Arkadaşlar 750 GB WD Harici Harddiskim var. Problemim şu , ben bu hdd üzerinden dizilerimi izlerken, telefon çaldığında yada bi işim olduğunda durduruyorum. Daha sonra diziyi devam ettirdiğimde , ilk 2-3 saniyeyi oynatıp takılıyor , daha sonra normale dönüyor. Bu hdd yi normal veri transferinde kullanırkende böyle.
İstediğim ise şu , bu hdd ' nin "boşta kalma süresi" gibi bir olayı varmıdır ? Anladığım kadarıyla film dizi veri transferi ne olursa olsun 5 saniyeden yüksek veri okutmaya ara verdin mi (5 saniyeden tam emin değilim) hdd kendini boşa atıyor. Haliyle film dizi yada veri transferine devam etmeye çalıştığında kendisini toparlamak için 2-3 saniyelik bir donma yaşatıyor ekranda. Bu boşa alma süresine geçiş olayını uzatabilcek bir yöntem yada bu problemi çözebilcek bir yöntem biliyormusunuz.
HDD bir süre işlem yapmayınca, HDD'nin bir özelliği olarak bekelemeye geçer, yani durur. HDD'ye tıkladığınızda ise bir süre bu HDD'nin normal hızına ve kontrole geçmesini beklersiniz. HDD'de bulunan bir dosyaya ihtiyaç duyduğu anda sistemin tekrar bu HDD'yi hazır duruma getirmesi bir süre alır. Bu HDD'lerin mekanik yapısından kaynaklanır yani bir sorun teşkil etmez. 2-3 saniye oynamasının sebebide önbellekte yer alan dosyanın oynatılıyor olmasıdır. Kısacası HDD'nin sistemle irtibatını kesin, videoyu yeniden dediğiniz gibi duraklattıktan sonra oynatın, 2-3 saniye yine oynar. Sonra bir anda kesilir. Ya da HDD' devreye girer ve kaldığı yerden devam eder.
quote:
Orijinalden alıntı: makedonn
HDD bir süre işlem yapmayınca, HDD'nin bir özelliği olarak bekelemeye geçer, yani durur. HDD'ye tıkladığınızda ise bir süre bu HDD'nin normal hızına ve kontrole geçmesini beklersiniz. HDD'de bulunan bir dosyaya ihtiyaç duyduğu anda sistemin tekrar bu HDD'yi hazır duruma getirmesi bir süre alır. Bu HDD'lerin mekanik yapısından kaynaklanır yani bir sorun teşkil etmez. 2-3 saniye oynamasının sebebide önbellekte yer alan dosyanın oynatılıyor olmasıdır. Kısacası HDD'nin sistemle irtibatını kesin, videoyu yeniden dediğiniz gibi duraklattıktan sonra oynatın, 2-3 saniye yine oynar. Sonra bir anda kesilir. Ya da HDD' devreye girer ve kaldığı yerden devam eder.
(((((( : Çok teşekkür ederim , benim anlattığım şeyi daha bi toparlak şekilde söylemişsin. Bende tam olarak "NORMALDE SORUN OLMAYAN" bu olayın, canımı sıktığını ve bu bilgisayarın hdd ile erişimini kesme süresini atıyorum 10 saniye değilde 30 dk yaparsam , en azından filmi durdurduğumda 2-3 saniyeden sonraki takılma kısmını aşarım. Yani bunun bir registry kaydı yada ne bileyim bir yöntemi varmıdır sormak istediğim bu aslında
Böyle bir yöntem yok maalesef..
?
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme