Şimdi Ara

wd1001fals sürekli tikleyerek çalışması[Ses eklendi][ÇÖzülmedi-değişim yapıldı]] (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
0
Favori
1.039
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aynı diski haricide kullanıyorum sesi muazzam. Motor sesi ve tıkırtı sesi kırıla gidiyor.
    Bende sistem tek plaka 512 lik Seagatelerde sessiz sedasız çalışıyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dellino

Aynı diski haricide kullanıyorum sesi muazzam. Motor sesi ve tıkırtı sesi kırıla gidiyor.
    Bende sistem tek plaka 512 lik Seagatelerde sessiz sedasız çalışıyorlar.

üç plaka oldugu ıcınmı oyle tıktık dıye ses yapıyor dınledınızmı sesı acaba
  • Sürekli açık durmuyor ama açtığında bahsettiğin sesleri ben de duyuyorum.
  • bu pekı 3 plaka olmasındanmı bu kadar ovduklerı performans canavarı bumu yanı cıft ıslemcılı
  • quote:

Orijinalden alıntı: laaz

bu pekı 3 plaka olmasındanmı bu kadar ovduklerı performans canavarı bumu yanı cıft ıslemcılı

3 plaka olmasının performans ile alakası yok. Diskin depolama kapasitesinin yüksek olmasından dolayı ve buna bağlı kayıt için yüzey ihtiyacının fazla oluşu.
  • sesi dinledınızmı pekı neden kaynaklanıyor olabılır
  • quote:

sesi dinledınızmı pekı neden kaynaklanıyor olabılır

İlk linkdeki siteden dinleyemedim. Rapid üyelik istiyor

You want to download the following file:

http://rapid_share.com/files/348823887/Not.m4a | 1044 KB

Currently a lot of users are downloading files. Please try again in 2 minutes or become a Premium member

Please note, the server is not going to check again within the next 2 minutes if downloading is possible again. To provide a fair platform, all user get the same options. Your last attempt was 31 seconds ago.

• quote:

Orijinalden alıntı: krm-iks

quote:

sesi dinledınızmı pekı neden kaynaklanıyor olabılır

İlk linkdeki siteden dinleyemedim. Rapid üyelik istiyor

You want to download the following file:

http://rapid_share.com/files/348823887/Not.m4a | 1044 KB

Currently a lot of users are downloading files. Please try again in 2 minutes or become a Premium member

Please note, the server is not going to check again within the next 2 minutes if downloading is possible again. To provide a fair platform, all user get the same options. Your last attempt was 31 seconds ago.

PM:d

• Smart bilgisi sorunsuz, yani diskte görünen hiçbir sıkıntı yok.

Upload ettiğin dosyayı indirdim uzantısı m4a, quicktime gibi hantal bir program kullanmıyorum, m4a to mp3 converter buldum ama dosyayı çeviremedi.

yani bilinen bir formatta kaydetseydin sesi de dinleyebilseydik m4a nedir yaw.

ona keza imageshacktede başlamadı.

Bu diyeceğim saçma gelebilir ancak şu smart bilgisini birde everest programıyla bakıp resmi koyarmısın? mümkünse yeni bir sürüm olsun.

load unload cycle count değeri bu diskte olması gerek ama hdtune smart bilgisinde göremedim (yanlızca load cycle count var). Bunu istememin nedeni, kafa park etme olayı. Genelde disk kafa park ettiğinde (8 sn işlem yapmayan kafa park ediyor - protective head parking deniyor) bu ses gelir ve load unload cycle count değeri 1 tane artar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi revenger11 -- 11 Şubat 2010; 11:52:06 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: revenger11

Smart bilgisi sorunsuz, yani diskte görünen hiçbir sıkıntı yok.

Upload ettiğin dosyayı indirdim uzantısı m4a, quicktime gibi hantal bir program kullanmıyorum, m4a to mp3 converter buldum ama dosyayı çeviremedi.

yani bilinen bir formatta kaydetseydin sesi de dinleyebilseydik m4a nedir yaw.

ona keza imageshacktede başlamadı.

