Şimdi Ara

WE $øLd Ou® $øuLs 4 RØCK 'n' RØLL [FAN Ve FUN CLUB]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
76
Cevap
0
Favori
2.922
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bildiğiniz gibi forumumuzun bir çok nacizane üyesi rockçı dediğimiz sınıfa giriyor.

Bazıları 60' 70' 80' 90' dinliyor bazıları ise yeni popüler rock denilen türü dinlemekten hoşlanıyor,bende her zaman olduğu gibi düşündüm dedim ki bir sürü rockla ilgili fan club var ama hepsi kendi içinde çalışıyor bunların birde genel paylaşım ağının olması lazım (haksızmıyım).Sonra düşündüm bi Fan Club kuralım adı ne olsun hımm... ,tabi ya dedim Black Sabbath'ın We Sold Our Soul 4 Rock'n' Roll diye albümü vardı adıda hoşuma gidiyor kendimi bildim bileli tamam bu konuyu kurayım ve DH ahaliside bu konuda paylaşım yapıp bir şeyler öğrenmenin tadına varsın.

Şimdi imzaya bakalım:

WE $øLd Ou® $øuLs 4 RØCK 'n' RØLL   [FAN Ve FUN CLUB]

WE $øLd Ou® $øuLs 4 RØCK 'RØLL [FAN Ve FUN CLUB]

[ center] [ image]http://img476.imageshack.us/img476/8243/adszfp0.jpg[/simage]
    [ link=http://forum.donanimhaber.com/m_16341941/mpage_1/key_//tm.htm#16341941]
    [ color=#CC0000]WE $øLd Ou® $øuLs 4 RØCK 'RØLL [ /color] [ color=#000000][FAN Ve FUN CLUB][ /color][ /center][/link]

İmza İçin Koddaki Spaceleri (Boşlukları Silin)

Üye Olmak İçin : Sadece Bir Defa Beni Ekle Demeniz Ve En Az Bir Defa Paylaşım Yapmanız Gerekir.

Kurallar:Kavga Yok, Şu Grup Daha İyidir Yok, Küfür Yok, Saygı Ve Sevgi Var.

Üyeler
    1-'AlchollicA (Kurucu)
    2-*DeWYeard (İlk Üye)
    3-You Shook Me
    4-J a C K a L
    5-radyasyo_N
    6-_VermillioN_
    7-DrynhwyL
    8-killercreek
    9-masterrr
    10-Cone
    11- fth-21
    12-serious_captain
    13-savageness

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlcohollicA -- 25 Nisan 2008; 19:53:55 >

• gzl bir fan cluba benzior inş tutar ilk üye ben oliim bari
  • Ekledim Seni DeWYeard Bu arada kurduğum bütün fan clublara üyesin dostum benim.

Bu arada, Rock and Roll
    Rock 'n' roll olarak da anılır 1950lerin Amerika'sında ortaya çıkmış bir müzik türüdür. Bu tarihten sonra hızla ilk önce tüm ülkeye, ardından da tüm dünyaya yayılmıştır. Bu müzik türü, daha sonra sadece rock olarak adlandırılıcak müzik türlerine bölünmüştür. Rock and roll ve daha sonra aldığı haller, 1950lerden 1990ların ortasına kadar en çok dinlenen müzik türlerindendir. Genellikle elektro gitar, bas gitar ve bateri eşliğinde çalınan müziğe bazen piyano ve org da eşlik eder. Gitar tarafından değiştirilmeden önce, saksafon bu türde en çok kullanılan müzik aletiydi.

Bu resmi severim

• heyyy aman tanrım yupii beni de yaz a rocker soul is more important than virgin blood
  • quote:

Orjinalden alıntı: You Shook Me

heyyy aman tanrım yupii beni de yaz a rocker soul is more important than virgin blood

Rocker soul is more important than Virgin blood

Güzel söz
  • Şimdi Sıradan Bütün Grupların Bazı Özelliklerini Yazıcam

Iron Maiden, İngiliz bir Heavy metal grubudur. Heavy Metal müziğinin ve bir alt dalı olan New Wave Of British Heavy Metal'in öncülerindendir.

Ülke: Londra, İngiltere

Kuruluş tarihi: 1975

Türleri : Heavy metal, Hard rock

Dağıtım: EMI
    Sanctuary Records
    Columbia Records
    Portrait Records
    Capitol
    Epic
    CMC International

Üyeleri :
    Bruce Dickinson
    Dave Murray
    Adrian Smith
    Janick Gers
    Steve Harris
    Nicko McBrain

Eski üyeler:
    Clive Burr
    Paul Di'Anno
    Blaze Bayley
    Dennis Stratton
    Doug Sampson
    Tony Parsons
    Dave Mac
    Paul Cairns
    Paul Todd
    Dennis Wilcock
    Terry Wapram
    Thunderstick
    Tony Moore
    Ron Matthews
    Bob Sawyer
    Terry Rance
    Paul Day
    Dave Sullivan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlcohollicA -- 3 Ağustos 2007; 18:41:45 >

• Black Sabbath`in elemanları bir işçi sehri olan Aston (Birmingham, İngiltere) da birbirlerinden bir mil uzaklıkta yetiştiler ama çocukluk arkadaslıkları pek de dotça değildi.Genç John Michael (Ozzy Osbourne) (3 Aralık 1948) mahallenin kabadayısı Frank Anthony (Tony Iommy) (19 Şubat 1948) tarafından eziyet görüyordu. Öte yandan Terrance Geeze Butler (17 Temmuz 1949) ise gizem ve fanteziye kurulu bir dünyada yaşayan fazlasıyla asi bir serseriydi. Üclüde müziğe birbirlerinden habersiz basladılar ve farklı gruplarda çaldılar, ama çaldıkları gruplar çabucak sönüyordu. Sonunda kendilerini davulcu William Bill Ward ( 5 Mayıs 1948 ) la birlikte aynı grupta buldular. 1967 de `Polka Turk`u oluşturdular. (Vokalde Osborne ,Iommi gitarda, bassta Butler, davulda Wards , ritmik gitarda Jimmy Philips ve saksofonda Acker.) Philips ve Acker sonradan atıldılar. Ve dörtlü kendisini Earth |Blues Company| olarak adlandırdı. Bu adı daha sonra kısaltarak `Earth` yaptılar. Blues ve rock müziği yapan grup bir çok yerel klüpte çalmaya basladılar ve hatta kendilerine küçük bir izleyici kesimi edindiler. 1969 `da Iommi Jethro Tull ile birlikte çalmak için gruptan ayrılmasına rağmen birkaç ay sonra yeni bir fikirle eski grubuna geri döndü. İnsanların korkmak için korku filmlerine para verdiren fenomenden etkilenen Iommi korkunç müzik yapmaya karar verdi. Tarihin değişimi başlıyordu. Butler'in gizeme olan ilgisi ile gazlanan grup esrarlı ve düşündürücü sözleri olan şarkılar müziği insana korku veren şarkılar bestelemeye başladılar. Wicked World ve efsanevi şarkılarından biri olan Black Sabbath 'ıda içeren Black Sabbath albümünü 1930'ların Boris Karloff filmlerinden esinlenerek yine aynı isimle Black Sabbath olarak çıkarttılar. Sanırım kaderin tuhaf bir oyunu grubun gelişmekte olan kariyerini nerdeyse durduracak bir olay tam tersine çevirdi, grubu kendilerine özgün bir yere kavuşturdu. 1970 de daha kendi isimlerini taşıyan albümlerini çıkarmadan kısa bir süre önce Iommi bir iş kazası sonucu sağ elinin parmak uçlarını yitirdi. Solak gitarist hassas parmaklarıyla gitarin perdesine basmayı çok acı verici bulduğundan geçiçi olarak plastik parmaklık takmaya basladı , ayrıca daha alcak bir ses tonu vermek ve daha kolay çalmak için gitarin akordunu değiştirdi. Sonuç şarkılarının sözlerini yakalayan kasvetli, blues esintili temalarla birleşen derin, çamurlu ve boğuk bir sesti. Çoğunluğu Butler tarafından bestelenen şarkılar kötülük, şeytan, büyücülük ve savaş temalarına dayanıyordu. Black Sabbath 1970 de piyasaya çıktı ve İngiliz listelerinde 13. sıraya girdi. Arkasından 1971 de bunu gercek bir Heavy Metal albümü olan Paranoid izledi. Bu albümde Osbourne`un feryat eden vokellerinin dehşetli karışımı Iommi'nin akıcı, sürükleyici gitar rifleri Butler'ın gümbürdeyen bası ve Ward'ın coşkulu davulu albümü büyük bir ticari başarıya ulaştırırken War Pigs, Paranoid ve 99'da Grammy de "Best Metal Perfermance" alan Iron Man gibi heavy metal klasiklerini çıkarttılar. Paranoid isimli şarkı aslında Iommy'nin albümün sonunda kalan boşluğu kapatmak için aklındakı bir melodiyi diğer elemanlara söylemesiyle ortaya çıkmıştı.Parçaları gönderdikleri plak şirketi Paranoid'i o kadar beğendiki gruba bile haber vermeden albümün ismini Paranoid olarak değiştirdi. Paranoid İngiltere listelerinde 1 numara olurken, Amerika listelerinde 8 numaraya kadar çıktı. Takribi 1 sene listelerde yer alan albümle grup hem Atlantik'in iki yakasında mükemmel ve ateşli bir hayran kitlesi kazandı hemde platin plak aldı. Grubun şeytani armonik sesleri ve yaşam tarzları başta bahsettiğimiz tutucu organizasyonlar ve de aile grupları tarafından nefretle izlenmeleri sonucunu doğurdu. Bugüne kadar tüm üyelerinin çoğunluğunun sadık katolikler olmasına rağmen şeytanın kilisesi (Church of Satan) Black Sabbath'ın müziğini kucakladı ve grup üyeleri kendi baglı oldukları kilise tarafından şeytana tapmakla suçlandı. Alkol ve uyuşturucuya dayalı çılgın yaşantıları haklarındakı söylentileri iyice arttırdı ve grup dünyadaki milyonlarca anne ve babanın korkulu rüyasi oldu. Daha sonra aynı yıl Sweet Leaf adli haşhaş taraftarı Into The Void ve Children Of The Grave destanlarından oluşan Master of Reality adlı albumu 1971'in Ağustosunda çıkardılar. Master Of Reality Amerikan listelerinde ilk ona girdi ve neredeyse bir sene bestseller olarak kalmayı basardı. `Volume 4` 1972'de yayınlandı. Los Angeles'taki Record Plant'ta kaydedilen albümdeki şarkı sözleri haşhaşin faziletlerini sürmekten kokainin yol açtığı deliliği anlatmaya dönüştü. Aslında bu grubun bir bakımada kendini anlatmasıydı. Bu albümde Supernaut ve Under The Sun gibi orjinal ötesi, güçlü sözlü şarkılara extra olarak melodik yönü ağır basan ve grubun müziksel simgelerinden biri haline gelen Laguna Sunrise ve Cornucopia enstrümentalleri yer alıyordu. Heavy Metal'in onaylı klasiklerinden birisi 1973'de yayınlanan Sabbath Bloody Sabbath, Killing Yourself To Live , Looking For Today ve en son Metallica tarafından coverlanan Sabbra Cadabra gibi tamamen aşmış şarkıları ile Sabbath'ın artık bir firma olduğunun kanıtı olup grup tarihinin zirve noktalarından biridir. Ancak şunu da söyleyebiliriz, bu Sabbath'ın son orjinal albümü ve son klasiğidir. 1975'deki Sabotage yarı istekli bir çaba olmasına rağmen grubun düzenleyiciliği , söz yazarlığındaki ustalıklarını ve yapımcılığını bir kez daha tüm dünyaya gösterdi. Synthesizers dünyasına talihsiz bir elektronik seyahatti, Techical Ecstasy( 1976) ve grubunda çöküş dönemiydi. Bir yandan grup üyelerinin kişisel yasantıları kontrolden çıkarken diğer taraftan iç gerginlik 8. albümü yazarken dayanılmaz bir hale gelmisşti. 1977'de Ozzy gruptan ayrıldı ve yerine eski Savoy Brown şarkıcısı Dane Walker getirildi. Never Say Die (1978) şarkısından kısa bir sure önce Ozzy gruba geri döndü ve bir sene sonra grubu temelli terk ederek 80 ve 90'larda basarılı bir şekilde tek başına kariyerini sürdürdü. (Kim ne derse desin harika bir solo kariyeri vardır.) Black Sabbath'ın geleceği pekte pembe gözükmüyordu. Eski Rainbow'un solisti Ronni James Dio'yu alan grup 80'lere Heaven and Hell ile ümit verici başladı. Ama Dio'nun 1982'de ayrılmasıyla vokalist pozisyonu bir döner kapıya benzemeye başladı. (eski Deep Purple Ion Gillan, Glen Hugker ve Tony Martin) 1986'da Butler ve Ward dahi Black Sabbath terk etmişti. Sadece tek orjinal üye kalan lommi 1990'lara kadar albüm çıkarmaya devam etti. 1997'de Osborne, lommi ve Butler Ozzy nin Ozzfest Summer Fest turunda davulda Faith No More dan Mike Bordin'le tekrar sahnedeydiler. 4 Aralık 1997'de Ward Birmingham'daki NEC Konser Salonunda onlara katıldı. (1985'deki Live Aid de bir defalık şov ve 1992'deki kısa bir araya geliş sayılmazsa) bu 20 yıldan beri ilk kez orjinal Black Sabbath tarafından yapılan gercek bir şovdu. Bu şovda önemli noktalardan biriside Sabbath'in ilk günkü gibi heyecan ve istekle çalmasının yanısıra Iommy'nin gözlerindeki gurur parıltısıydi. Şov sonunda yıkılmamış bir komutan edasıyla Iommy, davulunun önünde eğilen Wards ve Ward'in elini öpen bir Ozzy dikkatlerden kaçmıcaktı. Şovdan seçilen ve canlı parçalardan oluşan album 1998'de piyasaya çıkarıldı (Reunion) ve bunu Dünya çapında hâlâ devam etmekte olan bir tur izledi. Grubun Reunion'da yer alan ve bonus olarak düşünülmüş Psycho Man artık ellili yaşlarını aşmış bu dinazorlarin son hitleri idi. Black Sabbath günümüzde hâlâ yaşanan geri kafalılığa bundan tam 30 yıl öncesinden seslenmiş bir gruptur. Şarki sözleri aşktan sevgiden bahsetmeyebilir, kabul belki çok agresiftirler ama onların çocuklukları, yaşamları, hayatın bu agresifliği içinde geçmiştir. Ozzy 8 kardesiyle aynı odada yaşayan, çocukluğunu aynı pantalonla tamamlamış okula gitmesi gereken yaşta Birmigham'in demir madenlerinde, şehir mezbahasında çalışmıştır. Onların hiç bir zaman konserlerinde civcivleri ezdikleri, inekleri patlattıkları görülmemiştir. Bu konuda kayda geçen tek olay Ozzy'nin bir turne dönüşü sabah öten bir horozu tekmelemesi ve bir konserde sahneye atılan bir yarasayı Ozzy'nin oyuncak zannedip ısırmasından ibarettir.

