Şimdi Ara

(: Watchmen Fan Club :)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.110
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  (: Watchmen Fan Club :)


    Watchmen Fan Club açıldı.

    Hakkında

    Watchmen, Alan Moore, Dave Gibbons tarafından yaratılmış 12 sayılık bir çizgi romandır. DC Comics tarafından 1986-1987 boyunca tek tek sayıları basılan eser, daha sonra sayılar birleşik bir şekilde tek bir kitap halinde basılmıştır. Watchmen'in temelleri, Moore'nin DC'ye sunduğu bir hikâye önerisi ile atıldı. Moore'nin sunduğu hikâye Charlton Comics'ten elde ettiği süper kahraman karakterlerini içeriyordu; bununla birlikte DC, Moore'nin sunduğu hikâye bu karakterleri daha sonrası için kullanılamaz kılacağından, Moore'nin orijinal karakterleri yaratmasını istedi.

    Moore hikâyeyi hem süper kahraman imgesini incelemek ve yapısöküme uğratmak hem de çağdaş kaygı ve sorunları yansıtmak için bir araç olarak olarak kullanmıştır. Alternatif bir evrende, ABD'de geçmektedir. ABD ile Sovyetler Birliği'nin bir nükleer savaşa doğru sürüklendiği bir zamanda geçen hikâyede, kostümlü süper kahramanlar yasa dışı ilan edilmiş ve çoğunluğu süper kahramanlığı bırakmış, kalanlarsa devlet için çalışmaya başlamıştır. Devlet için çalışan süper kahramanlardan birinin öldürülmesiyle ve bu cinayetin araştırılmasıyla başlayan hikâye gerçekte çok daha büyük ve önemli bir komplonun keşfedilmesiyle devam eder.

    Watchmen gerek konusu gerekse hikâye anlatım tarzıyla çizgi roman tarzı açısından önemli bir adım ve yenilik olmuş, gerek çizgi roman gerekse genel yazı ve sanat dünyasından takdir toplamış, 1989 yılında Hugo Ödülü'ne lâyık görülmüştür. Bazı listelere göre gelmiş geçmiş en iyi çizgi romandır. Watchmen'deki karakterler diğer süper kahramanlara kıyasla süper güçleri yoktur. Dr. Manhattan hariç.

    Karakterleri

     (: Watchmen Fan Club :)


    Walter Kovacs / Rorschach: Sorunlu bir çocukluktan sonra paranoyak duygular içerisinde gözünü kırpmadan şiddet kullanabiliyor.

     (: Watchmen Fan Club :)


    Dan Dreiberg / Nite Owl II: İkinci jenerasyon Nite Owl oluyor. Halen ilk Nite Owl ile iyi bir arkadaşlığı var. Comedian ile onun da ortak çalıştığı olaylar olmuş.

     (: Watchmen Fan Club :)


    Silk Spectre / Laurie Juspeczyk: Annesinin yerini alan Laurie’nin Dr.Manhattan ile 16 yaşındayken başlayan bir beraberliği de bulunuyor.

     (: Watchmen Fan Club :)


    Edward Blake / The Comedian: Süper kahramanlar arasında yeralmasına rağmen hikayenin en acımasız kahramanı olduğu kesin. Gerçekleştirdiği tecavüz ve kişisel cinayetler hikayede anlatılıyor. Dr.Manhattan ile Vietnam’da hükümet adına da çalışmış.

     (: Watchmen Fan Club :)


    Jon Osterman / Dr. Manhattan: Genç bir bilim adamıyken yaşadığı kaza onu hikayenin en güçlü adamı yapıyor. Herşeyi moleküllerine ayırabiliyor (mekan değiştirebiliyor, çoğalabiliyor gibi). Çocukken babası gibi bir saatçi olmak istiyordu.

     (: Watchmen Fan Club :)


    Adrian Veidt / Ozymandias: Hikayede daima zekası ile övülüyor.


    Filmleri

     (: Watchmen Fan Club :)


    Zack Snyder yönetmenliğinde 2009 yılında filmi yapılmıştır. Film süre olarak da bir hayli uzundur. Genel olarak İzleyenler filmi çok beğenmiştir. Olumlu eleştiriler almıştır.

    Oyunları

     (: Watchmen Fan Club :)


    Watchmen: The End is Nigh adında 2 part olarak çıkmış bir video oyunu vardır. Otoritelerce bugüne kadar çıkmış en iyi Watchmen oyunu olarak adlandırmıştır.

     (: Watchmen Fan Club :)


    2012 yılında DC Before Watchmen adı ile yeniden dönüş yapmış ama istenilen ilgiyi bulamamış tabiri caizse yerden yere vurulmuş beğenilmememiştir.

    Üyeler
    RedBearded

    İmzalar

    center]
     (: Watchmen Fan Club :)

    Watchmen Fan Club


    [center][link=http://forum.donanimhaber.com/m_95370418/tm.htm][image]https://store.donanimhaber.com/a3/e5/74/a3e57478d45a35cbf8fc50dfcca79c14.png[/image][/link] 
    [link=http://forum.donanimhaber.com/m_95370418/tm.htm][b][size=2][color=#000000]Watchmen Fan Club[/color][/b][/size][/link][/center]

    [/center]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RedBearded -- 1 Ağustos 2014; 20:22:56 >







  • sende ne çok fanclub açıyon
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HanGamer

    sende ne çok fanclub açıyon

    Öyle esiyor bana arada bir açıyorum. Canım sıkıldıkça açarım... Şaka bi yana Watchmen bilmeyen tanımayan bu forumda çok genç vardır. Üye olmasalar bile tanımış olsunlar benim için yeterli.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RedBearded -- 1 Ağustos 2014; 21:29:02 >
  • Rorschach'ı severim ama diğer karakterler çok antipatik geliyor bana, özellikle Dr.manhattan...
    Filminizde izledim, epey vasat bulmuştum..

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kurt Cobain.

    Rorschach'ı severim ama diğer karakterler çok antipatik geliyor bana, özellikle Dr.manhattan...
    Filminizde izledim, epey vasat bulmuştum..

    Karakterler zaten antipatik olsun diye yazılmış. Çoğu karakter anti kahramandı. Filmi çok çok iyi değildi zaten uyarlama için yeterliydi. Ama çizgi roman öyle değil. Ben daha okumadım ama yakında bütün sayıların bir arada toplandığı kitabı alıp okuyacağım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RedBearded -- 2 Ağustos 2014; 20:01:02 >
  • pek fazla kişi izlememiştir bu filmi,izleyenlerin de yarısından çoğu beğenmemiştir ama bana göre hayatımda izlediğim en iyi filmler arasındadır Watchmen. Seçtiğim nicktende belli oluyodur zaten. Diyaloglarıyla epey etkileyen bir film olmuştur beni.

    Dr.Manhattan; "Neredeyse herşeyi değiştirebilirim ama insan doğasını değiştiremem."

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ipekhayalet

    pek fazla kişi izlememiştir bu filmi,izleyenlerin de yarısından çoğu beğenmemiştir ama bana göre hayatımda izlediğim en iyi filmler arasındadır Watchmen. Seçtiğim nicktende belli oluyodur zaten. Diyaloglarıyla epey etkileyen bir film olmuştur beni.

    Dr.Manhattan; "Neredeyse herşeyi değiştirebilirim ama insan doğasını değiştiremem."

    kesinlikle öyle, bir süper kahramanlar filminde aksiyonu az kullanarak ciddi bir film anca bu kadar güzel yapılabilirdi. müthiş bir atmosferi ve hikayesi var
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.