çok ergonomik ama data transfer hızı brz yavaş geldi bana. Tabi cebinde sürekli taşıyabileceğin bişey, çok avantajlı bence.
bende 120 gb lığı var transfer hızı yavaş olabilir ama fiyat ı ergonomisiyle süper bence 120 gb lığı tavsiye ederim fiyat farkı pek yok 80 likle
çok mu yavas veri transferi
çok yavaş mı kısmını laptop kullanıyosan sen karar ver , içindeki bildiğin 5400rpm lin notebook hdd i, zaten bu kadar küçük sadece usb den aldığı güç ile çalışan bir aletten 10000rpm lik scsi hdd performansı beklemek olmaz.
2.5"Hdd lerde şu anda standart dönüş hızı 5400. performans açısından dönüş hzıı etkili olmakla beraber ön bellek miktarı daha önmelidir. 8mb ön bellek de 2.5" hddler için satndart tır. 8bm üstü ön bellekler ve dönüş hzıları fiyatı artırır.
Aktarım hızınını düşük bulmanıza anlam veremedim. Benim sistemim imzamda mevcut. Diskim 2 parça D den C ye 1GB dosya tranferin de bulunma ile D den WD ye bulunmam arasında bir fark göremedim. Ama çoklu dosya kopyalamada ne kadar fark eder bilmiyorum. Bence performansı SÜPER.
Eksiklik olarak dış kaplaması kaliteli göz alıcı ama ÇOK kolay çiziliyor ve leke tutuyor ayrıca yanında herhangi bir taşıma çantası gelmiyor. Yazılımlarınıda pek kullanışlı bulduğumu söyleyemem...
15-20 gündür 80GB lık WD kullanıyorum. Çok memnunum. İçindeki progam sayesinde kendisini, taktığınız b.sayarın bir harddiski olarak tanımlıyor. Yedekleme dahil ve dosya depolama işlevi, veri transfer hızı çok iyi. Ben alırken 120 lik yoktu varsa 120 liği al.
merhaba safranboy arkadaşım,
Ben de bu modelin 120 GB düşünüyorum.Ancak yabancı sitelerde satın alanların bir kısmının memnuniyetsizliği var. Bu nedenle de karar veremedim.
Türkiyede satın alanlar genelde dış yüzeyinin cizilmesi ve taşıma çantası olmamasını bir olumsuzluk göstermişler.Dışaraki eleştirileri ise 3 grupta toplamak mümkün.
1. Mac. dizüstü bilgisayarların çoğunlukla tanımamsı( Tr. de sanırım mac kullanan az) 2. USB powerdan çektiği gücün bazı pc ler için fazla gelmesi. Bunun için de WD sitesinde bulunan Y kabloyu almak istiyorlar ( Gerçi o da şuan WD nin ellerinde yokmuş) WD PASSPORT 1000 mA çekiyor.Bazı sistemler 500 mA çekiyormuş.Tabi bu önemli bir sorun. 3.Teknik servisinin yeterli ilgiyi göstermemesi. (Tr için de Hepsiburada.com baktım. 45 gündür tamir için bekleyenler var gözüküyor) Amazon.com http://www.amazon.com/Western-Digital-WDXMS1200TN-Passport-Drive/dp/B000HZGQ9C/sr=8-1/qid=1168134766/ref=pd_bbs_sr_1/002-7640436-6316061?ie=UTF8&s=electronics
120 gb lığı vatanda cardfinans a 190 ytl 11 ay taksit
ben aldım memnunum şimdiye kadar sadece bir arkadaşın masaüstüsünde sorun çıkardı tanımadı çektiği güç fazla gelmiş olabilir diye düşünüyorum şuan ama bilmiyorum tam sebebini
Bu tanımama olayı ilginç. Benim Philips LCD monitörün solunda USB port var.Monitörle birlikte verilen ara kabloyu anakartın arkadaki boş bir USB çıkışından alıp monütöre aktarıyor. Benim 80 GB WD yi buraya taktım önce, WDnin mavi ışığı yanmasına rağmensistem WD yi takılan bir aygıt olarak algılamadı. Kasanın arkasındaki boş bir USB ye WD nin kendi kablosuyla takınca tanıdı. Bunun üzerine LCD monitöre giden kabloyu porttan çıkarıp WDnin orijinal kablosunu taktım ve yine tanıdı. Bu durumda LCD monitöre uzatan kabloda sorun varmış gibi görünüyor ama monitöre USB klavye,mp3 çalar veya 1 GBlık sandisk takınca tanıyordu.Sadece WD yi tanımıyor.
Biraz araştırınca ara kablonun 5 dişli olması gerektiğini öğrendim. Monitöre takılan ara kablo 3 dişliydi. Bu WD nin ihtiyaç duyduğu akımı karşılamıyordu. Sadece ışığını yakıyordu.
WD ile verilen ara kablo kısa olduğu için kasanın arkasından masaüstüne en az 1,5 metrelik bir uzatma kablosu aradım.Onu da Bakırköy/Teknosa'dan tesadüfen buldum. 8,5 YTL ye aldım ve kasanın arkasındaki boş bir USB çıkışa taktım. Şimdi güzel çalışıyor. Montördeki USB yi basit araçlar için kullanıyorum.
Unutmadan bunun için çoklayıcı alacaksanız Hama veya A4 ün elektrik beslemeli cihazlarından alın, işiniz garanti olsun.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme