Şimdi Ara

WD 1TB Harici disk calismiyor. Yardim!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
2.507
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Dun gayet normal calisiyordu ama simdi calismiyor. Bikac gundur devamli elektrikler gidip geliyor. Ilk once telefon santrali daha sonra uydu bozuldu. Simdi de harici diskim bozuldu. Buyuk ihtimalle voltaj dusuklugu yada yuksekligi yuzunden bozuldu. Bunun tamiri varmidir?

Bu bozulan 2. hard diskim daha once de 1tb maxtor u dusurup bozmustum. Onda 300 gb veri vardi bunda 500 gb

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi salim89 -- 1 Temmuz 2009; 10:14:55 >

• ya ne diyosun arkadaşım geçmiş olsun. gerçekten çok üzüldüm.
    hangi veriler vardı içinde kaybettiğinin? umarım fotoğraflar gibi bir daha edinilmesi mümkün olmayan şeyler değildir.

bu arada bende WD 1 tb dun aldım hepsiburdadan çlıştı içinede 10 gb kadar bişeyler yukledim. ilk kullanışım oluyor harici diski. acaba böyle basit bozulan birşey mi?
  • yukari
  • Aldığın yere sormakta fayda var, garanti kapsamındaysa birşeyler yaparlar belki. Ayrıca senelerdir Wd external kullanıyorum sanırsam ilkini alalı 3 sene kadar oldu, tek bir sorun yaşamadım. Piyasada şahsen güvendiğim tek marka Western Digital'dır
  • an itibariyle 5 ay önce aldığım wd 1Tb external harddiskimi yenisiyle değiştirmek üzereyim. bir seferde genelleme yapmak ne kadar doğrudur bilmem ama 200 gb lık film+dizi arşivim uçtu. 5 aydır deli gibi download etmeye uğraştık sitemiz için. şimdi tekrardan indiricez. hdd durduk yere "cylic redundancy check " hatası vermeye başladı ve dosyalarım okunamaz hale geldi. sağlam diye wd aldık bilmem ne halt edicez. bundan sonra ne marka alırsam alayım dvdye yedeklemeyi düşünüyorum herkese tavsiye olunur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi game.-.over -- 2 Temmuz 2009; 15:37:17 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: game.-.over

an itibariyle 5 ay önce aldığım wd 1Tb external harddiskimi yenisiyle değiştirmek üzereyim. bir seferde genelleme yapmak ne kadar doğrudur bilmem ama 200 gb lık film+dizi arşivim uçtu. 5 aydır deli gibi download etmeye uğraştık sitemiz için. şimdi tekrardan indiricez. hdd durduk yere "cylic redundancy check " hatası vermeye başladı ve dosyalarım okunamaz hale geldi. sağlam diye wd aldık bilmem ne halt edicez. bundan sonra ne marka alırsam alayım dvdye yedeklemeyi düşünüyorum herkese tavsiye olunur.

durduk yerde diyorsun da hiç düşürdün mü veya voltaj vb. gibi bir sorun olmadığına emin misin?
    yani durduk yerde böyle bir sorun çıkarması çok vahim bir durum o zaman hiçbirimizin bilgileri güvende değil.
    sonuçta dvdlerinde çizilme bozulma olasılığı var

• Bugun ogrendim ki sitede bi evin bahcesine yildirim dusmus butun sitedeki elektronik aletler yamulmus. Millette ne tevevizyon kalmis ne bilgisayar. Dun sansima kufrederken bugun sukreder oldum eger pc yansaydi direk intihar ederdim herhalde.

Neyse yine konumuza gelelim

Icindeki hard disk e zarar gelmismidir? Yani icini acip bi kasaya taksam calistirabilirmiyim? Biraz once taktim kablolarini icinden cok tiz ve zor duyulan bi ses geliyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    WD HDD Tavsiyesi
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Valla sorunun cevabını aldığı yerin teknik servisi daha iyi cevaplar yalnız sana önerim 1 tane UPS al
  • salim89 Bizim burda da sık sık elektrikler kesiliyor.Onun için HDD'yi fazla açık bırakmıyorum.BİG KİNG'in dediği gibi bir UPS almayı planlıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Iron Sky -- 13 Temmuz 2009; 14:08:33 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Erdém53

salim89 Bizim burda da sık sık elektrikler kesiliyor.Onun için HDD'yi fazla açık bırakmıyorum.BİG KİNG'in dediği gibi bir UPS almayı planlıyorum.

7/24 upload download yaptigim icin devamli acik kaliyodu rahmetli.
  • Ben de isterim direk harddisk'e download yapmak ama riske atmak istemiyorum.

Bu yüzden boyut 40 gb ( ) olsa da dosyayı önce bilgisayara indiriyorum.Sonra HDD'ye atıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Iron Sky -- 13 Temmuz 2009; 14:40:48 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.