Şimdi Ara

**WARMHAUS EWA**Kullanıcıları (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
83
Cevap
7
Favori
6.039
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • disintegration kullanıcısına yanıt

    Düşüyor. Su aldırmak için vanayı sonuna kadar açıp epey beklesem bile 1,5 barı geçirip 2ye mesela yaklaştıramıyorum. 6.kattayım ve su yeterince tazyikli değil gerçi o yüzden olabilir diye düşünüyorum. Ama her defasında su aldırıp ibreyi yeşile çıkarmama rağmen ve E02 otomatik silinip kombi çalışmasına rağmen bir süre sonra yine hata veriyor. Yaklaşık 2 saat kombi çalışırken eksilen suyu ara ara doldurarak tüm peteklerin vanaları ve kollektör vanaları açık iken sürekli çalıştırdım. Hiçbir kaçak gözlemleyemedim tesisatta. Sonra Kollektörden vanaları kapadım ,tek tek petekleri açıp kapatıp denedim yine düşüyor. İşin ilginci yaz modunda iken bile E02 verip çalışmaması. Hadi kalorifer tesisatında kaçak var diyelim , kombiyi şofben olarak niye yaz modunda kullanamıyorum ? Warmhausu aradım müşteri hizmetleri yardımcı olamadı. Serviste tatminkar cevap veremediği için buraya yazdım.





  • huncacare kullanıcısına yanıt

    tesisat borularınız zemin altından gidiyor belki zemin altında kaçak vardır


    bu konuyu ben açtım.


    https://forum.donanimhaber.com/tesisat-kacak-giderici-sivilar--141539853#150906235


    kaçak giderici kimyasallar var . birçok tesisatta yaptım işe yaradı

  • disintegration kullanıcısına yanıt

    Öyle olmuş olsaydı parkeler su altında kalırdı veya o kadar su betondan alt daireye sızardı diye düşünüyorum. Alt daireye de baktık temiz.

    Birde yukarıda belirttiğim gibi peteklere giden sıcak su ve dönüş suyu vanalarını kombinin hemen altındaki kollektörden kapattım. Yani vanalar kapalı iken hiçbir peteğe su girip çıkmadığı için sistemde kaçak olmaması lazım. Bunu tek tek her petekte ve komple sistem için denedim. Kollektörden tüm borulara giden gelen vanalar kapalı olsa bile musluktan sıcak suyu kullanırken yine E02 veriyor (kaloriferden bağımsız) O yüzden kafam karıştı. Birincisi mavi su aldırma vanasından şüpheleniyorum , ikincisi su basıncı yetersiz , üç gösterge yanlış , dört basınç sensörü sorunlu. Yaz modunda hata vermesi zaten tuhaf. Benim eski Vaillant petek suyu basıncı düşük olsa bile musluktan sıcak suyu veriyordu. Yani kalorifer ile sıcak su bağımsızdı.





  • huncacare kullanıcısına yanıt

    minicik kaçaklardan söz ediyorum. küçücük damla büyüklüğünde.

  • Bu kombiyi kullanan arkadaşlardan rica ediyorum , tesisat basıncını düşürüp (herhangi bir petekten biraz su alarak) kombiyi hataya geçirip (E02) sonra yazlık moda alarak sıcak su almayı deneyebilir misiniz? Çalışacak mı yoksa yine hata verecek mi?

  • Su basıncı düşükse bütün kombiler su basıncıyla ilgili hata kodu verir ve kış-yaz modu farketmez çalışmaz. Çünkü kombi ana eşanjörde su çevrimi yaparak ısıyı aktarır ve belli bir su basıncı olmazsa (kendini korumaya alma gibi düşünebilirsin) çalışmaz.
  • Cevap için teşekkürler. Vaillant kombi sitesinde de okudum iki eşanjör olduğu , ana eşanjörün kaloriferi ısıttığı , ikinci eşanjörün ana eşanjörden suyu ısıttığı yazıyor.

    Peteklere giden vanalar kollektörden kapalı iken yine basınç düşüyor manometrede. Neyse artık eve gidince kurcalayacağım. Servis tesisatçıya topu atıyor ama ikisini de getirttirip birbirine kırdıracağım bu gidişle. Kaybeden hepimize kebap ısmarlayacak.

  • Warmhaus ewa 24 ile uyumlu bir termostat önerir misiniz arkadaşlar.
  • mu5tafa kullanıcısına yanıt

    kablosuz on-off


  • Merhabalar herkese,
    Yaklaşık 2 ay oldu Ewa 20 kombi takılı. Düne kadar hiç sıkıntı yoktu güzelce ısınıyordum. Bugün hava soğudu diye kombiyi açtım. Birkaç saat sonra ev serin oldu. Peteklere baktım buz gibi ama kombiden sürekli ses geliyor (pompa motor her neyse). Sıcak suyu denedim sıkıntısız sıcak su geliyor. Kapattım açtım dereceyle oynadım ama yok. Petekler ısınmıyor. Kombiye alttan dokunuyorum sıcaklığı hissediyorum. Suyu ısıtmış ama peteklere gitmiyor. Neden olmuştur bilen var mı? Servisi kesin çağıracağım zaten 2 aylık makine böyle saçma hata mı olur.
  • AliiBerkay A kullanıcısına yanıt

    Pompanın suyu devirdaim ettirdiğini petek vanaları açıksa ve genelde kombi altında bulunan kollektörde gidiş (sıcak) ve dönüş (soğuk) su vanaları açıksa gerek kombi tarafındaki sesten gerekse peteğin su giriş tarafına kulağınızı dayayarak anlayabilirsiniz. Bazen hava çok soğukken kombi set ettiğiniz dereceye gelmese bile bir süre sonra yanmayı durduruyor (dinleniyor) Bununla ilgili bir parametre de görmüştüm kılavuzda.

    Siz sadece ısınmıyor dediğiniz peteği açıp diğerlerini kapatın , öyle deneyin. Suyu çevirmiyorsa , pompa sesi yoksa servislik olabilir. Bazen o bekleme anında petek soğuk bile olsa yanmıyor. Set değerini de iyice yükseltin deneyin.

  • Arkadaşlar iyi akşamlar.
    Airfel Digifel Premix 23/23 Kw Tam Yoğuşmalı kombi ile warmhaus ewa 24kw arasında kaldım. Hangisini önerirsiniz acaba?
  • benxlegend kullanıcısına yanıt

    Ewa alın

    Airfel digifel premixin hidroblok grubu plastik , doldurma vanası vasat

    Ewa'da ise pirinç metal hidroblok var. Ewa da plastik aksam yok

    Ewa harika bir cihaz


    **WARMHAUS EWA**Kullanıcıları
  • Cevap için teşekkür ederim. Bir bilene sormak gibisi yok. Servis konusu nasıldır acaba? Airfel malum her yerde var. Bu markada sorun yaşar mıyım? Ya da yaşadınız mı servis konusunda? Kronik sıkıntısı var mıdır? Örneğin belli bir süre sorunsuz kullandıktan sonra arıza veya sorun çıkaran parçası var mı?

  • benxlegend kullanıcısına yanıt

    Warmhaus, Bursa'da üretim yapıyor hem yerli üretim hem yerli sermaye. yabancı marka değil


    bölgenizde servisi var mı yok mu buradan bakacaksınız


    forumda yüzlerce kişi warmhaus kombiler kullanıyor, enerwa,enerwaplus,minerwa,ewa


    konuları ben açtım kendiniz forumdaki arkadaşlara sorabilirsiniz


    **WARMHAUS EWA**Kullanıcılarıwww.warmhaus.com.tr
    Yetkili Servis Listesi | Warmhaus
    https://www.warmhaus.com.tr/tr/tuketici-destek/yetkili-servis-listesi
  • disintegration kullanıcısına yanıt

    Merhaba kombi olarak ewa 24 aldık ve bu termostattan aldık. Bu termostat bağlıyken kombide radyatör sıcaklığı kaç olmalı? Sıcak suyu 55 dereceye ayarladım ama hiç 55 derece gibi değil bu normal mi kışın sıcak su derecesi ideal kaç olmalı?

  • mehmet 1905 M kullanıcısına yanıt

    Selamlar, dış havadan da etkilenir ama 55 yaptıysanız en az duş alabilecek sıcaklıkta olması lazım.En üst seviyeye çekip tekrar dener misiniz?

  • AliiBerkay A kullanıcısına yanıt

    Selamlar ekranda ne yazıyor acaba? Warmhaus hata kodlarına bakarak belki çözüm bulabiliriz.

  • peaceinworldd P kullanıcısına yanıt
    Selam, hata kodu yoktu. Derece 70 80lere kadar çıkıyodu hızlıca. Sonra kesiyordu gazı.
    Servşs çağırdım, vana kırılmış. Daha 2 ayda böyle bir sorun oldu. İleride neler olacak bakalım:(
  • AliiBerkay A kullanıcısına yanıt

    Selamlar vana kırılması çok kolay bir durum değil ama darbe falan mı aldı acaba?

  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.