Şimdi Ara

wd elements; yenisini alma vakti mi gelmiş? (re-allocated sector)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
254
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • üç yıllık emektar, bir çok kez yere düşüp hala dayanan disk henüz smart testlerini (hhd tune, diskinfo, wd utiliry) geçse de bu değerin yüksek olduğunu gördüm. dün tüm diske sıfır yazma yaptım, bugün ise windows üzerinden yavaş format attım. şu an ise 35mb/s gibi bir hızla kopyalama yapmaktayım. şu şekilde sağlam gözükse de emin olamıyorum. usb3'e terfi etmeyi düşünürken bunu ne yapacağımı kara kara düşünür oldum.

nihayette, eğer daha ömrü var ise kullanmaya devam ederim. güzel bir kampanya ile usb3'e terfi edebilirim, bu diski kardeşime bırakırım, fakat bunu elimden çıkartmam ne kadar doğru olur? ölmek üzere olan bir diski satmak etik olmaz haliyle. ya da kardeşimin veri kaybı yaşamasının da sorumlusu olmak istemem.

buyun smart bilgileri;

wd elements; yenisini alma vakti mi gelmiş? (re-allocated sector)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scorn -- 10 Şubat 2013; 21:15:56 >

• Alsan iyi olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: KeiLe*

Alsan iyi olur

eski disk çöp mü, az önce 400 gb kadar veri yazması bitti sorunsuz
  • Temiz sayılır daha 500-600 saat kullanmışsınız ama Elements sorunlu bir seri. Elden çıkarın gitsin.
  • 3 yıl kadar kullandım, önceki seriyi ise 4 yılı aştı.
    sadece depolama için kullandığımdan çok fazla üzerine gitmedim, zaten 3 sene sonra smart verilerine bakmam da buna işaret.

sorunludan kastınız nedir? yeni alacağım da tahmini elements olacak, 165 liraya satılıyor şu anda usb3. essentials ise 220 lira, arada ciddi fiyat farkı var, değer mi?
  • 1 tb 3.5" elements 2009 ocaktan beri kullanmaktayım yeni aldıgım 3tb seagate den sessiz tıkırtısız sapa sağlam hiç düşmedi hiçbirşey olmadı cok temiz baktım oda bana baktı hiçbir şekilde verilerimde bi kaybolma olmadı. bence sağlam sorunlu bir seri değil gibime geliyor.
  • disk sağlam problem ne ki? SMART verisinde de problem yok 0 gösteriyor reallocated sector için (data kısmına bakman lazım). hatta gördüğüm en temiz disklerden biri. sadece 586 saat kullanılmış.

bende 2 tane elements var 1tb ve 2tb 6-7 bin saat kullanım
    ama usb3 olmayan wd harici disklerin içinden performansı düşük olan green serisi wd diskler çıkıyor pc'ye takınca performans yerlerde sürünüyor (30-40 mb kopyalama hızı ). içindeki diski pc'ye takıp birincil disk olarak kullanmak niyetindeyseniz wd'den uzak durun derim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DocZ -- 11 Şubat 2013; 0:08:21 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: bronzeage

disk sağlam problem ne ki? SMART verisinde de problem yok 0 gösteriyor reallocated sector için (data kısmına bakman lazım). hatta gördüğüm en temiz disklerden biri. sadece 586 saat kullanılmış.

bende 2 tane elements var 1tb ve 2tb 6-7 bin saat kullanım
    ama usb3 olmayan wd harici disklerin içinden performansı düşük olan green serisi wd diskler çıkıyor pc'ye takınca performans yerlerde sürünüyor (30-40 mb kopyalama hızı ). içindeki diski pc'ye takıp birincil disk olarak kullanmak niyetindeyseniz wd'den uzak durun derim.

threshold kısmı değil mi veri? 200'de 140'ı gitmiş olarak okumuştum. o zaman hiç sorun yok demek diskte boşuna paranoya yapmışım.

dahili yapamıyorum elements se serisinde dönüştürücü yok, direk usb çıkış var sata bağlayamıyorum. zaten 2 günüm yedek, sıfır yazma, format, geri yükleme ile geçti usb2 yüzünden...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scorn -- 11 Şubat 2013; 1:01:09 >

• quote:

Orijinalden alıntı: scorn

quote:

Orijinalden alıntı: KeiLe*

Alsan iyi olur

eski disk çöp mü, az önce 400 gb kadar veri yazması bitti sorunsuz

Hocam arkadaşlarında söylediği gibi sorunlu bir seri elements
  • sorun nedir, kalitesizlik mi? mesela; "diskler kalitesiz, ileride veri kaybı ihtimali yüksek" ya da "diskler aynı, fakat imalat kalitesiz. ilk kullanımda kafa vurabilir" gibi bir cevap yazabilirseniz daha işlevsel olacaktır.
  • Harddiskler belki de durup dururken bozulabilen tek donanim. Bir sabah hdd taktim isigi yanmiyor veya raw formatinda gozukuyor diyen cok kisi var. Elements veya bir baska mode icin kesin bir ariza soylemek tabiki imkansiz ama genel olarak boyle bir guvensizlik var.
    Kullanicilarin tavsiye ettigi ve forumda da teknik ariza basliklarinda fazla ismi gecmeyen essential gibi serileri tercih etmeniz daha az risk demektir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.