970 Evo Plus kullanıyorum ve pişmanım yıllardır kullandığım ssd'den bir farkı yok beklediğim'den kötü çıktı |
WD Black SN750 500GB NVMe SSD İncelemesi (2. sayfa)

-
-
Beklentiniz mi çok yüksekti yoksa cihaz mı zayıf hocam? Genelde Samsung Ssd alıpta memnun kalmayan(garanti, performans, uzun ömür vb. konularda) olmaz da.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Belki beklentiyi çok üst seviyede tuttum ondan'da olabilir yani hissedile bilinir bir hız göremedim, yoksa test'ler de vs. değerler kağıt üzerindeki veriler ile bire bir aynı ama benim kullandığım ssd ile aynı gibi geldi bana mesela laptoop'ta da başka bir markanın m2 yüklü ondan hissedilir şekilde hız belli oluyor
-
Arada büyük farkliliklar beklrmeyin arkadaşlar M2 Ler arasinda, özellikle masaüstü performansında.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ayrıntılı ve güzel bir inceleme olmuş Muten baba eline sağlık
-
Teşekkür ettim
Elinize saglık guzel ve ayrıntılı bir inceleme olmus. WD nin elindeki stok durumu nedir onu bilemem fakat bu disklerin ucuzlayıp tedavulden kalkacagını dusunuyorum. Su anda pci3 x4 protokolunu intelin gececememesinden dolayı hala fiyatlarını koruyor olsalarda bir sonraki nesilde pci4 ile yeni nesil diskler sahnede yerini alacaktir.
-
Teşekkürler. Önümüzdeki yillar içerisinde dediğin gibi birşey olmaz hocam mümkün değil. Daha 10 sene önce çıkan sata SSD leri kullanıyoruz ve daha SSD nedir görmeyen çok kullanıcı var.
-
-
Hocam kontrolcü vs aynı olduğundan program WD olarak algılıyor olabilir sandiski WD aldı ya
Şuan soğutuculu model 910TL, soğutucuz model 810TL , en düşük gördüğüm , 512GB
-
İnceleme için teşekkürler hocam. WD Black 500GB ve Corsair MP510 480GB arasında kararsız kaldım ama sanırım WD Black'ten yana kullanacağım tercihimi
-
İnceleme için teşekkürler.
Ürünün soğutucusuz modelini dün aldım ve son derece memnun kaldım anakartın kendi soğutucusu ile 100gb lık transfer ve crystall bench te maksimum 46 derece sıcaklık gördüm ki muazzam serin ve performanslı çalışıyor diyebilirim.
Güzel indirimler oldu WD gerçekten güzel disk yapmış.
Bu arada yeni inceleme hazırlıyorum , haftabasina bitirmiş olurum inşallah. 10 ssd birden inceliyorum :)
ABD'deki bhphotovideo.com'dan bu ürünün soğutuculu versiyonun siparişini geçtim. Umarım gümrükte çok takmayacaklar.
Anakartım MSI Z170A-G45 Gaming. Bunun üstünde NVMe SSD takabileceğim 2 konum var. Biri tam ekran kartının altı ki ekran kartım da neredeyse 3 slotluk Zotac GTX1070 AMP Extreme, diğeri de ekran kartının üstü - işlemcinin altı. Hani üstüne en fazla yarım santimden sıcaklık gelecek illa ki.
SSD'lerin sıcaklıkla performans kaybettiklerini düşününce soğutucusu düzgün çalışan bir model bulmaya çalıştım. O da WD Black SN750 çıktı. Özellikle gerçek hayat testlerinde 5 dakikayı geçen yazma sürelerindeki performansı, istikrarı bu fiyattaki diğer bütün modellere üstün görünüyordu.
Ayrıca modelin yazılımını da başarılı buldum.
Üstüne işletim sistemi kurmayacağım. Oyun ve proje depolama için kullanacağım. Biraz lükse kaçtım sanırım ama kasa içi sıcaklık hakkında biraz takıntılıyım.
Umarım hızlı gelecek ve sorunsuz çalışacak. Elime geçtiğinde tekrar bu konuya yazarım zaten.
-
Disk güzel de söylediğin işler için biraz lüx olmuş sanki, daha düşük bir model de olurmuş ama hayırlı olsun genede , sogutucusunun şekli bile çok güzel kasa içinde süper duruyor. Naçizane tavsiyem o bölgeye doğru bir fanin uflemesi çok faydalı olur.
Açıkçası biraz şansımı denemenin verdiği gaz.
Bİr önceki yurtdışı siparişimde KDV miktarında vergi ödeyeceğim sanıyordum ama 13 lira aldılar, 400 liram cebime kaldı.
Yurtiçinden 600-650 bandında A2000 ya da 680e SN550 almak yerine, SN750'ye 730 ödeyip şansımı denemek istedim. Vergi alırlarsa da şans artık.
Edit; Bu arada SN750'nin yanında Acronis yazılımı da hediye geliyor. Ufak tefek bonuslardan biri o da.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ñolofinwë -- 21 Kasım 2020; 3:10:59 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X