Büyük ihtimalle bundan sonra ne Iommy'nin insani çığrından çıkaran nağmelerini ne Ozzy'nin acılı haykırışını ne de Butler ile Ward'un patlayıcı ritm kesintilerini dinleyemeyeceğiz. Onlar Birmigham'ın işçi sınıfı ailelerinin Atlantik'in her iki yakasında isimleri bilinen gururları, Onlar müzik tarihinin kendinden sonrakilere en fazla ilham veren idolleri.

Ülke İngiltere
    Kuruluş tarihi: 1969
    Türleri:

Heavy Metal
    Hard Rock
    Firma:

Warner Bros.
    Vertigo Records
    I.R.S. Records
    EMI
    Sanctuary
    Üyeleri:

Ozzy Osbourne
    Tony Iommi
    Geezer Butler
    Bill Ward
    Eski üyeler:

Ronnie James Dio
    Vinny Appice
    Ian Gillan
    Geoff Nicholls
    Tony Martin
    Cozy Powell
    Neil Murray
    Bobby Rondinelli
    Laurence Cottle
    Terry Chimes
    Jo Burt
    Bob Daisley
    Bev Bevan
    Dave Spitz
    Eric Singer
    Glenn Hughes
    David Donato
    Ray Gillen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlcohollicA -- 3 Ağustos 2007; 18:43:35 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    I Can Football > Fan Club !
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Metallica ABD'li heavy metal grubu. Thrash metal akımının kurucusu, ve 80'li yılların en iyi ve en ilham verici metal grubu kabul edilir. 60 milyonu ABD'de, 40 milyonu da dünyanın geri kalanında olmak üzere yaklaşık 100 milyon albüm satışı bulunan grup, müzik tarihinin ticari olarak en başarılı metal gruplarından biridir. Konser satışları açısından da Amerikan müzik tarihinin en büyük 13. topluluğu konumundadır.

Gruptan Megadeth grubunun kurucusu Dave Mustaine, 1986 yılında bir trafik kazasında ölen Clifford Lee Burton ve Metallica ile yollarını kendi isteği ile ayıran Jason Newsted gibi isimler gelip geçmiştir. Ron McGovney ise grubun orjinal bas gitaristi olup, ilk albümden kısa bir süre önce Cliff Burton ile yer değiştirmiştir. Grup enteresan bir şekilde bir gazete ilanıyla kuruldu. İlk albümleri 1983'te çıkardılar. Kill'em All adıyla çıkan ilk albüm metal dünyasında çılgınca karşılandı. İkinci albüm Ride the Lightning ile grup Avrupa'da turnelere çıkmaya ve imza dağıtmaya başladı. Master of Puppets albümü ile thrash metal zirveye taşındı ve grup heavy metalin lokomotif gruplarından biri oldu.

Topluluğun ilk üç albümünde bas gitar çalan Cliff Burton, 1986 yılında İsveç'te bir konser dönüşü yaşanan trafik kazası neticesinde hayatını kaybetti. Cliff Burton'un ölümünden sonra yerine Flotsam & Jetsam isimli gruptan Jason Newsted geçti. Grup, ...And Justice for All albümü ile grup yavaş yavaş yeraltından çıkıp popüler müziğin önemli gruplarından biri olmaya basladı. 1991'de kendi adlarını taşıyan albümleri grubu dünyanın en tanınan metal grupları arasına sokmuştur. Sonrasında gelen Load ve Reload albümleri eski hayranlarını hayal kırıklığına uğratırken gruba yeni jenerasyon hayran kitlesi kazandırdı ve grup birçok ödül daha kazanıp yoluna güçlenerek devam etti. Sonrasında gelen Garage Inc. ve Symphony & Metallica (S&M) albümleriyle grup popülerliğini korudu. 2000'li yıllarda Napster davası ve bas gitarist Jason Newsted'in gruptan ayrılması grubu içinden çıkılmaz durumlara sürükledi. 2003 yılında bir dönem Ozzy'nin (Ozzy Osbourne) bas gitarcısı olan Rob Trujillo gruba katıldı, fakat o sırada albüm kayıtları sona ermek üzere olduğundan bas gitarı o değil, aynı zamanda prodüktörleri olan Bob Rock çaldı. 2003 yılında yayımlanan son albümleri St. Anger, çiğ soundu, garip davulları, Hetfield'ın cilasız vokal performansı ve hiçbir solo olmaması gibi nedenlerle çok tartışıldı ve karışık eleştiriler aldı. Grup 2005 yılı sonunda 15 yılı aşkınlık prodüktörleriyle yollarını ayrdı ve birçok önemli isimle çalışmış olan Rick Rubin'le çalışmaya karar verdi. Şu sıralarda yeni albüm çalışmalarını sürdürmekte olan Metallica'nın bu albümünün 2007 yılında yayımlanması bekleniyor.