Bu diyeceğim saçma gelebilir ancak şu smart bilgisini birde everest programıyla bakıp resmi koyarmısın? mümkünse yeni bir sürüm olsun.

load unload cycle count değeri bu diskte olması gerek ama hdtune smart bilgisinde göremedim (yanlızca load cycle count var). Bunu istememin nedeni, kafa park etme olayı. Genelde disk kafa park ettiğinde (8 sn işlem yapmayan kafa park ediyor - protective head parking deniyor) bu ses gelir ve load unload cycle count değeri 1 tane artar.

wd1001fals sürekli tikleyerek çalışması[Ses eklendi][ÇÖzülmedi-değişim yapıldı]]

• Seagate seçili iken almışsın görüntüyü, Western'i seçip bir daha koyarmısın.
  • harddisk bozuk.

bu problem genelde birden fazla plaka kullanan harddisklerde karşılaşılıyor. benim eski harddiskim de 320 gb seagate'di ve 2 plaka vardı içinde. aynı problem bende de oldu, hiçbir yazılım problem olarak göstermiyor bu durumu. ben 50 çeşit yazılım denemişimdir herhalde. harddiski ilk kullandığım zamanlar çok nadir oluyordu. daha sonra iyice coşmaya başladı, sürekli tık tık sesleri gelmeye başladı. ses dosyasını dinledim, aynı bendeki sorun. bu tıklamalar olduğu zaman bile hiçbir yazılımda sorun varmış gibi gözükmüyor. ne testi yaparsanız yapın hiçbir sorun çıkmıyor fakat birden harddisk bocalamaya başlıyor, daha önce hiç bad sector olmayan harddiskin yarısı bad sectörlü çıkıyor ve çok çok kısa bir süre sonra da mefta oluyor. hiç çalışmıyor.

dediğim gibi, genelde birden fazla plaka kullanan harddisklerde oluyor sorun. 850 mb'lık harddisklerin olduğu zamanlarda bile arşiv yapan birisi olarak harddiskler konusunda tecrübeli olduğumu rahatlıkla söyleyebilirim. kesinlikle ama kesinlikle tek plakalı harddisk alın, birden fazla plaka kullanılan harddiskler genelde tek plakalı harddisklere oranla çok daha fazla sorun çıkartıyor. zaten mantık olarka tek plaka ile hata oranı %5 ise, çift plaka olduğunda bu oran da doğru orantılı olarak artıyor.

• O zaman vatana iade ediyim yine aynisindanmi aliyim yoksa onerebileceginiz varmi
  • vatanı aradım getırın degıstırırız dedı buyuk ıhtımalle kafa vurması dedi eleman bakalım goturcem ne olcak
  • Şöyle bir durum var arkadaşlar, bende western digital hem 500gb caviarblack hem de 1tb caviar black var. Windows7 kullanıyorum ve, eğer bu sistemi 500gb lık harddiske kurarsam, o zaman bilgisayardan hiç ses gelmiyor, ne 500gb lık harddiskten, ne de 1tb lık harddiskten,ikiside gayet sessiz çalışıyorlar, iki harddiskede büyük dosyalar attım, sürekli yazma/okuma yaptırdım filan hiç ses yok ikisinde de.

Ancak windowsu 1tb lık caviar blacke kurarsam, bu sefer 1tb lık harddisk çok sesli çalışmaya başlıyor. Sürekli tık tık tır tır sesler geliyor, bariz duyuluyorlar. Diğer 500gb lık harddisk sessiz çalışmaya devam ediyor, ancak 1 tb lık feci ses çıkartıyor. Tekrar windowsu 500gb lık harddiske kurarak, bu harddisklerdeki ses sorunundan kurtuldum. Şuan 500gb lık harddiskte windows kurulu, ve hangi harddiskte yüklenirsem yükleneyim, hiçbirşekilde kasadan bir tane tık diye bile ses gelmiyor.

