrıca site içerigini henüz yapmadımı ve düz yazı tipinde olucağını belirtmistim yani resim yok
    menüler halinde oluşturmak istemiyordum fakat spry leri kullanarak menüler ile tasarladım yapmak istediğim yöntemle olmasa da
    aynı görüntüyü elde ettim hepinizin ilgisi için teşekkür ederim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.