Metallica, Türkiye'de biri 1993 yılında İnönü Stadı'nda, diğeri de 1999 yılında Ali Sami Yen Stadı'nda olmak üzere iki konser vermiştir

Kuruluş Yeri San Francisco, ABD
    Müzikal Tür Heavy Metal
    Thrash Metal
    Aktif Olduğu Yıllar 1981'den beri

Önemli Albümler 1983 Kill'em All
    1984 Ride the Lightning
    1986 Master of Puppets
    1988 ...And Justice for All
    1991 Black Album
    1993 Live Shit: Binge & Purge
    1996 Load
    1997 ReLoad
    1998 Garage Inc.
    1999 S&M
    2003 St. Anger
    2004 Some Kind Of Monster (EP)

Grup Üyeleri James Hetfield
    Lars Ulrich
    Kirk Hammett
    Robert Trujillo

Eski Üyeler Dave Mustaine
    Ron McGovney
    Clifford Lee Burton
    Jason Newsted

Bu resmin posteri odamda duruor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlcohollicA -- 3 Ağustos 2007; 18:46:06 >

• Beni de yaz Bi Deep Purple , Metalica , Pink Floyd , Led Zeppelin dinlemeyen bana göre insan değil R.Stonesi unutmayalm
  • Ekle
  • quote:

Orjinalden alıntı: J a C K a L

Beni de yaz Bi Deep Purple , Metalica , Pink Floyd , Led Zeppelin dinlemeyen bana göre insan değil R.Stonesi unutmayalm

Harikasın dostum tam benim dinlediğim adamlar
  • MettallicA hayranıyım adamlarım...

Ayrıca

Kiss
    Manowar
    Iron Maiden
    Cradle Of Filth
    Dimmu
    Hammerfall
    Aerosmith
    RHCP
    Muse<3(İlk göz ağrım)(5.sınıftan beri dinliyorum bunları)
    Deep Purple

Ha diceksiniz bunlar dinlenir mi evet benim kulağıma hoş geliyor..
  • güzel olmuş bu kulüp ama kulüp adı gramere aykırı olmuş "our souls" olacak
  • quote:

Orjinalden alıntı: _VermillioN_

MettallicA hayranıyım adamlarım...

Ayrıca

Kiss
    Manowar
    Iron Maiden
    Cradle Of Filth
    Dimmu
    Hammerfall
    Aerosmith
    RHCP
    Muse<3(İlk göz ağrım)(5.sınıftan beri dinliyorum bunları)
    Deep Purple

Ha diceksiniz bunlar dinlenir mi evet benim kulağıma hoş geliyor..

quote:

Orjinalden alıntı: DrynhwyL

güzel olmuş bu kulüp ama kulüp adı gramere aykırı olmuş "our souls" olacak

Sizleride ekleyimmi dostlarım?

Dostum şarkılarda ve şarkılarla ilişkili şeylerde gramer aranmaz bu da bir albüm adı orijinalde bildiğiniz gibi,ama olsun seni kırmıyım ve imzalar ve klubün adını souls yapalım ama imzanın resmine uğraşamıcam

Edit: Son paragraf eklendi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlcohollicA -- 3 Ağustos 2007; 11:10:41 >

• işte rocker kardeşler burda buluşsun artık
  • quote:

Orjinalden alıntı: AlchollicA

quote:

Beni de yaz Bi Deep Purple , Metalica , Pink Floyd , Led Zeppelin dinlemeyen bana göre insan değil R.Stonesi unutmayalm

Yukarıdakileri dinlemeyip , müzik diye "laf salatası" dinleyenlere , yada müziği sadece dım tıs dım tıs şeklinde ritm sananlara insan değil demek de pek doğru değil , kendi tercihleridir "müzik dinlememek".
    Ama rock dinliyorum diyenler mutlaka 60 ları , 70 leri ve 80 leri bilmelidir.
    Bob Dylan , Beatles, R.Stones , Led Zeppelin , D.Purple , P.Floyd , B.Sabbath , Judas Priest, Iron Maiden, Helloween ve unuttuğum daha niceleri...
    Müzik diye tabir edilen bazı şeyler gelip geçicidir , kalıcı olanlar ise bellidir...
    .
    Bir de şöyle bir düşüncem var. Arada başka enstrumanlar kullanılsa da , Rock müzik genel olarak gitar üzerine kuruludur. Ancak gitar kullanıp da , parçalarında gitar sololara yer vermeyen gruplar bana pek rock müzik yapmıyorlarmış gibi geliyor. Belki Rock ama , diyet rock gibi birşey , yağı , tuzu ve biberi yok...
    .

not : beni kulübe eklemeyin lütfen , kulüplerin bir işlevi olmadığını düşünüyorum.

