Şimdi Ara

WD My Passport SSD 512GB USB 3.1 Gen 2 - 499 TL - Hepsiburada

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
1
Favori
2.009
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Type-C destekli. Type-A dönüştürücü ile geliyor. Ürünün piyasaya çıkış fiyatı 200$. Amazon.com'da 180$'a satılıyor şu anda. Ürünün içinde dahili şifreleme yazılımı var. exFAT olarak biçimlendirilmiş şekilde geliyor. İsterseniz NTFS olarak biçimlendirip TRIM komutunun çalışmasını sağlayabilirsiniz. Az sayıdaki TRIM desteği olan harici disklerden biri. 3 yıl garantisi var.
    Ben dahili bir disk almayı planlarken bu disk karşıma çıktı. İşletim sistemi kurup dahili disklerle aynı performansı alabilirsiniz ya da oyun konsolunuzda kullanıp oyun yükleme sürelerini düşürebilirsiniz. Bu döviz kurunda kaçmaz bence.
    Vodafone çarkından gelen 300/25 kupon ile birlikte 474 liraya geldi bana. Vodafone kullanıyorsanız şansınızı deneyin derim.

www.hepsiburada.com
    WD My Passport SSD 512GB USB 3.1 Gen 2 Gümüş Taşınabilir SSD Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/wd-my-passport-ssd-512gb-usb-3-1-gen-2-gumus-tasinabilir-ssd-wdbkvx5120psl-wesn-p-HBV000007FJZT

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -dehşet- -- 9 Mayıs 2020; 17:14:19 >

• Düşünenler için fiyat oldukça uygun ama Amazon fiyatı 180 USD değil. 89.90USD. Sürekli boot disk olarak kullanacaklar için ısınma, kablosunun arada veri aktarımını durdurması, bootlar arasında sistem diski olarak görmemesi gibi birkaç olumsuz yorum gözüme çarptı. Sonuçta zaten harici disk formatında kullanım odaklı bir ürün ve boot disk olarak kullanımı ilave bir imkan gibi görmek lazım. TR şartlarında fiyatı oldukça iyi. Orası ayrı konu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oup59 -- 9 Mayıs 2020; 14:34:19 >
  • oup59 kullanıcısına yanıt
    Amazon fiyatı düşürmüş. Yine de kargo ve gümrük ile beraber 141$'a geliyor.
    Bu diski özel yapan TRIM desteği. TRIM desteği olmasaydı almazdım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • -dehşet- kullanıcısına yanıt
    Hocam dediğim gibi bu tarz bir ürün düşünen için bu fiyatı çok iyi ve TRIM desteği de ilave ve çok güzel bir özellik. Yazdıklarımı paylaşımınıza zarar vermek için yazmadım.Şu an gayet sıcak fırsat. Sadece merak eden/düşünenler için olumsuz yorumları bir gözden geçirip özetledim.
  • oup59 kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler değerli yorumunuz için. Karşı görüş belirtmek için cevap vermemiştim. Forumdaki tüketici hakları ile ilgili yazılarınız yeter.
    Saygılar

Tüketici hakları konusunda oldukça katıyımdır. Elimden geldiğince bilgilendirmeye çalışıyorum. Çoğu kullanıcı süreç zor, firmalar engel çıkarıyor diye haklarını aramaktan imtina ediyor.
    Zaten fiyatlar saçma sapan bir hal aldı. İnsanlar çuvalla para ödeyip bir de kusurlu ürün kullanmak durumunda kalmasın istiyorum.

Not: Ayrıca ben de 1 adet sipariş verdim. USB-C SATA kutu, USB-C/USB-C kablo ve USB-C/USB-A çeviriciye zaten hiç para etmez deseniz 100TL eder.
    İçindeki M.2 Sata SSD oem üretim ve Milan II modeli olarak geçiyor. Muhtemelen Sandisk üretimi. Kutunun etiketini kaldırınca altıdan bir vida çıkıyor.
    Bu vida sökülüp M.2 SSD haricen anakarta takılarak kullanılabilir veya daha büyük kapasiteli M.2 SATA SSD takılabilir. Modelte 2TB'a kadar ürünler var.
    O yüzden içindeki kartın 2TB M.2 Sata SSD desteklediğini düşünüyorum.

