Şimdi Ara

WEB PROGRAMCILIĞI YARDIM

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
190
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • ARKADAŞLAR BEN WEB PROGRAMCISI VE TASARIMCISI OLMA YOLUNDA İLERLEMEK İSTİYORUM ( %70 PROGRAMCILIK AĞIR BASCAK) ÇÜNKÜ İKİSİ BİRDEN YÜRÜMEZ. HTML VE CSS BİLGİM MEVCUT

SORMAK İSTEDİĞİM ŞUDUR; BANA ÖNEREBİLECEĞİNİZ PROGRAMLAMA DİLLERİ NELERDİR? KAFAMDAN ŞUNLAR GEÇTİ ASLINDA, JSF,PHOTOSHOP,JAVASCRİPT,XHTML,FLASH,ACTİONSCRİPT,DREAMVEAVER,FİREWORKS

ÖNEREBİLECEĞİNİZ BAŞKA DİLLER DE VARSA NOTLARIM ARASINA ALACAĞM ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER.

• Öncelikle bir ayrıştırma yapacak olursak, JSF, JavaScript, XHTML ve ActionScript dilleri, PhotoShop, Flash, DreamWeaver ve Fireworks grafik, metin ve animasyon nesneleri için editörleri temsil eder. Yani son dörtlü birer programlama dili değildir.

Ayrıca, HTML biliyorsan, XHTML'in sadece HTML'in bir üst sürümü olduğunu da bilmen gerek. Ve HTML/XHTML tam anlamıyla bir programlama dili değil, işaretleme dilidir (adından da anlaşılabileceği üzere).

JSF için, çok emin olmamakla birlikte, Java bilmen gerek sanırım. Web söz konusu olduğunda, JavaScript HTML ile kullanılabilen istemci-taraflı bir dildir. ActionScript ise Flash platformu ile kullanılır.

Bunların hepsini birarada öğrenmeye kalkmak sana zaman kaybından başka birşey getirmez. Çünkü zihnin çok farklı alanlara bölünür. Birini yaparken sıkılman diğerlerini öğrenmek için sahip olduğun hevesin de kırılmasına neden olur. O yüzden önce bir sıralama yap. %70 programcılık olacaksa, HTML/XHTML, CSS, JavaScript sıralaması ile önce web'in temel taşları olan istemci taraflı dilleri, sonrasında da JSF, PHP, ASP.Net gibi sunucu taraflı dillerden herhangi birini öğrenmeye bak.

Flash platformuna yönelmek istiyorsan, yine HTML kısmını es geçme. Özellikle JavaScript biliyor olman, ActionScript öğrenme konusunda kolaylık sağlar. ActionScript her ne kadar daha karmaşık bir dilmiş gibi dursa da, JavaScript ile çok benzer yanları vardır (hatta aynı standardı kullanırlar (ECMA-262)).
    Fedora Linux Addict
    Apache Configurator

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.