• Pink Floyd,

İngiliz progresif ve psychedelic rock grubu.

1965 yılında Syd Barrett(gitar), Roger Waters(bas gitar), Nick Mason(Davul) ve Richard Wright(Keyboard) tarafından kurulmuştur. Syd Barrett grubun kurulduğunda Sigma 6 olan ismini iki blues ustası Pink Anderson ve Floyd Council'in isimlerini birleştirerek "The Pink Floyd Sound" olarak belirlemiştir. İlk zamanlar yerel bir kitleye sahip olsalar da kullandıkları görsel efektler ve sahne performansları ile kısa denilebilecek sürede ulusal kitleye sahip olmuşlardır. Kurulduğu zamanlar grupta Bob Klose adlı bir gitarist daha bulunmaktaydı ancak daha sonra müzikal farklılıklar yüzünden gruptan ayrıldı. Arnold Layne single'ı ile müzik dünyasına girdiler. İlk albümleri The Piper at the Gates of Dawn bir şarkı dışında tamamen Barrett imzalıydı. Kompleks bir sound'a sahip bu albümden sonra 1969 yılında Syd Barrett'in yaşadığı uyuşturucu sorunları ve şizofreni hastası olması nedeniyle gruba David Gilmour(gitar) katılmıştır. A Saucerful of Secrets grubun beş kişi ile yayınladığı tek albümdür. Ancak Barrett, sadece Jugband Blues adlı şarkıyı yazmış ve Remember A Day'de gitar çalmıştır. Sorunlarının artmasıyla sadece söz yazarı olarak grupla anlaşan Syd daha sonra gruptan ayrılmıştır

4 kişi kalan Pink Floyd 1969'da ilk iki LP'lik albümleri Ummagummayı çıkarmışlardı. İlk LP'si 4 tane canlı performanstan ikinci LP ise grubun solo çalışmalarından oluşmuştu. Daha sonra çıkardıkları Atom Heart Mother,Meddle ve Obscured By Clouds ile grupça psychedelic müziğin en güzel örneklerini vermişlerdi.

1973 yılında çıkardıkları Dark Side Of The Moon adlı albüm 40 milyondan fazla satarak dünyanın en çok satan rock albümü olmuştur. Bu albümle beraber grubun basçısı Waters'ın grupta egemenliği daha ön plana çıkmıştır. Dark Side Of The Moon'dan 2,5 yıl sonra 1975 yılında 6 ay süren bir stüdyo çalışmasının ardından Wish You Were Here piyasaya çıktı. Albümde yer alan Shine On You Crazy Diamond Barrett'ın anısına yapılmıştır. Bu albümden sonra Pink Floyd çalışmalarına iki yıl ara verdi. 1977' de yine bir Harvest yapımı olan Animals'ı piyasaya çıkardılar. George Orwell'in ünlü eseri Hayvan Çiftliği'ne nazireten, çeşitli kişilik yapılarının birer hayvan olarak sembolize edildiği albüm oldukça ilgi çekti. Aynı yıl haziran ayında bir ABD turu yaptılar.

Animals' ın ardından 1979 yılında piyasaya çıkan The Wall, Pink Floyd'un bir diğer önemli albümüdür. Bu albümde "Pink" adındaki bir karakterin doğumundan itibaren olan süreç incelenmiş, savaş, babaya duyulan hasret, eğitim sistemi, aldatma gibi konular işlenmiştir. Aynı ismi taşıyan bir filmi de vardır.

1983'te, The Wall'dan artan parçalar ile yapılan The Final Cut, aynı zamanda grubun bir kriz içerisinde olduğunun açık göstergesi olmuştur. Roger Waters'ın, Richard Wright'ın albümde çalmasına izin vermemesi ve Nick Mason'ın albümdeki bazı parçalarda çalmasını istemeyişi sonucu Richard Wright gruptan ayrılmış, David Gilmour da sadece tek parça seslendirmiştir. Bir süre sonra Roger Waters ile David Gilmour arasındaki anlaşmazlık sonucu Roger Waters grubu terk etmiştir.