Nedeni çözebilmiş değilim

• laaz,

kafa vurma değil o sorun. eğer kafa vurma teşhisi koyarlarsa garanti kapsamı dışı koyabilirler çünkü kafa vurma genellikle darbelerden kaynaklanır. çok bilmiş, kıl bir teknik servis çalışanına denk gelirsen kafan ağrır. eğer mırınkırın ederlerse dersin ki bu problem kafa vurma değil, birden fazla plaka teknolojisiyle üretilmiş harddisklerde yaşanan kronik bir sorun, açın google ı aratın dersin, gıklarını çıkartamazlar. sıfır hdd alacaksan bence yine aynı harddiski al, ya da imkanın varsa samsung f serisine yönel. yanılmıyorsam 2 yıldan fazla garanti veriyor wd. her harddiskte sorun çıkacak diye bir kaide yok fakat ben senin yerinde olsam ilk mesajımda da dediğim gibi kesinlikle tek plakalı bir harddisk alırdım, sonuçta içine arşivini atıyorsun aylarca uğraştırın arşivin bir anda pırr diye uçabiliyor. son olarak da, eğer aynı harddiskin sıfırıyla deşitirirlerse, çok önemli verilerini düzenli olarak yedekle başka bir harddiske. harddisk bozulsa da film, oyun gibi verilerinden olursun en fazla.

erai,

senin harddiskde de sorun olma olasılığı yüksek. yaptığım biraz felaket tellallığı gibi oluyor fakat ne yazık ki son yıllarda çıkan harddisklerde hata oranı çok çok yüksek. ben 5 harddisk almışımdır ve garantiye gitti hepsi, hem de çok titiz kullanmama rağmen. çevremdeki arşivcilerde de sorunsuz harddisk yok gibi uzun süreler zarfında.
    normalde her harddiskten ses gelir, özellikle belli bir süreyi doldurduktan sonra tıpkı araba motorunun açılması gibi sesler de çoğalır fakat bu sesler standarttır. mesela bir dosya transferi yapıyorsun ve ses geliyor. bu ses sürekli aynı olmalı. mesela cızırcızırcızır sesi geliyor, bu ses standart bir harddisk sesi fakat o cızırtıların arasında tik tak diye arada bir de olsa ses geliyorsa, bu o harddiskin sağlıklı olmadığının göstergesi. yani harddiskten gelen ses sürekli aynı olmalı. bir de mesela harddisk bilgisayarı çalıştırdığında sessizdir fakat win7'e girince, yani masaüstü gelince ses yapmaya başlıyorsa pek hayra alamet değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: kontendoo

birden fazla plaka teknolojisiyle üretilmiş harddisklerde yaşanan kronik bir sorun,

ne gibi bir sorun bu? ve bu soruna yol açan tam olarak nedir?
  • sorun değil ya wd cb 1tb asıl sorunu o şanlı olanlarda sessiz oluyor.ben de aldım bahsettikleri kadar ses yoktur dedim.eski hdd gibi çatır çutur sesler geliyor ama performansına diyecek hiçbişeyim yok çok iyi..
  • quote:

Orijinalden alıntı: revenger11

quote:

Orijinalden alıntı: kontendoo

birden fazla plaka teknolojisiyle üretilmiş harddisklerde yaşanan kronik bir sorun,

ne gibi bir sorun bu? ve bu soruna yol açan tam olarak nedir?

bu soruna yol açan harddisk mimarisi. normalde diyelim ki tek plakalı 500 gb bir harddisk alıyoruz. bu harddiskin hata oranı %5 ise, bu harddiskten 2 tane aldığımızda, herhangibirinin bozulma olasılığı otomatikman %10'a çıkıyor. yani çift plakanın bozulma olasılığı daha fazla oluyor. çok aşırı bir teknik bilgiye sahip değilim çalışma prensibi konusunda fakat yabancı forumlarda bu konu hakkında birkaç yazı okumuştum. kısaca, bu birden fazla plaka teknolojisini en fazla kullanan firma seagate'di fakat mühendislik hatası yüzünden 320 ve 500 gb'lik bazı modellerde, hata oranının %60-70 civarında olduğu iddia ediliyor. elbette yeni çıkan birden fazla plakalı harddisklerde böyle skandal bir oran yok fakat yine ihtiyatlı davranmaktan fayda var. sonuçta içine belki de aylarca uğraşıp oluşturduğumuz verileri koyuyoruz. en güvenlisi olmalı. performans benim için 3. plandadır. önce güvenlik, sonra fiyat, sonra hız.

• vatana iade ettim bakalım yenısınden ses cıkıcakmı aynı urunu deılde baska bır urun almamı onerırmısınız acaba örnek samsung
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.