Şimdi Ara

Web Hacker Olmak İstiyorum Neleri Öğrenmeliyim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
2.989
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • S.a Ben web hacker olmak istiyorum neleri öğrenmeliyim (sadece web) cevaplarsanız sevinirim.

Yada host ne demek onu öğrenebilirsiniz(Not "höst ulan" anlamında falan değildir şikayet etmeyiniz.)

BKZ: Nasıl hekır olunur?

• quote:

Orijinalden alıntı: JhoyJhoy

Forumda yeniyim bilmiyordum özür dilerim bilgilendirdiğin için teşekkürler

dalga geçiyolar seninle.sakın açma konu dışında :D
    http://www.kitapyurdu.com/kitap/default.asp?id=474632

Yahoo da ve Google gruplarda bu işlerle ugraşan gruplar var onlara katılabilirsin. Ancak onlarda imtihan ederek bilgini sorgulayarak gruba katarlar
    Zaman zaman Secure Code adında Bilginc akademide bu konularda egitim verilmektedir.

Hacker olmak için, en az orta seviyede bir sistem bilgisi firewall bilgisi ve iyi bir programlama bilginin olması gerekir.
    Oldukça uzun ve meşakkatli bir yol. Ama olmayacak diye bir şey yok.

• programlamayı illede öğrenmelimiyim phyton öğreniyodum sıkıcı geldi bıraktım

programlamayı illede öğrenmelimiyim phyton öğreniyodum sıkıcı geldi bıraktım

Yapmayı bilmeden yıkmayı nasıl bileceksin?

• Oncelikle, ele gecirmeye calistigin sistemin nasil calistigini ogrenmekle baslayabilirsin. Web hacker olmak istiyorsan web siteleri nasil calisir bunu mantigina oturt.1 ya da 2 programlama diline (php,perl, pytyon vb) hakim olman gerek. C gibi temel diller hakkinda da orta duzey bilgin olmali. İsletim sistemleri, tersine muhendislik, exploiting, tcp/ip gibi konulara da hakim olman gerekli. Bunlar mantiksal olarak oturttuktan sonra klasik sql inj, rfi, xss, lfi gibi yontemlerle hack hayatina giris yaparsin. Bir sure kendini bu sekilde tatmin ettikten sonra daha derinlere inmeye baslarsin.Tum bu dediklerimi yapman da xaten 2-3 yilini alir. Bu arada gruplara da katilabilirsin. Tavsiyem cw'dir. İngilizcen de olursa super olur. Yabanci video ve exploitleri anlayabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lentisel -- 13 Haziran 2013; 15:18:59 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Lentisel

Oncelikle, ele gecirmeye calistigin sistemin nasil calistigini ogrenmekle baslayabilirsin. Web hacker olmak istiyorsan web siteleri nasil calisir bunu mantigina oturt.1 ya da 2 programlama diline (php,perl, pytyon vb) hakim olman gerek. C gibi temel diller hakkinda da orta duzey bilgin olmali. İsletim sistemleri, tersine muhendislik, exploiting, tcp/ip gibi konulara da hakim olman gerekli. Bunlar mantiksal olarak oturttuktan sonra klasik sql inj, rfi, xss, lfi gibi yontemlerle hack hayatina giris yaparsin. Bir sure kendini bu sekilde tatmin ettikten sonra daha derinlere inmeye baslarsin.Tum bu dediklerimi yapman da xaten 2-3 yilini alir. Bu arada gruplara da katilabilirsin. Tavsiyem cw'dir. İngilizcen de olursa super olur. Yabanci video ve exploitleri anlayabilirsin.

++;

programlamayı illede öğrenmelimiyim phyton öğreniyodum sıkıcı geldi bıraktım

Kod yazmayı sevmeyen bir hacker? Üstelik python olmaz o işlere. C gibi low-level şeyler lazım. Sen en iyisi vazgeç bu sevdadan.
  • R.e.d H.a.c.k. Ankara İl Müdürlüğü'nde staja başlamanı öneririm.
    00110000 00110100 00110011 01100010 01100001 00110010 01100011 00110001 00110011 00110110 01100100 00111000 00111000 00110101 01100010 00110101 01100100 00110110 00110110 00110011 01100101 00110000 01100010 01100100 01100100 00111000 01100011 01100010 00111000 00111001 00110110 01100010
  • Eringen değilsen bu işlerden hemen vazgeçmeyeceksen internette bulduğun tüm dersleri izleyerek başlayabilirsin ben web değil ama oyun hackeriyim web dede öyledir herhalde
    öncelikle etrafında dolaşıp bilgi toplarsın, krokilerini incelersin, kabiliyetlerini tam olarak anlarsın, önce ufak zararsız denemeler yapıp hangi harekete ne tepki verdiğini anlamaya çalışırsın. kısacası orayı, orayı yapanlardan çok daha iyi bilmen lazım içeriye sızabilmen için.

analojiye son verip esas konuya gelelim...

iyi ve "gerçek" bir hacker, aynı zamanada çok iyi bir güvenlik uzmanıdır. sistemin özelliklerini, tepkilerini, açıklarını takip eder ve bu şekilde sızmaya çalışır. kısacası gerçek bir hacker olabilmen için önce bu siteler hangi dille, nasıl yazılır, nerede tutulur, aradaki güvenlik önlemleri nelerdir, paketler gelip giderken nerelerden geçer bilmen lazım. bu da ciddi bir araştırma ve bilgi birikimi demek.

yazılımı sevmediğini söylemişsin ama bu iş için hem yazılım, hem de sistem bilgisinin üst seviyede olması gerekir. lamerleri saymıyorum.

• Bug-trace ve tüm güncelleştirmeleri kontrol etmen lazım.

Örnek: google ye ddos atack yapmak saçmalık çünkü kullanıcılarının sayısı yanında yapacağınız saldırının lafı bile olmaz.
    Bunun yerine kernel versiyonu eski olupda yayında olan sunucuların tipine göre bugları okuyup metod geliştirebilirsiniz.

Her ne kadar buglar bir önemli koz olsada gerçekte kullanıcıların (web developer) yazdığı kodlarda olası güvenlik açıklarını ortaya çıkaracak bot yazılımlarına ihtiyacınız olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Failed_disk -- 21 Haziran 2013; 22:13:43 >
    -googleye yazarsın
    -tarar en sonunda bi site bulursun
    -indexi atarsın

index siyah arkaplan ve atarlı bi ergen rap müziği olmalı bu çok önemli
    kurtlar vadisi terk cümlelerde olmazsa olmaz

üzgünüm dostum türkiyede hack alemi böyle gidiyor.
    Uzun zamandır ilgilenmiyorum ama pek değiştiğinide sanmıyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.