1983'ten sonra 1994'e kadar grup elemanlarının solo albümleri yayınlamakla beraber, 1987 yılında Roger Waters olmadan yaptıkları ilk albüm olan A Momentary Lapse of Reason piyasaya çıktı. Ancak Roger Waters'ın grubu dava edeceği yönündeki tehditleri sonucu, albümde Pink Floyd adı altında sadece David Gilmour ve Nick Mason çalmış, Richard Wright ise albümde çalan diğer sanatçılar arasında gösterilmiştir.

1994'te David Gilmour, Wright ve Mason The Division Bell albümünü yayınladılar. Bu albüm çıkışından iki hafta sonra ABD' de 1. sıraya yükseldi.

Pink Floyd aynı yıl içinde iki CD'den oluşan Pulse adlı konser albümünü çıkardı.

1981 yılındaki Earls Court (Londra) konserinin ardindan bir daha sahnede birlikte görülmeyen grubun orijinal kadrosu, 2 Temmuz 2005 tarihinde Londra Hyde Park'ta düzenlenen Live 8 yardım konserlerinde bir araya geldi ve "Breathe", "Money", "Wish you were here" ve "Comfortably Numb" parçalarını canlı olarak çaldı.

Grup kurucularından Syd Barrett, 7 Temmuz 2006'da hayatını kaybetmiştir.

Kuruluş Yeri:
    Cambridge, İngiltere

Müzikal Tür:
    Psychedelic rock

Aktif Olduğu Yıllar:
    1965 ve sonrası

Önemli Albümler:
    Dark Side Of The Moon, The Wall, Wish You Were Here, Meddle, Animals

Grup Üyeleri:
    David Gilmour
    Nick Mason
    Richard Wright

Eski Üyeler:
    Roger Waters
    Syd Barrett
    Bob Klose

Pulse'dan 3 - 4 şarkıyı izleme imkanını buldum hedefim, hepsini izlemek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlcohollicA -- 3 Ağustos 2007; 18:48:55 >

• quote:

Orjinalden alıntı: HeIIoweeN

quote:

quote:

Yukarıdakileri dinlemeyip , müzik diye "laf salatası" dinleyenlere , yada müziği sadece dım tıs dım tıs şeklinde ritm sananlara insan değil demek de pek doğru değil , kendi tercihleridir "müzik dinlememek".
    Bob Dylan , Beatles, R.Stones , Led Zeppelin , D.Purple , P.Floyd , B.Sabbath , Judas Priest, Iron Maiden, Helloween ve unuttuğum daha niceleri...
    Müzik diye tabir edilen bazı şeyler gelip geçicidir , kalıcı olanlar ise bellidir...
    .
    Bir de şöyle bir düşüncem var. Arada başka enstrumanlar kullanılsa da , Rock müzik genel olarak gitar üzerine kuruludur. Ancak gitar kullanıp da , parçalarında gitar sololara yer vermeyen gruplar bana pek rock müzik yapmıyorlarmış gibi geliyor. Belki Rock ama , diyet rock gibi birşey , yağı , tuzu ve biberi yok...
    .

not : beni kulübe eklemeyin lütfen , kulüplerin bir işlevi olmadığını düşünüyorum.

Tamam eklemem dostum.Ve düşüncene kesinlikle katılıyorum özellikle solosuz rock olmaz anlayışına

• quote:

Orjinalden alıntı: HeIIoweeN

quote:

quote:

.
    .

pop müzik niye dinlerler anlamış değilim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi You Shook Me -- 3 Ağustos 2007; 11:13:33 >

• Deep Purple
    1968 yılında Londra, İngiltere'de kurulmuş bir hard rock grubudur. Led Zeppelin ve Black Sabbath ile birlikte hard rock ve heavy metalin öncülerinden sayılır. Grup adını Peter De Rose’un bestelediği aynı isimli parçadan almıştır.

1968 yılında Searchers topluluğunun davulcusu Chris Curtis önderliğinde kurulan efsanevi Deep Purple, ilk aşamada tuşlu çalgılarda Jon Lord, bas gitarda Nick Simper ve gitarist Richard Hugh (Ritchie) Blackmore'dan kuruluydu.

İlk olarak Roundabout ismiyle tanındılar. Bir kaç gün içinde Curtis ayrıldı. Dave Curtis ve Bobby Woodman da isteneni veremeyince onların boşaltıkları yerler Rod Evans ve Ian Paice tarafından dolduruldu. Deep Purple adını aldılar ve kısa bir İskandinavya turundan sonra, topluluk ilk albümünü kaydetmeye koyuldu. "Shades Of Deep Purple" "Hey Joe" ve 45'likler listesinde zirveye oynayan "Hush" gibi meşhur parçaların yeniden sunumlarını barındırıyordu. Yabancı topraklarda ünleri daha hızlı yayılan grubun uzun turneleri sona erdiğinde kendi ülkelerinde tanıtıma devam ettiler. Tina Turner, Neil Diamond gibi isimlerle birlikte çalışmalar da yapan Deep Purple kendi belirlediği çizgiyi korumaya da özen gösterdi.

