Şimdi Ara

WD Green mi yoksa WD Blue HDD mi almalıyım ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.104
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Daha çok veri depolamak ama az da olsa birincil disk olarak kullandığım SDD'me sığmayan program ve oyunları çalıştırmak için sizce WD Green serisi bir HDD mi yoksa WD Blue mu tercih etmeliyim ?

Sadece veri için olsa greeni hemen alırdım ama bahsettiğim gibi az da olsa başka uygulamalar da yükleyeceğim için açıkcası kafam biraz karıştı. Bu programlar acaba greende çok mu yavaş çalışır ?

Yardımlarınız için teşekkürler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-CB55A5E95 -- 27 Mayıs 2015; 19:08:43 >

• Sadece depolama amaçlı ise green, hem depolama hem program - oyun çalıştırmak istiyorsanız blue tercih etmelisiniz.
  • Blue modelini tercih ediniz.
  • blue
  • Blue

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hadi ben farklı bir şey söyleyeyim. Sistemde mekanik disk yok ve SSD kullanıyorsunuz. Eğer PSU, CPU Soğutucu, Kart, Kasa fanları sessizse sisteminiz açık mı kapalı mı anlayamazsınız. Tablet bilgisayar gibi yani. Açıkken tek fark ışığının yanması. Şimdi sessizlik hastası çok kendimden biliyorum Eğer gerçekten sıfır ses konusunda hassaslığınız varsa ne olursa olsun o sisteme Green alın. Fakat bu kadar abartmaya ne gerek var ufak bir uğultudan sebep derseniz de Greenle falan hiç uğraşmayın Blue ile performans elinizin altında olsun. Greenler 5900-7200rpm arası seyrediyor ara arada kafa park ediyor. Uyanması ufak bir zaman alabilir. Dediğim gibi sessizlik hastası olmayana Blue hastasına ne olursa olsun Green.

Hard disklerin ses yaptğı çoğu kişi tarafından bilinmiyor. İçindeki plaka 7200 devir/dakikada saniyede 120 tur yapıyor ve sanılanın aksine içinde hava var. Bu durumda fan sesine çok benzer bir hava sürtünme sesi duyuluyor. Ve karıştırılıyor. Sessizlikten hiç bahsetmemişssiniz bile. Fakat hard disklerde performansın yanında bir de ses kriteri vardır

Düzenleme: Yanlış kelime

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CVenturas -- 27 Mayıs 2015; 18:00:37 >

• CVenturas kullanıcısına yanıt
    Aslında benim sistemde eski bir 320 GB'lık bir Seagate Barracuda HDD var. SSD alınca onu yedekleme, veri depolama için kullanmaya başlamıştım. Tabi artık kapasite yetmiyor, dolayısıyla yeni bir HDD almaya karar verdim.. Mevcut HDD'yi de fazla ses yapmaması için sistem ayarlarından 5 dakika içinde kapanacak şeklinde ayarladım, o yüzden diskin ne kadar ses yapıp yapmadığını açılıp kapanırken anlıyorum. Zaten sistemimde sessiz fanlar kullanıyorum. Disk çalışırken sesi beni bilgisayarı uzun süreli kullanımda rahatsız ediyor açıkcası, hiç etmiyor diyemem. Sizin de bahsettiğini gibi ses konusu da aslında önemli bir kriter. Ama onu da işin içine katınca iş iyice içinden çıkılmaz bir hal alıyor :) Bir tarafta gürültü diğer tarafta ise performans. Daha önce bahsettiğim gibi, SSD'de yer kalmamasında ötürü az da olsa programları HDD'den kullanacağım için direk green alayım diyemiyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    WD purple alınır mı
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lonesoldier

Aslında benim sistemde eski bir 320 GB'lık bir Seagate Barracuda HDD var. SSD alınca onu yedekleme, veri depolama için kullanmaya başlamıştım. Tabi artık kapasite yetmiyor, dolayısıyla yeni bir HDD almaya karar verdim.. Mevcut HDD'yi de fazla ses yapmaması için sistem ayarlarından 5 dakika içinde kapanacak şeklinde ayarladım, o yüzden diskin ne kadar ses yapıp yapmadığını açılıp kapanırken anlıyorum. Zaten sistemimde sessiz fanlar kullanıyorum. Disk çalışırken sesi beni bilgisayarı uzun süreli kullanımda rahatsız ediyor açıkcası, hiç etmiyor diyemem. Sizin de bahsettiğini gibi ses konusu da aslında önemli bir kriter. Ama onu da işin içine katınca iş iyice içinden çıkılmaz bir hal alıyor :) Bir tarafta gürültü diğer tarafta ise performans. Daha önce bahsettiğim gibi, SSD'de yer kalmamasında ötürü az da olsa programları HDD'den kullanacağım için direk green alayım diyemiyorum.

Green konusunda daha fazla tatmin olmak isterseniz incelemeleri izleyip okuyabilirsiniz. İnceleme sitelerinde genelde memnun kalınmasına karşın kullanıcıların bazıları şikayetçi. Ses için küçük bir kumar oynar mısınız bilemiyorum Teşvik gibi olmasın ama ben oynardım sanırım

• quote:

Orijinalden alıntı: Lonesoldier

SSD aldıktan sonra eski diskimi aynen senin gibi 5 dakikada uyumaya ayarlamıştım.
    WD Blue ile değiştirdikten sonra buna bile ihtiyaç duymadım. Beni rahatsız eden bir ses kesinlikle yok. Hatta geceleri download'a bıraksam bile mışıl mışıl uyuyorum.

Yine de garantisini veremem tabii. HDD birebir aynı model olsa bile gürültü yönünden farklılık olabiliyor.

• Dovahkiin kullanıcısına yanıt
    Yalnız Blue'da 1TB üstü disk yok sanırım. O zaman ne yapacağız, ben almışken yüksek kapasitede bir disk almak istiyordum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-CB55A5E95 -- 27 Mayıs 2015; 22:46:51 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.