Şimdi Ara

WD Carrivar Black 1 TB Hdd Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
501
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar yeni hdd aldım fakat çalıştıramıyorum...
    Hdd'yi bilgisayarıma taktığımda başlangıçta iyi dinlersek hdd'nin çalışma sesini duyarız ve ben o sesi duyuyorum.
    Bilgisayarımı başlattığımda hdd çalışmaya başıyor ve ilk bios bölümüne geldiğinde hdd garip sesler çıkartarak çalışmasını durduruyor.
    Ayrıca bende mevcut olan başka bir Sata Hdd'yi de aynı şekilde çalıştırmamaya başladı ve işin ilginç tarafı bu sorun Windows7 yüklerken oldu ve bir daha Sata Hdd Çalıştırmadı. Şimdi elimde eski bir IDE Hdd var onu kullanıyorum. hiç bir sorunum yok. Sorun sadece SATA disklerde.

Anakartım Asus P5LD2 Deluxe
    HardDiskim WD Carrivar Black SATA 1 Tb 32Mb Cache (WD1001FALS)

NOT: Hdd'ye sistem felan kurmak gibi bir düşüncem yok. sadece yedek olarak kullanıcam.

ilgilenirseniz sevinirim. şimdiden teşekkürler...

• Anakartınızın SATA ayarlarıyla ilgili, ya yanlış yere takıyorsunuz ya da menüde yanlış ayarlama yapılmış durumda
  • usta sorun hdd'nin çalışıp durması. bilgisayarımın power düğmesine bastığımda hdd çalışmaya başlıyor ve daha sonda cırrt cırrrt diye ses çıkarıp hdd duruyor. sonra zaten ne bios açılıyor ne bilgisayar, donup kalıyor öyle...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blackmask84 -- 5 Mayıs 2010; 1:20:58 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: blackmask84

usta sorun hdd'nin çalışıp durması. bilgisayarımın power düğmesine bastığımda hdd çalışmaya başlıyor ve daha sonda cırrt cırrrt diye ses çıkarıp hdd duruyor. sonra zaten ne bios açılıyor ne bilgisayar, donup kalıyor öyle...

2 hdd de sorun aynı olduğu için hdd lerin sorunlu olmadığını söylemek yanlış olmaz diye düşünüyorum
  • Power Supply dandirik bişi belkide ondan yapıyor ama bilmiyorum ki tam olarak...
  • Donanımdan anlayan ustalarım, nerelerdesinizzz????
  • Power'ın dandik olduğunu söylemişsiniz daha 2 gün önce yanan psunun yerine yeni bir şey alana kadar minton marka dandik bir psu taktım fazla yüklenmem sadece nette takılırım düşüncesi ile ancak windows ortamında pc açıkken hdd den motorun durma sesi geliyor daha sonra hdd tekrar çalışmaya başlıyordu bu arada da pc donuyordu sistemi kapatarak yeni psu alana kadar çalıştırmadım kaliteli bir psu'su olan arkadaşınız varsa ödünç isteyerek deneyin bence duruma göre yeni psu alarak sorunu çözme yoluna gidersiniz psu kaynaklıysa problem.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    WD Black SN850 1 TB SSD
    geçen ay açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ıde hdd de sorun olmaması güç kaynağından olma ihtimalini azaltıyor. Anakartın sata denetleyicisinde veya sata giriş çıkış ve sata kablosunda sorun olabilir.

Sata kablosunu tekrar gözden geçirin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.