1969 temmuzunda, Evans ve Simper, Episode Six'ten gelen Ian Gillan ve Roger Glover ile yer değiştirdi. Klasik Deep Purple olarak akıllara kazınacak bu yeni kadro Lord'un yazdığı "Concerto For Group And Orchestra"yı Londra Fiarmoni Orkestrası ile kaydettiler. Ardından gelen ve "Speed King" ve "Child In Time" gibi parçaları içeren "Deep Purple In Rock" çalışması topluluğun ağır metal türünün vazgeçilmezleri arasında yer alacağını duyuruyordu. Gillan'ın güçlü sesi müziklerine yeni bir boyut kazandırmış oluyordu. Bu yeni kazanılmış şöhret Avrupa kıtasında "Black Night" ile iyice perçinlenecekti. "Strange Kind Of Woman" listelerde iyi bir noktaya gelen bir başka çalışma oluyordu. "Fireball" ve "Machine Head" ise zirveye adını yazdıran iki albüm oldu. Son saydığımızın içindeki parçalardan biri olan "Smoke On The Water" sert rock müziğin tarihine geçmiş bir çalışma olma başarısını gösterecekti... Albüm aynı zamanda topluluğun kendi kurduğu Purple Plakçılıktan çıkan ilk albüm oldu. Platin plak ödüllü "Made In Japan" canlı sunumlarıyla neler başarabileceklerini çok iyi ortaya koyuyordu.

Üyelerin kendi aralarında ise ipler son derece gergindi. "Who Do We Think We Are!" bu çok başarılı kadronun bitişinin habercisi olacaktı. Gillan ve Glover'ın ayrılışı, David Coverdale ve Glenn Hughes'in gelişiyle yeni özellikler kazanan topluluğa yine de epey pahalıya mal olacaktı. "Burn" ve "Stormbringer" İlk 10 listesinde başarılı oldular. Blackmore'un istediği bu değildi. Gidişattan memnun olmayan Blackmore 1975 mayısında Rainbow'u kurmak amacıyla Deep Purple'dan ayrıldı. Bir anlamda onu yetim bıraktı. Tommy Bolin Mor Topluluk'a "Come Taste The Band" albümünde eşlik etti. Ne var ki, farklı tarzlarının birlikte yürümesi mümkün değildi. Deep Purple üyeleri yol ayrımındalardı. Sonuç olarak her biri farklı bir yol izleyerek müzik yaşamlarına kendi oluşturdukları topluluklarda ya da başka müzisyenlere eşlik ederek devam ettiler. Madde bağımlısı Bolin ise bir kaç ay sonra uyuşturucudan öldü.

"En İyileri" albümleri, toplama çalışmalar, Deep Purple'a doyamayanları bir süre daha oyaladı. 1984 yılında Gillan, Lord, Blackmore, Glover ve Paice "Perfect Strangers" çalışmasını tamamladıklarında bir "yeniden birleşme" rüzgarı siyordu. İkinci bir deneme "The House Of Blue Light" ise Gillan ile Blackmore arasındaki bir tartışmadan dolayı başlar başlamaz bitiverdi. Rainbow eski üyesi Joe Turner, Gillan'ın boşalttığı yeri 1990 yılının Deep Purple'ı yeniden canlandıracak "Slaves And Masters" albümü sırasında doldurdu. Gillan 1993'te topluluğa yeniden katıldıysa da hemen ardından ayrılıverdi. Yolgeçen hanına dönen Deep Purple'ı, "babası" Blackmore, yine bıraktığında bu sefer yerini bir başka yetenekli isim Joe Satriani alıyordu. 1996'daki "Purpendicular"ı kaydeden kadro Steve Morse, Lord, Gillan, Glover ve Paice'den oluşuyordu. Şimdi ise Morlar, yapımcılarının peşi sıra çıkardıkları toplama albümlerle; "altın diskler", "binyılın seçmeleri", "özel bölümler" ile müzik severlerin karşısına çıkıyor...

Deep Purple, Led Zeppelin ve Black Sabbath gibi öncü topluluklardan önce ağır metal basit, kaba bir müzik türüydü. Bu topluluklarla birlikte ağır metal yeni, daha soylu bir kimlik kazandı.

Ülke:
    İngiltere

Kuruluş tarihi:
    1968–1976;
    1984 ve sonrası

Türleri:
    Heavy Metal
    Hard Rock

Firma:
    Edel Müzik

Üyeleri:
    Ian Gillan
    Steve Morse
    Roger Glover
    Don Airey
    Ian Paice

Eski üyeler:
    Ritchie Blackmore
    Jon Lord
    David Coverdale
    Glenn Hughes
    Rod Evans
    Tommy Bolin
    Joe Lynn Turner
    Joe Satriani
    Nick Simper

Ritchie babaya hastayım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlcohollicA -- 3 Ağustos 2007; 18:52:36 >

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.