USB-C kutuyu NVME destekli değil. O modeller ile karıştırılmasın. NGFF M.2 SATA SSD destekli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oup59 -- 9 Mayıs 2020; 15:48:59 >

• bir süredir harici ssd bakıyordum, haber veren arkadaşa teşekkür ediyorum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 2499 tl diye gören gören bir ben miyim? 2 ile 4 arasında boşluk uzun olmalı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Babangida Babayaro

2499 tl diye gören gören bir ben miyim? 2 ile 4 arasında boşluk uzun olmalı.
    başlıga 512 ssd ne ara 2.5 milyar oldu diye girdim
  • Son 9 tane kaldı. Konuyu açtığımda 70 taneydi.

SSD geldi.
    WD My Passport SSD 512GB USB 3.1 Gen 2  -  499 TL  -  Hepsiburada

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -dehşet- -- 12 Mayıs 2020; 15:38:56 >
  • windows ve macbooka aynı anda direkt uyumlu mudur sandisk extreme modeli gibi mi yani ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oz7oz -- 12 Mayıs 2020; 20:0:54 >
  • oz7oz kullanıcısına yanıt
    Evet

sandisk extreme kovalıyordum sayenizde bundan aldım 1 tane çok teşekkürler.
  • oz7oz kullanıcısına yanıt
    Extreme biraz daha iyi. IP55 sertifikası var. Pasaport 3, Extreme 5 yıl garantili.
    Pasaport'u hızlıca inceledim.
    Kasası sert plastikten imal edilmiş, sağlam bir yapısı var, gümüş kısmı parmak izi tutuyor. Çok hafif.
    Performansı günlük kullanımda dâhili bir SSD'den çok farklı değil. Kronometre ile yaptığım ölçümlerde GTA V'in yüklenme süresi Sandisk Ultra 3D 500 ile birebir aynı çıktı.
    TRIM komutunun devreye girmesi için diski NTFS olarak biçimlendirdim.
    SSD'nin eksi tarafı ısınıyor olması. 80GB boyutundaki bir oyunu atarken 65 dereceye kadar çıktı.
    Daha fazla zorlamadım ama Anandtech'in incelemesinde tek seferde 250GB yazma işlemi yapıldığında diskin sıcaklığının 75 dereceye yükseldiği ve throttling yaptığını okudum. Throttling sebebi ile yazma hızı 60MB/s seviyelerine düşüyormuş.

• Boyutunu merak edenlere.

WD My Passport SSD 512GB USB 3.1 Gen 2  -  499 TL  -  Hepsiburada

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 750 tl olmuş
  • okko kullanıcısına yanıt
    Fiyat artmadı aslında Hepsiburada'nın stoğu tükenince başka bir satıcının fiyatı görünür oldu.
  • okko kullanıcısına yanıt
    Bir adet stok girilmiş.

• quote:

Orijinalden alıntı: -dehşet-

Extreme biraz daha iyi. IP55 sertifikası var. Pasaport 3, Extreme 5 yıl garantili.
    Pasaport'u hızlıca inceledim.
    Kasası sert plastikten imal edilmiş, sağlam bir yapısı var, gümüş kısmı parmak izi tutuyor. Çok hafif.
    Performansı günlük kullanımda dâhili bir SSD'den çok farklı değil. Kronometre ile yaptığım ölçümlerde GTA V'in yüklenme süresi Sandisk Ultra 3D 500 ile birebir aynı çıktı.
    TRIM komutunun devreye girmesi için diski NTFS olarak biçimlendirdim.
    SSD'nin eksi tarafı ısınıyor olması. 80GB boyutundaki bir oyunu atarken 65 dereceye kadar çıktı.
    Daha fazla zorlamadım ama Anandtech'in incelemesinde tek seferde 250GB yazma işlemi yapıldığında diskin sıcaklığının 75 dereceye yükseldiği ve throttling yaptığını okudum. Throttling sebebi ile yazma hızı 60MB/s seviyelerine düşüyormuş.
    sandisk extreme ve wd my passport ssd aynı ürünler temelde ip55 sertifikasının bence bir anlamı yok böyle bir üründe ama olması hoş bir artı diyelim yine garanti de iyi ama ben wd daha şık olduğu için aldım şahsen ve içini açmak zor değil sandisk gibi kutuya zarar verme ihtimali yok kapasite artırmak için

hala almayı düşünen varsa ikisi de güzel ürünler

wd malzemeden mi çalmış önemsememişler mi bilinmez wd nin ısınmasının sebebi sticker yok :D sandisk te var ama ona rağmen diski zorlamadığınız sürece tek seferde 100-150gb üzeri veri yazmazsanız my passport ssd de ısınma da sorun değil ki kendisinden 2 katı fazla paraya satılan zamzung t5 e göre kesinlikle alınır ve stoğa eklenen sonuncuyu da ben aldım sanırım :) hayırlı olsun size de

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.